https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Splošni bolnišnici Murska Sobota ponosni na sodelavce

08.06.2018 ob 9:30  

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so podelili posebna priznanja. Marija Kohek prejela Zlati znak, kar je najvišje priznanje Zbornice Zveze, Bojana Jerebic je prejemnica Srebrnega znaka strokovnega društva MSBZT Pomurja, ki je podelilo priznanja še Marti Ouček, Heleni Berič in Urgentnemu centru Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Pomurska izobraževalna fundacija je dr. Alenki Kovačič podelila Pomursko raziskovalno nagrado za leto 2017 za najboljšo pomursko doktorsko disertacijo, na Dunaju pa je pod taktirko domačega specialista kardiologa, prof. dr. Mitje Lainščaka od 26. do 29. maja 2018 potekal odmeven kongres Zveze za srčno popuščanje Evropskega kardiološkega združenja (Heart Failure Assocaition of the European Society of Cardiology). Gre za največji kongres o srčnem popuščanju na svetu, ki je letos beležil rekordno udeležbo, prisotnih je bilo namreč več kot 5.800 udeležencev iz vsega sveta.

Sodelavci Splošne bolnišnice Murska Sobota so predstavili kar osem predstavitev. Sedem jih je bilo v povezavi z rezultati raziskave o pogostosti srčnega popuščanja SOBOTA-HF, ki jo v bolnišnici izvajajo v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje. Daniel Crnčič, dr. med. s sodelavci pa je predstavil zanimiv primer iz klinične prakse.

Prof. dr. Lainščak je predaval o rezultatih presejalnega dela raziskave, s poudarkom o uporabnosti in zanesljivosti presejanja v splošnem prebivalstvu z uporabo t.i. »point-of-care« naprave za določanje natriuretičnega peptida. Zaradi pomembnosti rezultatov in odmevnosti predstavitve je rezultate raziskave SOBOTA-HF prof. dr. Rudolf de Boer iz Univerze v Groeningenu vključil v svoje predavanje o najpomembnejših poudarkih kongresa na področju biomarkerjev »Highlights of the Congress«.

Pomurska raziskovalna nagrada za leto 2017 za najboljšo doktorsko disertacijo

Pomurska izobraževalna fundacija je že šestnajsto leto zapored podelila nagrade za najboljše pomursko magistrsko delo na področju naravoslovja in tehnike, najboljše magistrsko delo na področju družboslovja in humanistike, najboljše delo aplikativnega značaja ter najboljšo doktorsko disertacijo. Nagrado je za svojo doktorsko disertacijo z naslovom »Pojavnost pljučne embolije in globoke venske tromboze v povezavi s farmakoterapijo hospitaliziranih kirurških bolnikov v Pomurju« prejela dr. Alenka Kovačič. Po mnenju recenzentke, prof. dr. Irene Mlinarič Raščan, dekanje Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani, predstavlja disertacija pomemben originalen prispevek k znanosti na področju zdravljenja z zdravili pri kirurških bolnikih ter hkrati uspešno implementacijo klinične farmacije v Pomurje.

    Komentarji

    1. gost
      08.06.2018 ob 11:04 gost

      Pomurec.com za kaj ne poročate o preiskavi,ki je bila prejšnji teden po,čigavem naročilu skrivate ?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.