https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Starodobna vojaška vozila preplavila Pomurje

Murska Sobota, 10.06.2018 ob 8:30  

Člani Jeep kluba "Veteran" Murska Sobota so včeraj, 9. junija, organizirali tradicionalno, 10. mednarodno srečanje starodobnih vojaških vozil »Pomurje 2018«.  

Ljubitelji vojaški vozil in motorjev so se zbrali pred BTC-jem v Murski Soboti in se od tam odpeljali skozi Mursko Soboto, v smeri Gornje Radgone, kjer so prečkali državno mejo in se preko Halbenraina ustavili ob Liebmann – see. Po prvem postanku so nadaljevali pot do muzeja v Ratcshendorfu. Vračali so se preko Murecka in prestopili državno mejo na Tratah, kjer so se ob jezeru v Gornjem Konjišču okrepčali in si nabrali novih moči za nadaljevanje poti.

Preko Gornje Radgone so pot nadaljevali preko Sv. Ane v Avstriji od koder so se vrnili v Slovenijo, kjer so si v Sotini ogledali »čebelji gradič« turistične kmetije Kiselak. Prvi dan so zaključili na Hodošu s slovesnostjo ob 10. obletnici Jeep kluba »Veteran« Murska Sobota.

Srečanje se nadaljuje tudi danes

Danes se njihovo druženje nadaljuje, ko si bodo ogledali kmetijo »Korenika« in medičarstvo Celec. Vožnjo bodo nadaljevali v Panovce in naprej v smeri Moravskih Toplic, Bogojine, Gančan, Beltincev, s ciljem v gostišču Gaj v Odrancih, kjer jih čaka kosilo in zaključek srečanja.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.