https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Najboljši svetovni kolesarji bodo danes iz Pomurja krenili na 25. Dirko po Sloveniji

13.06.2018 ob 6:05  

Danes se bo s štartom v Lendavi, predvidoma ob 13.25, pričela 25. mednarodna kolesarska dirka po Sloveniji, ki se je bodo udeležili trenutno najboljši kolesarji na svetu. Najhitrejši kolesarji bodo na ciljno ravnino na Slovenski ulici v Murski Soboti prispeli predvidoma ob 17. uri.

Spektakel s kar 9 ekipami serije World Tour

Že včeraj je v Moravskih Toplicah v hotelu Livada ob tej priložnosti potekala novinarska konferenca z nekaterimi najboljšimi kolesarji na svetu.

25. mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji, ki v celoti obsega 664 kilometrov, bo pravi spektakel s kar 9 ekipami serije World Tour ter slovenskimi asi, kot so Primož Roglič, Jani Brajkovič, Matej Mohorič, Luka Mezgec in Jan Polanc. V času dirke bo na  pomurskih cestah hkrati več kot 150 kolesarjev, v njihovem spremstvu pa vsaj 22 klubskih vozil in ostalih udeležencev.

Udeležence kolesarske dirke boste lahko srečali na poteh od Ravenskega, Goričkega, v Prlekiji ter s ciljem v Murski Soboti.

Kje in kdaj boste lahko videli svetovne kolesarje?

S startom v Lendavi trasa vodi čez državno mejo v Lenti in nazaj v Dobrovnik (14.00) do Moravskih Toplic, kjer kolesarji zamenjajo ravninski del za Krajinski park Goričko. Spustijo se v občino Cankova, zatem čez Bad Radkersburg, skozi Gornjo Radgono in Radence vse do

Ljutomera (16.15). Zadnji del poti vodi skozi Črenšovce in Beltince (16.40) do Murske Sobote. V cilj na Slovensko ulico v Murski Soboti bodo najhitrejši kolesarji prispeli predvidoma ob 17. uri.

Policija poziva na udeležence na previdnost, upoštevanje navodil in strpnost

V času poteka tekmovanja bodo zaprti nekateri odcepi pomurskih cest, zato policija poziva udeležence v prometu in gledalce, na previdnost, upoštevanje navodil in strpnost.

"Upoštevajmo navodila, bodimo strpni, uživajmo v dirki!" Takšno je sporočilo policije in organizatorjev, javnost pa prosijo za strpnost in sodelovanje.

Promocija Pomurja kot privlačne kolesarske destinacije

Šest pomurskih občin (Lendava, Dobrovnik, Gornja Radgona, Ljutomer, Beltinci in Murska Sobota) se je aktivno vključilo v soorganizacijo dogodka. Projekt regijskega značaja tako vidno podpira promocijo Pomurja kot privlačne kolesarske destinacije. Proga lepo zaokroži celotno regijo, tako nižinski kot višinski del, ob tem pa velja poudariti, da bodo lepote našega kraja predstavljene v širšem evropskem prostoru.

Neposreden prenos dirke bo namreč na voljo na kanalih Eurosport, Televiziji Slovenija ter preko multimedijskega centra MMC na www.rtvslo.si. Skupno bo direktni prenos dirke predvajan v več kot sto različnih držav.

Več o dirki na uradni spletni strani: www.tourofslovenia.si

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.06.2018 ob 7:36 gost

      ob 15 uri?, tak ka do v uri pa pol prevozili 160km? Pa kakše vrste bedakov ste vi?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.06.2018 ob 10:47 Pax gost

      Vse pohvale organizatorjem. Takšnih kolesarskih imen še nismo omeli možnosti videti v živo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.