https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Gasilci v Puconcih preprečili, da bi voda zalila telovadnico

13.06.2018 ob 22:00  

V Pomurju težav z vremenom očitno ni videti konca, tokrat povzroča meteorna voda številne težave. 


Dež in močni nalivi so spet povzročili številne nevšečnosti.

Gasilci so s črpanjem vode na ploščadi pred puconsko osnovno šolo, preprečili, da bi voda zalila v telovadnico.

Črpanje vode pred puconsko osnovno šolo

Uprava za zaščito in reševanje poroča o več intervencijah:

Ob 19.30 je na Poljski poti, občina Beltinci, zaradi močnih padavin meteorna voda ogrožala hiše. Gasilci PGD Beltinci so z vrečami peska preprečili vdor meteorne vode v dve stanovanjski hiši.

ob 19.39 poplava meteorne vode v Ljutomeru, poplavljena klet.

Ob 19.41 poplava meteorne vode v Veržeju.

Ob 19.46 je v Murski Soboti, zaradi velikega naliva, zalilo podvoz na Cankarjevi ulici. V naraslo vodo se je zapeljal voznik osebnega vozila in obstal v vodi. Gasilci PGD Murska Sobota so iz poplavljenega podvoza izvlekli eno osebno in eno reševalno vozilo.

Ob 19.54 v Puconcih poplava dvorišča.

Ob 20.13 je v Ižakovcih, občina Beltinci, začelo zalivati kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Ižakovci so izčrpali vodo iz kletnih prostorov in iz poplavljenega dvorišča sosednje hiše.

Ob 21.31 v Bratoncih poplava meteorne vode.

Ob 21.33 je v Krogu, občina Murska Sobota, meteorna voda zalila kletne prostore. Gasilci PGD Krog so izčrpali vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše.

Dobili smo tudi nekaj fotografij iz Keme Puconci, kjer je manjša količina voda zalila del prostorov, vendar o škodi ne poročajo. Preventivno so poklicali gasilce, proizvodnja in delovanje danes potekata nemoteno.

Foto: Gasilce so v Kemi poklicali preventivno

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.06.2018 ob 8:42 ppišta gost

      gasilci so se trudili preprečiti izlivanje črne vode iz CEROPA 16.6.2018.Cejli Puconski potok je bil čaren do Ledave.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.