https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Otvoritev Medgeneracijskega središča Mensana

Murska Sobota, 15.06.2018 ob 18:05  

Danes, 15. junija 2018, je na Slomškovi ulici 49, v Murski Soboti, potekala otvoritev Medgeneracijskega središča Mensana. 

V Medgeneracijskem središču Mensana je samopostrežna restavracija ˝Poleg raja˝, pralnica Mensana, trgovina Centra ponovne uporabe, delavnice Centra prenove in ponovne uporabe za tekstil, konferečna soba, igralnica Mali Čudo, ki bo imela možnost popoldanskega varstva otrok, trgovina brez embalaže ˝Zeleni rudnik˝ in kozmetični studio. Sčasoma bodo pričeli tudi druge socialne storitve, kot so pomoč na domu, pomoč starejšim, zeleni programi, čistilni servis. Skupna površina novega objekta, ki sestoji iz kleti, pritličja, medetaže, I. in II. nadstropja ter zunanjih teras in pohodnih površin je 4.375 m2, od tega predstavlja stanovanjski del 805 m2. Zagotovljenih je tudi 14 garažnih mest in 80 zunanjih parkirnih prostorov.  

˝Nekdo bi zdaj med vami povedal, ja saj dvignili ste položnice in ste napravili nekaj. Ne, položnice za odpadke so pri nas, v naši regiji najnižje v Sloveniji. Zato torej ta odgovor ne drži, drži pa nekaj drugega. Močno smo se v podjetju potrudili, da je zadnjih 10 let podjetje povprečno raslo z več kot 16 odstotki letno,˝ je povedal Franc Cipot, direktor podjetja CEROP.

˝Feri, hvala ti, da si imel voljo in zagnanost zato, da si rekel probajmo. In probali smo pravzaprav v upravnem odboru CEROP-a. In spoštovani župani, ki ste tukaj, od srca vam hvala, da ste podprli to idejo. Brez vas tega objekta ne bi bilo. In kdo pravi, da župani ne znamo sodelovati v tej regiji? To je dokaz, da znamo sodelovati, in takšne objekte bomo delali tudi v ostalih občinah v naši regiji. Naša regija je najlepša na svetu. Predvčerajšnjim je bila dirka po Sloveniji s ciljem v Murski Soboti. In kdor je spremljal Eurosport, ali bil na Slovenski ulici je videl, v kako lepi pokrajini živimo. In lahko smo ponosni na to pokrajino. V ničemer se ne razlikuje od Toskane ali pa od katerekoli druge pokrajine, in tukaj se zahvaljujem županu Dobrovnika Marjanu Kardinaru, ki je popeljal to dirko v Pomurje,˝ je povedal dr. Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota. 

Restavracija ˝Poleg raja˝ bo osrednji prostor srečevanja ljudi, oblikovana v dinamični prostor, ki se lahko prilagaja različnim situacijam in željam gostov, iz različnih ciljnih skupin. V samopostrežni restavraciji bodo nudili dnevne menije, kakor tudi hišne jedi in sladice. V kavarni bodo postregli z raznovrstnimi toplimi in hladnimi napitki, tudi z domačimi sokovi. Oprema restavracije in kavarne je izključno iz predmetov ponovne rabe. 

 

Pralnica Mensana bo ponujala pranje, čiščenje, likanje vseh vrst tekstila in manjša šiviljska opravila. Storitve so namenjena predvsem posameznim strankam, gospodinjstvom, podjetjem, šolam, vrtcem, gasilskim in športnim društvam, zdravstvenim ustanovam. V trgovini centra ponovne uporabe bodo prodajali predmete, katerim so preprečili, da postanejo odpadek. V trgovini bo paleta najrazličnejših artiklov, o pohištva do vilice. V spodnjem delu zgradbe so delavnice Centra prenove in ponovne uporabe za tekstil, kjer bo socialno podjetje Zavod Korak naprej Murska Sobota izvajal svoje že utečene aktivnosti in razvijal nove. 

 

V 1. nadstropju zgradbe je konferenčna soba za 50 udeležencev. Namenjena je za izvajanje različnih dogodkov, seminarjev, manjših prireditev. Zraven je tudi igralnica Mali Čudo, z možnostjo popoldanskega varstva otrok. Obogatena je z različnimi dejavnostm ter animacijami. Nova pridobitev v mestu pa bo trgovina brez embalaže Zeleni rudnik. Nudila bo lokalne pridelke in izdelke. Trgovina neposredno vpliva na zmanjševanje odpadkov, saj je uporaba plastičnih vrečk nična in uporaba druge embalaže, ki postane odpadek, zelo zmanjšana. 

Več fotografij v spodnji galeriji... 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.06.2018 ob 19:47 delavec gost

      Ni res,da bi bile položnice najnižje .Za naše Pomurje in ne zaposlenosti so polžnice visoke .Cipot ste v desetih letih častili vsaj en mesec pobiranja smeti,da ljudje ne bi plačali odvoza ,da bi izkazali spoštovanje,ko vam prebivalci sortiramo smeti ? To je vaše nakladanje

      21 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.06.2018 ob 17:44 ljubči gost

        Saj je človek brez obraza in dla samo za sebe in svojo žlahto ,slabo se piše vsakomur kdo ga ne pozna ?

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.06.2018 ob 20:11 febo gost

      Ka se pa Jevšek zaganja pa palamudi ? Še stalno misli,da bo naprej vladal ?

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.06.2018 ob 10:01 Stewen+ gost

      KAJ PA ČE SE PORUŠI, KER DEL STAVBE ŠTRLI BREZ PODPORNEGA STEBRA?!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.06.2018 ob 13:55 ščančar gost

      Od,kje pa po tem denar Ceropu,če ne od položnic ? Ne vem z čem se še potem ukvarja Cerop,da imajo toliko denarja .No ene ovce pač verjameju besedam Cipota eni pa ne bomo nasedli .Družbena po ceni prodana a postavili smo jo delavci,kje je naš delež ?Banda lopovska

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.