https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Koroškem pripravili pravi prleško – prekmurski večer

Murska Sobota, 17.06.2018 ob 8:30  

Korošca Majo Gabrovec in Petra Uranca, lastnika Hiše Ančka, je januarski koncert skupine Valter Ego v Murski Soboti  resnično navdušil. Takoj sta se odločila, da jih bosta v toplejših mesecih gostila na njihovi terasi. Ker se nasploh v Pomurju zelo dobro počutita, sta v Hiši Ančka v Slovenj Gradcu minuli petek pripravila pravi prleško – prekmurski večer.


Glavne zvezde večera so bili člani zasedbe Valter Ego: Zoran Kuhanec (kitara, ustna harmonika), Luka Sraka (kitara), Igor Lalovič (vokal, klaviature) in Srečko Merklin (kitara). Tri kitare in glas, da o orglicah ne govorimo! Starostno zelo raznolika struktura zasedbe je ponudila mešanico mladosti, izkušenj in zanesenost četverice, ki v akustični maniri, z nekoliko nekonvencionalnim pristopom poustvarja znane in manj znane skladbe znanih in manj znanih avtorjev bluesa, rocka.  Ob glasbi, ki je ponudila neudarne, kitarske baladne glasbe. Prekmurci so navdušili občinstvo, ki si konca koncerta sploh ni želelo.

Za prleško noto večera je poskrbela prleška kulinarika in vina z Jeruzalemskih goric. Odlična prleška tünka z zaseko s kmetije Vargazon, ocvirkova pogača in okisana šalotka so bili zadetek v polno. In originalna prleška gibanica, ki jo je za to priložnost spekla Majda Vrbnjak, je resnično poskrbela za razvajanje brbončic sredi Koroške. Bogata izbira vin Vinogradništva Družina Kos je omogočila zanimive kombinacije hrane in vina.

Kljub nekoliko nižjim temperaturam in slabemu vremenu v minulih dneh je bil večer izjemno topel. Ne samo zaradi odlične glasbe, kulinarike in vin, topel je bil predvsem zato, ker je povezal dobre ljudi s treh delov Slovenije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.