https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Celodnevno dogajanje na Kovačevi domačiji v Nedelici

Murska Sobota, 19.06.2018 ob 13:03  

Minulo soboto je na Kovačevi domačiji v Nedelici potekala tradicionalna prireditev Dan odprtih vrat Kovačeve domačije in občinska proslava ob dnevu državnosti.


Tudi letos je na Kovačevi domačiji v Nedelici potekala prireditev Dan odprtih vrat Kovačeve domačije in občinska proslava ob dnevu državnosti. Dogajanje se je začelo s 7. kuhanjem bograča po domače, v organizaciji Društva kmetic Turnišče. Predstavilo se je 10 ekip iz domače občine. Na stojnicah so se predstavila domača društva in občina, poskrbljeno je bilo tudi za srečelov. V poznem popoldanskem času je sledila še občinska proslava ob dnevu državnosti.

V kulturnem programu, ki ga je pripravilo KD Štefan Raj Turnišče v sodelovanju z Društvom Panis, so se predstavili učenci OŠ Turnišče, ljudski pevci iz Nedelice, Gomilički degaši, učenka glasbene šole Amadeus iz Nedelice, folklorna skupina KD Štefan Raj Turnišče, otroška plesna skupina pod mentorstvom Nine Zver, Mojca Zupančič in učenci glasbene šole Lendava. Zbrane je nagovorila turniška županja, mag. Vesna Jerala Zver. V večernem delu so za dobro vzdušje poskrbeli člani skupine Ethnotrip.

Županja Občine Turnišče, mag. Vesna Jerala Zver je povedala: »Svobodna država ni sama po sebi numevna. Za njo moramo delati vsak dan, jo spoštovati. Kajti, če želimo kot narod obstati, si moramo prizadevati reševati spore, ustaviti nasilje, obrekovanje, obtoževanje. Za doseganje pravih ciljev je nujno potrebno spoštovanje, pravičnost, sodelovanje, veselje. Veselje, da smo tu v varni Sloveniji, v svobodnem Prekmurju, na prečudoviti Kovačevi domačiji. Užijmo ta večer in se ob enem zavedajmo, da uživamo privilegij redkih narodov sveta.«

    Fotogalerija