https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Napovedujemo: Pomurski športni festival 2018

19.06.2018 ob 10:03  

Disk golf, dodgeball, judo, turnirji v nogometu, odbojki, košarki. V petek Zečić in Vunjak, v nedeljo ciglarski dnevi in Ansambel Saša Avsenika. Zveni zabavno? Pripravite se na Pomurski športni festival 2018!


V zadnjem junijskem tednu, tik preden bomo skočili v dolgo poletje, se v športnem parku Melinci začenja največja športna prireditev v Pomurju. Pomurski športni festival letos spet obeta veliko športa, zabave in dobre glasbe. Od 25. junija do 1. julija se bo zvrstilo kar 20 športnih aktivnosti, 5 aktivnosti za otroke in dva koncerta. Izvedbo športnega programa pa letos omogoča tudi sofinanciranje Fundacije za šport.

 

Nogometni, odbojkarski in košarkarski turnirji

Pomurski športni festival se bo tudi letos začel s ponedeljkovim nogometnim turnirjem mlajših selekcij U9 in U11. Istočasno bosta potekala futsal turnir (4+1) in turnir v odbojki na mivki. Prav odbojkarski turnir se letos razteza čez kar štiri dni: prvi dan bodo tekmovale moške, drugi dan pa ženske dvojice. V sredo se bodo pomerile mešane trojke U15, v četrtek pa mešane trojke.

Tekmovali boste še lahko v nogometnem turnirju na milnici, veteranskem nogometnem turnirju, turnirju v človeškem namiznem nogometu, futsalu (3 vs. 3), košarkarskem turnirju 3x3 in metanju trojk ter športnih igrah.

A s tem priložnosti za tekmovanje v različnih športih ni konec. Pomerili se boste tudi v dodgeball turnirju, tekmovanju v disk golf igrah in ruskem kegljanju ter na zaključnem turnirju v judu videli, kaj zmorejo mladi judoisti. Kako zdravo živeti in kaj je zdrava prehrana boste izvedli na delavnici z Aljošem Donšo.

Kar 28. zapored se bo odvil dnevno-nočni turnir v malem nogometu na travi za pokal ŠD Meteor Melinci, 28. pa bo potekalo tudi streljanje penalov.

Veliki petkov koncert z Draženom Zečićem in Dejanom Vunjakom, nedelja z Ansamblom Saša Avsenika in ciglarji

Po štirih športnih dneh bo petek koncertni dan. Na letošnjem velikem koncertu Pomurskega športnega festivala bosta nastopila Dražen Zečić ter Dejan Vunjak in Brendijeve barabe. Festivalsko dogajanje pa se bo v nedeljo zaključilo s 26. ciglarskimi dnevi, ki jih pripravlja Turistično društvo Brod Melinci, in nastopom Ansambla Saša Avsenika.

 

Poskrbljeno tudi za otroke

Organizatorji pa so poskrbeli, da se bodo zabavali tudi otroci. Brezplačne aktivnosti za otroke bodo potekale v ponedeljek, sredo in čez vikend, v četrtek pa bo z otroki zaplesala Plesna šola Zeko. Ves čas jim bodo na voljo tudi napihljiva igrala.

Prijave na tekmovanja so še vedno odprte, vse informacije pa so dostopne na spletni strani www.pomurskisportnifestival.si in uradni facebook strani festivala.

 

 

Foto: Program festivala

 

 

 

    Fotogalerija