https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nebo nad Pomurjem bodo okrasili pisani baloni

Polana, 20.06.2018 ob 10:45  

Danes je v Gostilni Lovenjak v Polani potekala novinarska konferenca, na kateri so organizatorji predstavili podrobnosti glede prihajajočega »Odprtega slovenskega državnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni – Murska Sobota 2018«, ki bo potekalo od 21. junija do 25. junija 2018 na Letališču Murska Sobota. 


Balonarski klub Roto Balon klub iz Murske Sobote je organizator »Odprtega slovenskega državnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni – Murska Sobota 2018«, ki bo potekalo od 21. junija do 25. junija 2018 na Letališču Murska Sobota.

Podrobnosti prvenstva sta predstavila Štefan in Matjaž Pavlinjek, ki je povedal, da je to že četrto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni, ki ga organizira Roto Balon klub Murska Sobota. Državno prvenstvo prirejajo v okviru Soboških dnevov, saj želijo popestriti dogajanje v Pomurju.

Tekmovanja se bosta udeležila tudi dva pomurska kluba. Balonarski klub Bakovci bo zastopal Dejan Buzeti in organizator Roto Balon klub s pilotom Radošem Švagljem.

18 balonarskih ekip iz 6 držav

Prireditev, na kateri bo sodelovalo 18 balonarskih ekip iz Slovenije, Avstrije, Poljske, Češke, Slovaške in Hrvaške, je priznana kot odprto državno prvenstvo s strani Letalske zveze Slovenije in FAI (Fédération Aéronautique Internationale) tekmovanje II. kategorije. Tekmovanja se bo udeležilo 6 slovenskih balonarskih ekip.

Glavni sponzor je podjetje Roto Group, ostali sponzorji pa so še: MOMS, Radenska d. d., ARSO Vreme, Mlinopek d. d., Pomurske mlekarne d. d. in Letališče Rakičan.

Nebo nad Pomurjem bodo krasili od petka naprej

Slavnostni pričetek prvenstva bo v četrtek, 21. junija 2018, ob 18. uri v šotoru na Letališču Murska Sobota. Pisani baloni bodo nebo nad Pomurjem krasili vse od petka naprej in to dvakrat na dan. Poleti bodo izvedeni zgodaj zjutraj in pozno popoldan vse do ponedeljka, 25. junija 2018, ko bo ob 12. uri slavnostni zaključek s podelitvijo nagrad pri Gostilni Lovenjak v Polani. Vsi poleti so odvisni od vremenskih razmer. 

Več informacij najdete TUKAJ.


Murska Sobota gostiteljica svetovnega prvenstva v balonarstvu

Murska Sobota je bila izbrana za gostiteljico 24. Svetovnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni, ki bo potekalo v Murski Soboti, in sicer od 19. do 26. septembra 2020. Glavni organizator svetovnega prvenstva bo Roto Balon klub v sodelovanju z ostalimi pomurskimi balonarji, Letalsko zvezo Slovenija ter Mestno občino Murska Sobota.

Pričakuje se 105 balonov iz vsega sveta, ki jih bodo zastopali piloti najvišjega ranga in z najvišjimi doseženimi točkami na tekmovanju po predpisih FAI Competition.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.