https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Vremenoslovci izdali opozorilo na najdaljši dan v letu

21.06.2018 ob 10:37  

Vremenoslovci so izdali oranžni alarm. Danes popoldne in zvečer so predvsem na severu in severovzhodu, možne nevihte z močnimi nalivi in sunki vetra.

Prvi poletni dan

Danes, 21. junija 2018 je ob 10:07 nastopil poletni solsticij ali poletni sončev obrat. Prvi poletni dan, ki je obenem najdaljši dan v letu, bo v znamenju poletnih temperatur, a ne za dolgo. Popoldne in zvečer bodo predvsem na severu nevihte, ki so krajevno lahko tudi močnejše. Ponekod bo prehodno zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 °C. Ponoči se bodo nevihte razširile nad večji del države, navaja Arso.

Jutri bo sprva oblačno s padavinami, tudi krajevnimi nalivi in močnejšimi sunki vetra. Na jugu so še možne nevihte. Popoldne bo dež od severa povsod ponehal, jasnilo se bo. Občutno se bo ohladilo, pihal bo veter vzhodnih smeri. Temperature bodo od 15 do 21°C.

Vir: Arso

Arso opozarja, da lahko močneje narastejo hudourniški vodotoki. Predvsem na obali pričakujejo močne sunke vetra severnih smeri, ki lahko dosežejo 70 do 100 km/h.

Portal Neurje.si navaja, da se bodo pojavljali nalivi, večje toče in močnejših neurij pa ni pričakovati. Zaradi nalivov lahko ob prehodu fronte ponekod prehodno močneje narastejo potoki, hudourniki in manjše reke.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.