https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Radence so spremenili v Mačje mesto

24.06.2018 ob 18:18  

V Radencih od 22. do 24. junija 2018 poteka že četrti Družinski turistični festival Mačje mesto. Organizator dogodka je občina Radenci, pri tem sodelujejo tudi Zavod za turizem in šport Radenci, Sava Turizem d.d. Zdravilišče Radenci in Turistično društvo Radenci. Dogodek je turistični produkt in inspirira na častnemu občanu in domačinu Kajetanu Koviču, ki je napisal literarno uspešnico Maček Muri. Tridnevni dogodek je namenjen predvsem otrokom in družinam.



Čez dan so v parku potekale številne delavnice za otroke. Prav tako so bile na voljo različna igrala, poligoni. Obenem je v radenskem parku potekalo tudi tekmovanje v kuhanju kisle "župe", sodelovalo je 12 ekip. Znotraj parka so imeli stojnice tako Zavod za turizem in šport Radenci, društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela ter številni drugi umetniki, obrtniki s svojimi izdelki. Vse je bilo v stilu mačjega mesta, potekalo je tudi fotografiranje. 

Sobotno popoldne je bilo glasbeno obarvano saj sta nastopila Neca Falk in slovenski raper in izvajalec hip hop glasbe Nipke. Marjetka Neca Falk, slovenska pevka zabavne glasbe, je poznana tudi po pesmih za otroke. Po parku v Radencih je odmevala pesem o mačku Muriju in muci Maci. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.