https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Žitkovci v znamenju gastronomije

Žitkovci, 27.06.2018 ob 10:13  

Madžarska samoupravna narodna skupnost občine Dobrovnik in Kulturno društvo Solzice Žitkovci sta v nedeljo, 24. junija 2018, priredila «HETÉSI NÉPI ÉTKEK KÓSTOLÓJA« - ŽIVA KUHINJA«.

Pri vaško-gasilskem domu v Žitkovcih se je zbralo veliko število obiskovalcev, ki so uživali v gastronomskem popoldnevu hetiških jedi.

Obiskovalci žive kuhinje so lahko poskušale raznolike jedi, saj je ponudba bila raznolika in bogata. Od pörkölta, dödöle, krompirjeve juhe, langaša sladkega zelja, mesa iz tünke in veliko vrst slanega peciva, retašov, in sadnega peciva. V glavnem skoraj vse, kar je v Knjigi receptov tradicionalne hetiške kuhinje. Za še boljšo voljo pa je poskrbela živa glasba.

Za kulinariko so poskrbeli, domače društvo in društva sosednjih vasi. Prav tako so svojo jed predstavili sosedje iz Madžarske.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.