https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Murskosoboški mestni svet: Da logopedu, ne drugemu pomočniku ravnatelja vrtca

Murska Sobota, 27.06.2018 ob 6:00  

Murskosoboški mestni svetniki so včeraj nadaljevali 29. redno sejo, ki je 14. junija v rednem roku niso uspeli dokončali.

 

Avtohiša Meško bo širila avtosalon

Najprej so obravnavali in potrdili zazidalni načrt za obrtno cono Turopolje – trgovski objekt. Postopek sprememb in dopolnitev veljavnega akta se nanašata na dve zemljišči ob Tišinski ulici. Investitor (Avtohiša Meško d.o.o.) je izrazil namero, da bi svojo obstoječo dejavnost (avtosalon) razširil na sosednji parceli. Sprejetje omenjenega akta je potrebno za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Sistematizacija delovnih mest v vrtcu

Obravnavali so tudi sistematizacijo delovnih mest v Vrtcu Murska Sobota  in jo potrdili. Podprli so tudi predlog, da se v proračunu Mestne občine Murska Sobota za leto 2018/2019 financira delovno mesto logopeda. Niso pa podprli, da bi se v sistematizacijo delovnih mest za prihodnje šolsko leto vključilo delovno mesto drugega pomočnika ravnatelja.

RIS Dvorec Rakičan znova uspešen na evropskih razpisih

Nadalje so mestni svetniki podali soglasje k zadolžitvi javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan, in sicer v višini pol milijona evrov. Namen zadolžitve je predfinanciranje dveh projektov, ki jih je javni zavod pridobil na evropskih razpisih. Gre pa za projekta Castle Road oziroma Cesto gradov, ki bo povezala gradove in dvorce na slovenski in avstrijski strani ter projekt hibridnih kočij. Oba projekta bosta dodatno obogatila turistično ponudbo v občini, predvidene so tudi investicije v grad in nova delovna mesta.

Kadrovske zadeve

Med kadrovskimi zadevami so soglasno potrdili člane v Posebno občinsko volilno komisijo, v katero so bili imenovani Irma Wolf, Mira Toplak, Zdenko Pestner, Janja Rošer, Oto Baranja, Jožef Horvat Sandreli, Damijana Pestner in Dalibor Cener Horvat.

Niso pa bili sklepčni v točki o  imenovanju predstavnikov ustanovitelja v Svet zavoda Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, saj svetniki svoje prisotnosti niso potrdili, zato do imenovanja sploh ni prišlo. Predlagani so bili Robert Celec, Aljoša Obal, Štefan Kozic in Vlasta Veren.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.06.2018 ob 6:13 sd,smc gost

      Predlagani so bili Robert Celec, Aljoša Obal, Štefan Kozic in Vlasta Veren.ha ha samo povezani,fuj nej vas sram ?

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.06.2018 ob 11:05 Fitipaldi gost

      No končno so nekaj pametnega sprejele, če glih njim je trbelo par lejt. Pozdravljam sprejet predlog za logopeda. Upam samo ka najdejo kakšnoga pametno ga.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.06.2018 ob 21:30 gost

      Ka je Murska sobota država? Kelko njih tan počiva,jaz san mislo,ka je tou v Ljubljani v parlamenti,pa ka ste vij normalni tej bi dosta koštali,če bi samo dobili malico,pa nikaj drugo.Tou tak nejde,preveč vas je.ite nekaj delat prosim.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.