https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pestro torkovo dogajanje na Pomurskem športnem festivalu

Melinci, 27.06.2018 ob 9:00  

Krajši dežni osvežitvi navkljub je tudi drugi festivalski dan največje športne prireditve v Pomurju bil športno zelo pester. Ekipe so se tako pomerile v nogometnem turnirju na milnici, veteranskem nogometnem turnirju in v turnirju v odbojki na mivki za ženske dvojice, potekalo pa je tudi tekmovanje v disk golf igrah.

Največjo pozornost je kot že vsako leto požel nogometni turnir na milnici. Ekipe so se na mokri in spolzki podlagi odlično borile za najboljša mesta. In ta so zasedle: prvo mesto ekipa Murke, druga je bila ekipa Bacardi bar, tretje mesto je zasedla ekipa Veterani, četrta pa je bila ekipa Hotiza.

Veterani so se podali v boj za najboljša mesta v nogometnem turnirju. Izmed vseh sodelujočih ekip je prvo mesto zasedla ekipa NK Ižakovci, drugo ekipa NK Dokležovje, tretje pa ekipa NK Črenšovci.

A brez odbojke na mivki si poletnih športnih tekmovanj pač ne moremo predstavljati. Turnir v odbojki na mivki za ženske dvojice je osvojila ekipa Pigajla, druga je bila ekipa KaroSara in tretja ekipa Rožici.

Nedavno pa se je v Pomurju pojavil tudi disk golf. In seveda se je tekmovanje v disk golf igrah odvilo tudi na Pomurskem športnem festivalu. Tekmovalci so tekmovali v dveh disciplinah, in sicer v metih s krajše (putting) ter metih z daljše (park it) razdalje. V prvi disciplini je bil najboljši Roman Prša, za njim pa sta se razvrstila Marko Karoli in Milan Matjašec. V park it-u pa je naziv najboljšega tekmovalca pripadel Sašu Mertuku, drugi je bil Maj Matjašec, tretji pa Janez Pozderec.

Sreda nudi kar štiri športne aktivnosti ter aktivnosti za najmlajše

Sreda je že tradicionalno dan, ko se na Pomurskem športnem festivalu odvije košarkarski turnir 3x3 in metanje trojk. Ob tem pa bodo potekali še turnir v človeškem namiznem nogometu, odbojki na mivki za mešane trojke U15 ter futsal (3 vs. 3). Poskrbljeno pa bo tudi za najmlajše obiskovalce, saj za njih aktivnosti pripravlja Bumerang Sreče, na voljo pa jim bodo tudi napihljiva igrala.

Foto: PŠF

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.