https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Katičeva obiskala gasilski mladinski tabor v Gornji Radgoni

Gornja Radgona, 29.06.2018 ob 9:50  

Gasilska zveza Gornja Radgona vsako leto organizira gasilski mladinski tabor na sejmišču v Gornji Radgoni. Tabor je namenjen osnovnošolskim otrokom z Upravne enote Gornja Radgona. Tokrat so se pridružili otroci tudi iz pobratenega gasilskega društva iz Dravograda. Tabor poteka med 28. junijem in 1. julijem 2018. V petek, 29. junija 2018 ob 9. uri jih je obiskala posebna gostja, ministrica za obrambo Andreja Katič.

Ministrica je poudarila, da je v severovzhodni Sloveniji gasilstvo med mladimi najštevilčnejše, nekaj bo verjetno tudi povezano z zelo dolgo tradicijo gasilstva v Sloveniji. Tukajšnji gasilci se z mladinskimi tabori trudijo pomladiti gasilske vrste in s tem zagotoviti zagotavljanje pomoči tudi v prihodnje. Gasilci imajo zelo pomembno vlogo pri večjih naravnih, prometnih in drugih nesrečah.

Ne smemo pozabiti tudi na to, da je veliko prostovoljnih gasilcev. Na radgonsko sejmišče pa imajo gasilci še poseben spomin, saj so se tukaj ustavili tudi migranti. Obisk ministrice je bil torej lepa gesta, ne samo za številne mlade nadobudne gasilce, temveč tudi za vse prostovoljne gasilce. 

Obiska se je udeležil tudi župan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko. 

Gasilski mladinski tabor vodi Prostovoljno gasilsko društvo Orehovci. V Orehovcih ima gasilstvo že zelo dolgo zgodovino, začetki segajo v leto 1882 .Tabora se je udeležilo kar 102 otrok. Gasilstvo je torej na območju Gornje Radgone še kako "živo". 

Na taboru se otroci učijo gasilske veščine, preventivne varnosti v prometu, o gasilskih vozilih in opremi, vrvni tehniki, o delu vojske, reševalne enote ter o delu prve pomoči in še mnogo več. Svoje znanje bodo v prihodnje še samo nadgrajevali in bodo lahko postali zvesti in dobri gasilci. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.06.2018 ob 12:17 gost

      meni se pa ful dopade ta gasilka na zadnji sliki ;) zelo luštna

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.07.2018 ob 9:36 naić gost

      što je tou katičeva, tou je ova s Karitasa?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.