https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Dvorcu Rakičan o izzivih in težavah sodobne družbe

Rakičan, 02.07.2018 ob 15:00  

V Raziskovalno izobraževalnem središču Dvorec Rakičan od ponedeljka, 2. julija, do srede, 4. julija 2018, potekala VI. Mednarodno znanstvena konferenca »Izzivi in težave sodobne družbe«, na kateri se bodo predstavili domači in tuji strokovnjaki s svojimi predlogi in primeri dobre prakse s področij družine, nasilja, novodobnih odvisnosti, vzgoje in izobraževanja ter področja krepitve zmogljivosti.


Mednarodna znanstvena konferenca je namenjena vsem, ki so zaposleni na področju vzgoje in izobraževanja, socialnega varstva, policije, pravosodja, nevladnih organizacij, kot tudi ostali zainteresirani strokovni javnosti, pri čemer je glavni cilj bistveno prispevati k sodobnim metodam in oblikam dela na navedenih področjih.

Na današnji tiskovni konferenci sta konferenco predstavila dr. Katja Košir, predsednica organizacijskega odbora konference in dr. Robert Celec, direktor RIS Dvorca Rakičan, ki je povedal, da je konferenca, ki zajema pet tematskih sklopov: družina, nasilje, novodobne odvisnosti, vzgoja in izobraževanje ter krepitev zmogljivosti, zelo dobro obiskana. Po končani konferenci bo izdan zbornik v e-obliki, kjer bodo zbrani strokovni prispevki ter povzetki predavanj znanstvenih prispevkov ter plakatov.

Konferenca je priložnost, da udeleženci predstavijo vidike svojega dela, kjer so dobri, obenem pa je to odlična priložnost za izmenjavo dobrih praks, je povedala dr. Katja Košir. Konferenco tako dojema kot izjemno priložnost za komunikacijo med strokovnjaki predvsem na področju vzgoje in izobraževanja, kjer imajo udeleženci priložnost za izmenjavo in dopolnjevanje svojega znanja. "Na področju vzgoje in izobraževanja imamo velliko dobrih praktikov, ki so ustvarjalci pozitivnih sprememb. Konferenca pa z omogočenim prenosom znanja pomeni navdih za ustvarjanje sprememb v naslednjem šolskem letu," je še povedala dr. Katja Košir. 

Na konferenci sodeluje s 131 prispevki, od tega 10 znanstvenih, 121 strokovnih ter 3 plakati, 146 avtorjev, ki prihajajo iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Hrvaške, Romunije in Združenih držav Amerike.

Več o konferenci najdete tukaj.

V RIS Dvorcu Rakičan na letni ravni že tradicionalno organizirajo tri mednarodne znanstvene konference. Od 21. 11. do 23. 11. 2018 se bo v Dvorcu Rakičan odvijala mednarodna znanstvena konferenca »Prehrana, gibanje in zdravje«.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.