https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ugibanj je konec, Terme Lendava prodane

11.07.2018 ob 13:30  

Že vse od  zgodnje spomladi se po tiho šepeta, da so Terme Lendava, sicer v lasti podjetja Sava Turizem d. d., postale predmet prodaje. Lastnik vse do sedaj zadeve ni potrdil, a se je izkazalo, da so Terme Lendava vendarle prodane.


Za omenjene terme naj bi se zanimala slovenski in madžarski kupec, ker pa naj bi madžarski kupec ponudil dva milijona evrov več,  naj bi bile terme prodane našim sosedom.

Že nekaj časa nazaj so poznavalci razmer opozorili na določene spremembe pri vpisu zastavnih pravic na premoženju posameznih term znotraj Save turizma. S hipotekami naj bi bilo obremenjeno premoženje term Lendava prosto vseh bremen in da so bile zastavne pravice iz Lendave prenesene na premoženje Term 3000.

To naj bi bil glavni dokaz, ki je namigoval na to, da se bodo terme Lendava prodajale. Neuradni vidi poročajo, da naj bi se za Terme potegovala dva ponudnika, a je eden ponudil bistveno večjo vsoto. To naj bi bil Madžarski kupec, ki je ponujal osem milijonov evrov.

Sava Turizem d. d. potrdila prodajo

Sava Turizem d. d. naj bi po naših informacija že sporočila, da so se za prodajo dogovorili z najugodnejšim ponudnikom, s katerim so že sklenili dogovor, kako realizirati potencialno prodajo. Same realizacije poslov, pa naj ne bi želeli komentirati.

Kot med drugimi poroča Vestnik, naj bi tudi med delavci Term Lendava že bilo znano, da se te prodajajo, kar so sicer že nekaj časa slutili. Finance so se namreč močo skrčile, v obnovo pa niso vlagali ničesar več.

Lažne napovedi Vlade

Prodaja term je v nasprotju z napovedmi vlade nekaj let nazaj. Takratni gospodarski minister Zdravko Počivalšek naj bi Savo turizem uvrstil med strateške nalože, ki niso naprodaj. Očitno pa je prišlo do tega, da Slovenski državni holding nima zadostnega kapitala za dokapitalizacijo Save Turizma. Svojo zadolženost tako poskuša reševati z odprodajo premoženja.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.07.2018 ob 13:47 gost

      Končno so se rešili te nesnage!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.07.2018 ob 15:13 Ivan Jaanez Janos gost

      Če pride JJ na vlado bo počasi vse Madžarsko. Tudi v Ameriki je tako, da mora predsednik delati v dobro tistih, ki mu financirajo volitve.

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.07.2018 ob 17:57 gost

        cepec, kaj pa je JJ kriv pri prodaji Term Lendava??? vprašaj raje Počivalška ... on ve vse

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.07.2018 ob 20:47 2223 gost

      Tu se vidi nesposobnost te države! Ko več ne bo kaj za prodat, kaj boste naredili? BANDA!

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.07.2018 ob 23:12 gost

      Ko so volitve, pa doma sedijo(te)....

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.07.2018 ob 6:54 gost

      Koga boš volo,vse ista gamat.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.07.2018 ob 9:53 gost

      Ka nan šče v tun zarukanun Prekmurji ostane, pa bande vodilne s pomočjo politike, sodniških, odvetniških povezav vse razprodajo. Ali smo Prekmurci taki glupani, ali je vodilna struktura v moči več ukradeš-več veljaš, nepremagljiva. V nekaterih državah temu pravijo "mafija" Komu pizdo materino naj še v tej državi verjameš, poglejte povolilno sranje, nobenemu izvoljenemu ni v interesu, da bi pomagal tistim, ki so ga izvolili, oziroma da bi delal v dobrobit te države. Stranke ukiniti, izviliti 90 poslancev, ki imajo politične izobrazbe in naj vodijo politiko kot se vodi. Ne more, komedijant, kmetavzar, brusilec, šolnik, pravnik in podobni voliti države. Oni kandidirajo, da si polnijo žepe in "vrtijo" volivce, da ti po volitvah pristajajo na trdih tleh in iščejo pomoči v "mavčarskih" delih bolnišnic. Včasih si sam pri sebi mislim, res smo komedijanti, na koncu pa kot se je zapisovalo že v davnih letih: narod si piše sodbo sam. Pika, zdaj grem gledat Tom pa Yerija, da vidim pizdarije v njunih dogodivščinah.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.07.2018 ob 15:02 pepi gost

      Ojoj, kakšni ljudje so tu gor. Nihčenima pojma o pojmu. Kaj res še vedno vsi živite v bivšem sistemu, ki se je kinčal pred več kot 25 leti? Država nima prav nič pri tem kdo komu kaj proda. Vsak lastnik lahko proda svoje premoženje komur hoče. Dobri ste res! Zato, ker tako razmišljate vas lahko vsak, ki ima pet minut časa skrega, razdeli med leve in desneter nato dela kaj hoče.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.02.2019 ob 15:28 frenk gost

      pepi; Je pomojem dobro razližil, gdo danes prodaja slovenjsko premoženje.... Pri tem nima možnosti odločati nobena vlada. Tako za nekatere to ni jasno in mešejo v to odločitev vlade in volitve, kar pa nima nobene zveze z tem. Zato je nujno, da se pedhodno informiramo gdo za kaj odgovarja in šele potem komentiramo. Saj pri tem nima nobene veze politična opredelitev levih ali desnih. Lep prijateljski pozdrav vsem. Levim in desnim poštenjakom....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.