https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Obeta se nam vročinski val

Murska Sobota, 27.07.2018 ob 12:30  

Potem, ko vreme v začetku letošnjega poletja ni bilo kaj prida poletno, se po napovednih vremenoslovcev v naslednjih dneh za naše kraje obeta prvi vročinski val letos. Tako se za našo državo, Pomurje kot tudi sosednje pokrajine vendarle obetajo letnemu času bolj primerne temperature z obilo sonca, vse tja do 34 °C. 


Po napovedi vremenoslovcev Agencije RS za okolje bo danes sprva precej jasno, sredi dneva in popoldne pa delno jasno z nekaj spremenljive oblačnosti. Vmes bodo lahko nastale posamezne nevihte, ki se bodo na vzhodu in tudi v Pomurju, lahko nadaljevale še v večernem času. Najvišje dnevne temperature bodo danes od 25 do 28, na Primorskem do 32 °C. Danes ponoči se bo ozračje umirilo in postopno se bo zjasnilo. Ponekod po nižinah bo lahko nastala megla.

Za vikend se obeta sončno, poletno vroče vreme

Tudi jutri bo povečini jasno sončno vreme. Za razliko od prejšnjih dni, bo verjetnost popoldanskih neviht majhna. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 28 do 33 °C. Tudi v nedeljo in ponedeljek se bo nadaljevalo sončno in vroče vreme. Le v gorskem svetu lahko izjemoma nastane kakšna popoldanska vročinska nevihta.

Foto: MMC RTV

Prihaja prvi vročinski val letos

V začetku tedna je vročina že zajela dele južne, zahodne in srednje Evrope, kot kaže, pa bo prvi vročinski val tega poletja le dosegel tudi naše kraje. Višinsko jedro hladnega zraka, ki povzroča pogoste plohe in nevihte, se bo umaknilo iznad naših krajev. Zatem se bo proti koncu tedna k nam razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo stabiliziralo ozračje. Naši kraji bodo tako na obrobju azorskega anticiklona, ki nam poleti običajno prinese sončno in vroče vreme.

V večjem delu Slovenije se bo najvišja temperatura povzpela na 30 do 34 °C, najbolj vroče bo na Goriškem in v Vipavski dolini, kjer se bo lahko segrelo tudi do okoli 36 °C. Zaradi pregrevanja bodo vedno višje tudi jutranje temperature. Predvsem v mestnih središčih in na Primorskem bo tako velika toplotna obremenitev, tudi minimalna jutranja temperatura bo okoli 20 °C. 

Foto: ARSO

Tudi v sosednjih pokrajinah bo večinoma sončno vreme

Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Višinsko jedro hladnega zraka se iznad naših krajev počasi umika proti jugovzhodu. V naslednjih dneh bo k nam postopno pritekal toplejši in bolj suh zrak.

V sosednjih pokrajinah bo danes deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. Jutri bo sončno in vroče, popoldne je predvsem v Alpah možna kakšna nevihta.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.