https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Na korupcijo niso odporni niti prekmurski zdravniki

08.08.2018 ob 13:30  

Po poročanju portala rtvslo.si naj bi državno tožilstvo, proti 15 osebam, vložilo obtožnico zaradi domnevne korupcijske afere podkupovanja zdravnikov. Obtoženi naj bi sprejemali darila, prali denar in ponarejali ter uničevali poslovne listine.


Preiskave že pred 5 leti

Na območju PU Maribor, Celje, Ljubljana, Novo Mesto in Koper, so kriminalisti opravili kar 58 preiskav. V zameno za nakup zdravstvene opreme in pripomočkov s strani določenih dobaviteljev, naj bi prav ti, zdravnikom in drugim zaposlenim ponudili nagrade. Podkupnine naj bi se gibale od 5 do 20 odstotkov vrednosti nakupa, zneski nekaterih podkupnin pa od 10.000 do 101.000€. Dobavitelji naj vi denar nakazovali na račune odprte v tujini, med hišnimi preiskavami pa so kriminalisti naleteli tudi na gotovino in zlate palice.

Med osumljenimi tudi Prekmurec

Med zdravniki, ki naj bi prejemali podkupnine, naj bi bili predstojnik ortopedske klinike Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Vane Antolič, ortoped iz Valdoltre Robert Cirman, ortoped v novomeški bolnišnici Gregor Kavčič, travmatolog v celjski bolnišnici Miodrag Vlaović, intervencijski nevroradiolog iz UKC-ja Ljubljana Zoran Milošević, radiolog iz UKC-ja Maribor Jožef Matela ter tudi vodja lekarne v ortopedski bolnišnici Valdoltra Nataša Faganeli in vodja lekarne na onkološkem inštitutu Monika Sonc.

Prav Prekmurec Zoran Milošević naj bi po navedbah 24ur.com, prejel najvišjo podkupnino. Portal Regional obala poroča, da naj bi v afero bil vpleten tudi Miloševićev sin. 

Gradivo na sodišče pripeljali s tovornim vozilom

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so potrdili, da je bila vložena obtožnica zoper večje število obtoženih, omenili so tudi, da je bilo gradivo z vsemi prilogami na sodišče dostavljeno s tovornim vozilom, kar veliko pove o sami obsežnosti afere. Iz sodišča so sporočili, da je v pol leta nemogoče obdelati takšno količino gradiva.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.08.2018 ob 14:33 DEBELI FUKJENEC gost

      Kakšnega pomena je to, če je nekdo Prekmurec, Primorec ali kaj drugega. Lopov je lopov, ne glede na to, odkod prihaja. Nehajte že s tem povdarjanjem Prekmurec, Pomurec! Valjda niste mislili, da v Prekmurju ne živijo lopovi ali, da med Prekmurci ni lopovov.

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.08.2018 ob 18:09 Ghost gost

      Ne v Prekmurju pa ne , tu v tej idilični pokrajini pa res ne živijo lopovi , vsaj glede na to , da je vse propadlo , pa ni bil nihče poklican na odgovornost , kamoli da bi kdo kazensko odgovarjal za kaj , ne tu pa res ne , ne tu samo neki upokojenci pišejo neke zgodbe o veličastnih preteklih časih , pa nema veze če ni več Mure , Pomurke ,Panonije , Agroservisa , Pomurskega tiska ,Platane , Kartonaže ,Potrošnika , ne tu pa je res vse v redu .

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.08.2018 ob 20:31 gost

      V Prekmurju (po dokumentih) , ki so sevda privat značaja, si upam trditi, da obstaja ena največjih mafij v Sloveniji. Če bi se "oropani" ljudje združili, bi tudi to dokazali, samo kaj, ko nategnjeni Prekmurec ne upa izpovedati svoje zgodbe. Isto, kot pri posilstvu, če bo ženska tiho, pač mora nositi in živeti z življenjskimi- psihičnimi traumami. Zganimo se že enkrat, mi, ki amo opeharjeni, okradeni, oguljofani, nategnjeni in dokažimo, da drhali med nami poštenimi n potrebujemo.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.08.2018 ob 22:10 Ghost gost

      Gost , ve se kdo preganja kriminal , torej , se pa drugače strinjam z tvojim zapisom .

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.08.2018 ob 23:50 gost

      Če pa tej ka bi morali preganjati goljufe z njimi sodelujejo pa što lejko da sodniki podkupnino valjda nej tej ka so ga vo znorili ampak tej šteri je mazno velke pejneze pa mafija pa us

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.08.2018 ob 13:57 ozi gost

      Sodišče jih bo itak oprostilo. Slovenska sodniška praksa, ko gre za take kalibre.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.08.2018 ob 23:10 cebelica gost

      Seveda, najprej je treba izpostaviti zdravnike in za njimi skriti politiko, ki je nastavlja vodilne kadre in nadzorne odbore z visokimi sejninami. Kaj pa so delali, da je morala komisija odkrivati nepravilnosti. "Nek se narod veseli in ob branju prispevka o koruptivnih zdravnikih, saj ob tem ne bo razmišljal o ministrici, otroški kardiologiji, preobremenjenem medicinskem osebju in še bi lahko naštevali... pa seveda tudi ne o Serpentinšku v kavbojkah in rokami v žepu.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.