https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Delničarji Pomgrada so si razdelili 400.000 evrov dividend

Murska Sobota, 07.08.2018 ob 19:00  

Pomursko gradbeno podjetje Pomgrad, ki je eden vodilnih slovenskih gradbincev, je na ponedeljkovi skupščini družbe med svoje delničarje razdelil večji del od 650.000 evrov lanskega dobička.


Ena največjih pomurskih gospodarskih družb Pomgrad, v kateri ima prevladujoč lastniški delež pomurski poslovnež Stanko Polanič, je lansko poslovno leto končala s 650.000 evrov dobička. Delničarji tega uspešnega pomurskega podjetja so si na ponedeljkovi skupščini družbe razdelili za dobrih 400.000 evrov dividend. Na osnovi izglasovanega sklepa na skupščini bo znašala višina dividende pol evra na delnico.

Iztok Polanič: Lastniki sprejeli vse trajnostno in dolgoročno naravnane predloge uprave

Na skupščini so za novega člana nadzornega sveta, imenovali Simona Ravniča, ki bo imel nalogo zastopati interese kapitala. Obenem je skupščina podelila razrešnico upravi, ki jo je takrat še vodil Igor Banič in prav tako nadzornemu svetu za poslovno leto 2017.

Iztok Polanič, ki je od januarja letos novi prvi mož Pomgrada, je po skupščini izrazil zadovoljstvo, da so lastniki sprejeli vse predloge uprave, ki so po njegovih besedah trajnostno in dolgoročno naravnani. Kot je še poudaril, je bilančni dobiček pomurskega gradbinca konec leta 2017 znašal skoraj 20 milijonov evrov.

Dokončanje nove Magnine tovarne v Hočah in začetek gradnje stanovanjskih blokov na Švedskem

Največji projekt na področju visokih gradenj za Pomgrad letos predstavlja dokončanje nove Magnine tovarne v Hočah pri Mariboru, katere vrednost je ocenjena na 37,1 milijona evrov. Obenem so zaključili tudi 11,5 milijona evrov vreden del gradnje Lekove tovarne v Prevaljah, prav tako zaključujejo hotel Orchid na Plitvicah v vrednosti 4,2 milijona evrov.

V Pomgradu so tudi že začeli z gradnjo stanovanjskih blokov na Švedskem, katerih vrednost znaša 14,5 milijona evrov. Na Hrvaškem v prihodnje pričakujejo pridobitev še enega pomembnega gradbenega projekta, ocenjenega na 15 milijonov evrov.

Številni projekti tudi na področju nizkih gradenj

Najpomembnejši projekti na področju nizkih gradenj so sedaj začetek nadgradnje železnice Pesnica - Šentilj v vrednosti 36,3 milijona evrov, posodobitev železniške infrastrukture na progi Poljčane - Slovenska Bistrica v vrednosti 22,7 milijona evrov, podvoz Ljubljanske ceste v Mariboru v vrednosti 7,3 milijona evrov ter dokončanje prenove ptujskega mostu (3,7 milijona evrov) in gradnja vodovoda Podvelka in Radlje (sedem milijonov evrov).

Nove infrastrukturne naložbe bodo pozitivno vplivale na gradbeno panogo

Kot poudarjajo v Pomgradu, so letos njihove komercialne aktivnosti v Sloveniji usmerjene na področje nizkih gradenj ter prometne infrastrukture, saj se obetajo nekateri večji in zanimivi investicijski projekti. Vendar tudi na področju visokih gradenj pričakujejo nadaljnje investiranje gospodarstva v širitev svojih poslovnih zmogljivosti.

Kot je za STA napovedal predsednik uprave Pomgrada, je na gradbenem trgu v Sloveniji čutiti zmeren optimizem za prihajajoče obdobje. Po njegovih besedah je v Sloveniji prav tako pričakovati nove infrastrukturne naložbe, ki bodo pozitivno vplivale na gradbeno panogo.

Kot je še dodal predsednik uprave Pomgrada, tržni potencial na domačem trgu predstavljajo predvsem investicijska vlaganja zasebnega sektorja na področju visokih gradenj ter nekateri večji cestni in železniški projekti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.08.2018 ob 22:18 gost

      Delavci pa na 35 stopinjah na minimalcu. Živel slovenski kapitalizem, ki ste si ga leta 1990 tako želeli. Želeli ste zdaj imate!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.08.2018 ob 22:51 + gost

      Posel laufa. Delo je. Milijoni se vrtijo. Dobiček se deli. Delavci pa na lising, kot orodje in vozila. In s čeladami pri 30 + na minimalcu. Bravo pomgrad. Tak se dela z delavci. Če bi jim dali kakšen everček več, da bi lahko otrokom kaj kupili bi manj ostalo za dobiček. Ne vem, kako lahko nekdo, mirno spi? Očitno imajo kosmato vest.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.08.2018 ob 8:25 gost

      Ko je ljudem bolj važen nogomet in Mura kot tisoči delavcev, ki delajo na vročini tudi več kot 8 ur za minimalno plačo, ni čudno, da delodajalci izkoriščajo delavca do konca, sami pa bogatijo prek vseh mej.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.08.2018 ob 9:46 zidar gost

      Vem primer iz Pomgrada. Delave je imel 40 let delovne dobe, pa je bil na minimalcu. Ko je šel v penzijo, pa je dobil dve plači odpravnine, po zakonu so najmanj tri. A ker se revež ne znajde je pač tako. BRAVO POLANIČ IN BANDA !!!!!!!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.08.2018 ob 11:56 . gost

      Nč bat. Nova vlada bo dvignila davek na dobiček. Nekje je pač treba vzeti za vse apetite in velik državni aparat.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.08.2018 ob 13:46 Foff gost

      Ka, za tebe je penzioner državni aparat?

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.08.2018 ob 15:10 Delavec pomgrada gost

      Delavci so si sami krivi ka delajo za minimalca saj pa dobri delavci so odšli delajo samo šiptari bosanci vse od kooperantov iz maribora intd ramadan intd celo ramadan vzame vsakogar za delat

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.08.2018 ob 18:15 Ghost gost

      SAJ , REZULTATI GRADENJ SO PA TAKO ALI TAKO VIDNI .

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.