https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pri Varstroju skoraj podvojili osnovni kapital

Lendava, 20.05.2011 ob 10:25  

V sredo se je v družbi Varstroj Lendava odvijala 21. skupščina, na kateri je bilo navzočega slabih 80 odstotkov kapitala. Med drugim so se odločali, da povečajo osnovni kapital s sedanjih 2,2 milijona evrov na skoraj 4 milijone evrov.

Na sredini skupščini Varstroja so se delničarji seznanili z letnim poročilom, podalili razrešnico upravi ter nadzornemu svetu za njuno lansko delo in odločali o bilančnem dobičku. Za slednje so se odločili, da ostane nerazporejen, medtem ko so se dogovorili za povečanje osnovnega kapitala. S sedanjih 2,2 milijona evrov se bo povečal za 1,7 milijona evrov, ki pa ga ne bodo vplačali lastniki, ampak bodo v osnovni kapital preoblikovane kapitalske rezerve družbe.

Prihodnji teden od srede, 25. maja, pa do petka, 27. maja, pripravili dneve rezanja in varjenja, katerih naj bi se po predvidevanjih udeležilo 300 do 400 strank. Lendavska družba je sicer lani kljub padcu prodaje ustvarila minimalni čisti dobiček skoraj 10 tisoč evrov, v letošnjem letu pa pričakujejo 15-odstotno rast prihodkov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.