https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Danes možen nastanek neviht s točo

10.08.2018 ob 10:10  

Včeraj zvečer je bila izdana napoved neviht za današnji dan, 10. avgust 2018.


V petek popoldan in zvečer se bodo ponekod po Sloveniji pojavljale krajevne nevihte. Te bodo sprva predvidoma prisotne v zahodni polovici Slovenije, proti večeru in zvečer pa tudi drugod po državi. Lokalno lahko vmes nastanejo močnejše nevihte z nalivi, močnejšimi sunki vetra in točo. Največja verjetnost za nastanek močnejših neviht bo prisotna zvečer, v severni Sloveniji, predvsem na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju.

Foto: Neurje.si 

Prva stopnja pripravljenosti

Nevihte se bodo pomikale iz jugozahoda proti severovzhodu z zmerno hitrostjo. Portal Neurje.si je označil območje Slovenije s prvo stopnjo nevarnosti, kar predstavlja možnost nastanka močnejših večceličnih neviht z močnimi nalivi, sunki vetra ter točo premera 1-3 cm. Obstaja manjša možnost nastanka supercelične nevihte ali nevihtne linije z močnejšimi nalivi, vetrom in točo.

Danes velika toplotna obremenitev

Na Agenciji republike Slovenije za okolje sporočajo, da bo jutri spremenljivo do pretežno oblačno, občasno se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma nevihte. Več sonca bo na Primorskem. V notranjosti Slovenije bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo jutri od 15 do 20, najvišje dnevne pa od 23 do 27, na Primorskem do 31 °C. Opozarjajo tudi na veliko toplotno obremenitev danes sredi dneva in popoldne.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.