https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Nasmehe pričarali že četrti skupini otrok

18.8.2018  

Rdeči križ Slovenije, skupaj s podjetjem Tuš, v sklopu akcije »Pričarajmo nasmeh«, tudi letos organizira letovanje za otroke na morju, v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS na Debelem rtiču. 

Otroci prihajajo iz področja celotne Slovenije, izbrali pa so jih v sodelovanju z območnimi združenji RKS, osnovnimi šolami in centri za socialno delo. Starši teh otrok si zaradi nizkih dohodkov letovanja na morju ne morejo privoščiti.

V času od 9. avgusta 2018 do 16. avgusta 2018 je v MZL RKS na Debelem rtiču letovala že četrta skupina otrok, ki je teden preživela na Debelem rtiču v družbi sovrstnikov, prijaznih vzgojiteljic in vzgojiteljev ter predanih prostovoljk in prostovoljcev. Letovanje je del akcije z naslovom »Pričarajmo nasmeh«.

Za otroke so v MZL RKS pripravili bogat športno - ustvarjalni animacijski program. Prepričani so, da so si mnogi izmed njih letovanje za večno vtisnili v spomin in da bodo nekateri čez nekaj let sami postali prostovoljci in širili humanitarne vrednote RKS na nove generacije.

V tokratni skupini, ki je štela 108 otrok, so letovali  otroci iz RKS - OZ Celje, Gornja Radgona, Ljutomer, Laško, Lendava, Maribor, Murska Sobota, Šentjur pri Celju, Šmarje pri Jelšah in Žalec.

Foto: RKS

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.