https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Predstavili knjigo Kuhajmo domače: 101 recept z vrta in njive

Murska Sobota, 17.08.2018 ob 13:30  

Danes, 17. avgusta 2018, je v prostorih Mensane in restavracije Polek raja, potekala predstavitev knjige Kuhajmo domače: 101 recept z vrta in njive, katere avtorica je Brigita Šušteršič. 

Avtorica knjige Kuhajmo domače: 101 recept z vrta in njive, je tudi avtorica Vrtnarskega dnevnika 2018 in več vrtnarskih e-knjižic, je predavateljica in učiteljica naravnega in domačega življenja s poudarkom na samooskrbi vrtov. Prihaja iz Ljubljane, kjer je z družino začela pridelovati svojo hrano na najeti njivi ob robu Ljubljane. Vse kar so pridelali so tudi pojedli ali shranili. Pot jo je leta 2013 pripeljala na Goričko, kjer ima lastno zemljo, na kateri prideluje in ustvarja. Ima 400 kvadratov vrta in njivo s krompirjem. Ker rada odkriva nove stvari in okuse, so se začeli nabirati lastni domači recepti. 

V knjigi je zbranih 101 receptov, in prav vsak je pripravljen iz sestavin, ki zrastejo na vrtu ali njivi, v sadovnjaku ali kje drugje v naravi. Poleg receptov se v knjigi najdejo še recepti za ozimnico in domačo lekarno. Knjiga je razdeljena na 4 dele, in sicer na štiri letne čase pomlad, poletje, jesen in zima, kajti v vsakem letnem času na vrtu rastejo dobrote, ki so v tistem času najboljše. 

V restavraciji Polek raja pa so v petek, 17. avgusta 2018, pripravili posebno ponudbo iz knjige, in sicer: porovo juho, poletno musako z bučkami, zelenjavne čufte in slivove cmoke.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.08.2018 ob 14:28 gost

      Urška Fartelj skrij se...te vsaj ne prepisuje od drugih za razliko od tebe.

      0 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.08.2018 ob 16:38 dedek gost

      Vsi se že obadajo z vrtami najbolj pa z pisanjem knjig .Naše mamce nikoli niso pogledale v nobeno knjigo in so kuhale dobro Recepte so imele v glavi in si same ustvarjale kaj se bo kuhalo .

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.08.2018 ob 10:56 Babica gost

      Gost, 17. 08. 2018 ob 14:28, prepisovanje ali ne, ne pozabi, da raste nova generacija, ki se kuhanja uči sedaj in dobro je, da nastajajo tudi take knjige. Sicer pa čuft res ne moreš skuhati na 100 načinov :). Dedek, to kar tdriš ti, pa ne moreš posploševati, ker veš samo za svojo mamco. Moja je imela pred 45 leti debelo kuharsko knjigo, ki sem jo shranila in mi še kda pa kdaj pride prav.

      1 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.08.2018 ob 21:21 kuhalnica gost

        Babica @@@ Ja,če ti imaš knjigo staro 45 let te mogoče so noter recepti za čufte na tisoč načinov in še kaj .Žalostno,ko se kuha iz knjig .

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.08.2018 ob 13:16 dedek gost

      Babica.......... Vem še za stotine drugih babic ne samo za svojo .Ne vem pa za tvojo babico in "debelo knjigo " tako,da ne pretiravaj ti .

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.08.2018 ob 21:07 Gospodinja gost

      Dedek, mislim, da nisi razumel komentarja uprabnika Babica. 1. glede čuft je najbrž imela v mislih prvi komentar, ki se nanaša na go. Urško Fartelj, češ, da prepisuje od drugih, ga. Šušteršič pa ne. Čufte se več ali manj kuhajo zelo podobno, razlika je v kaki začimbi ali izbiri mesa, torej jih res ne moreš kuhati na 100 načinov in so recepti pač podobni. 2. Glede mamc pa si po moje napačno razumel pomen besede "posploševati", saj ti omenjaš neko pretiravanje. Babica je verjetno s tem mislila, da ne moreš reči za čisto vse naše stare mame, da niso uporabljale kuharskih knjig, če jih npr. tvoja in tiste, ki si jih poznal, niso uporabljale. No, to je moje mnenje. Pa lep pozdrav!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.