https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lendavi tudi letos zadišalo po ribji čorbi

Lendava, 19.08.2018 ob 9:00  

V Lendavi je včeraj, 18. avgusta, potekalo že trinajsto mednarodno tekmovanje v kuhanju ribje čorbe, ki se ga je udeležilo 36 ekip.

Madžarska ribja čorba v kotličku je specialiteta Prekmurja od Pinc do Hodoša. Je ribja juha, ki se pripravi v kotličku na odprtem ognju iz več različnih vrst rib.

Na tradicionalni zabavno-kulinarični prireditvi, ki jo že vrsto let organizira Madžarska samoupravna narodna skupnost, so obiskovalci lahko poskusili to tradicionalno jed Panonske nižine ali pa se sami preizkusili v kuhanju te jedi. Poleg ribje čorbe je bilo možno poskusiti tudi druge ribje in lokalne jedi (langaš, gibanica, trdelnik – kürtöskalács).

Najboljšo ribjo čorbo je letos pripravila ekipa “Vasi Kovács”. Drugi so bili TD Gaberje in na tretjem mestu pa ekipa “Endre és Társai”. Najlepše urejeno tekmovališče pa je letos imela ekipa iz Radmožancev.

Ob tekmovanju je bilo pestro tudi dogajanje na odru, kjer je nastopila otroška folklorna skupina Ezüstfenyő iz Transilvanije ter je potekal deseti mednarodni folklorni festival. Obiskovalci so tako ob pokušnji ribje čorbe in ostale hrane, lahko spremljali nastope več odličnih folklornih skupin iz Slovenije in sosednje Madžarske.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija