https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

RRC objavila namero za prevzem preostalega dela Pomurskih mlekarn

Murska Sobota, 04.09.2018 ob 16:43  

Kot smo nedavno že poročali je družba RRC avstralskega poslovneža slovenskih korenin Anthonyja Tomažina odkupila 60,62-odstotni lastniški delež v družbi Pomurske mlekarne. Danes pa je Družba RRC, ki ima tako že večinski delež v tej pomurski družbi, objavila namero za prevzem še preostalega dela Pomurskih mlekarn.


Družba RRC računalniške storitve avstralskega poslovneža Tomažina je 60,62-odstotni lastniški delež v Pomurskih mlekarnah kupila od Delavske hranilnice oz. njene odvisne družbe DH-Storitve. Družba RRC bo prevzemno ponudbo za preostale delnice objavila najkasneje v 30 dneh in ne prej kot v 10 dneh, je razvidno iz danes objavljene prevzemne namere v časopisu Delo.

Potem, ko so prejeli soglasje Agencije za varstvo konkurence, je nadzorni svet konec avgusta za novega direktorja Pomurskih mlekarn imenoval Tomažina. Avstralski poslovnež slovenskih korenin je ob tem zapisal, da je za RRC vstop v živilskopredelovalno industrijo novo področje delovanja, a se izziva loteva z interesom dolgoročnega lastništva in razvoja podjetja ter posledično dolgoročnega sodelovanja s kupci in dobavitelji.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.