https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: PGD Križevci v Prekmurju ob 110-letnici prevzeli novo gasilsko avtocisterno

Križevci v Prekmurju, 17.09.2018 ob 17:55  

V Križevcih v Prekmurju so v soboto, 15. septembra, s pričetkom ob 16. uri, na slavnostni prireditvi obeležili 110 let delovanja PGD Križevci ter ob tej priložnosti prevzeli novo gasilsko avtocisterno.

Prireditev je potekala pred Vaško-gasilskim domom v Križevcih v Prekmurju, ki je ob sončnem sobotnem popoldnevu privabila lepo število obiskovalcev. Zbrane obiskovalce so na slavnostni prireditvi med drugim pozdravili in nagovorili župan Občine Gornji Petrovci, Franc Šlihthuber, predsednik KS Križevci v Prekmurju, podpredsednik Gasilske zveze Slovenije, predsednik in vodstvo PGD Križevci, direktor Zavarovalnice Triglav OE Murska Sobota in župan Občine Puconci.

Vsi zbrani gostje so v govoru čestitali vodstvu in članom PGD Križevci v Prekmurju ter obiskovalcem ob praznovanju visoke obletnice delovanja in za dolgoletno prizadevno delo.

Obenem so izpostavili ohranjanje gasilske zgodovine in tradicije, kakor tudi poslanstvo gasilcev v pomoči ob reševanju ljudi in njihovega premoženja ter ob naravnih nesrečah. Prav tako so se sprehodili skozi zgodovino gasilskega društva ter zaslužnim članom podelili priznanja in odlikovanja.

Zbrane goste in obiskovalce sta prav tako pozdravila in nagovorila ter opravila krajši obred evangeličanski duhovnik v Križevcih Mitja Andrejek in katoliški duhovnik v Markovcih, Dejan Horvat, ki sta tudi opravila blagoslov nove gasilske opreme.

Po končanem slavnostnem dogodku je sledil družabni del prireditve, s predskupino Kumske punce, s pričetkom ob 19. uri ter nato z veselico z Ansamblom Saša Avsenika še pozno v noč.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.09.2018 ob 21:32 gost

      Kje so pa bili gasilci iz Neradnovec. Verjetno na nogometni tekmi Lucova-Adrijancii

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.09.2018 ob 6:26 rudi gost

      Votkov komentar iz Večera so preešteli ka so tak kislih obrazov?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.