https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: V središču Murske Sobote živahno ob dnevu brez avtomobila

Murska Sobota, 18.9.2018  

Danes, 18. septembra 2018, je na območju Trga zmage potekala prireditev za otroke ob Evropskem dnevu brez avtomobila. 


Evropski teden mobilnosti je tradicionalna evropska pobuda, ki lokalne skupnosti spodbuja k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov. Prizadevanja za človeku in okolju prijaznejše načine mobilnosti vsako leto povežejo na tisoče sodelujočih mest. Aktivnosti potekajo vse leto, vrhunec dogajanja pa je med 16. in 22. septembrom, ko se Evropski teden mobilnosti zaključi z Dnevom brez avtomobila.

Letošnji slogan ˝ZDRUŽUJ IN UČINKOVITO POTUJ˝ se osredotoča na možnosti ter koristi prepleta in dopolnjevanja različnih vrst potovanj, ki nas lahko pripeljejo iz točke A v točko B. Na telovadbo se lahko opravimo s kolesom, v službo se lahko peljemo v družbi sopotnika, nazaj pa z vlakom, na katerem lahko preberemo dobro knjigo ter pozabimo na skrb z iskanjem prostega parkirnega mesta. Na vlak pa lahko vzamemo še kolo, s čimer je lahko naše potovanje še učinkovitejše. Z združevanjem različnih oblik prevoza potujemo sodobno, dinamično in ozaveščeno, s tem pa neposredno prispevamo k izboljšanju okolja, hkrati pa z aktivnim slogom dvigujemo kakovost življenja.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.