https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Trgatev na narodnostno mešanem območju

23.09.2018 ob 12:00  

Minuli teden so otroci na Krplivniku pri etnografskem muzeju in v Dobrovniku že tradicionalno pobirali grozdje.  


Trgatev na Krplivniku

Na Krplivniku so otroci iz hodoškega vrtca in podružniške šole letos že osmič pobirali grozdje. K njim so se priključili tudi otroci iz Bajanesnye, ki so neizmerno uživali. 

Potem, ko so grozdje pobrali so z mletjem in prešanj dobili mošt. 

Trgatev v Dobrovniku

V Dobrovniku pa so otroci v tamkajšnjih goricah imeli že 11. mednarodno trgatev, ki so jo organizirale DOŠ Dobrovnik, občina Dobrovnik in Turistično društvo Dobrovnik. Povabljeni so bili tudi otroci iz hrvaške Štrigove, madžarskega Redicsa in iz Biotehniške srednje šole Rakičan.

Na pomoč so jim priskočili tudi člani Vinogradniškega društva Dobrovnik. Pred trgatvijo so udeležence pozdravili Marjan Kardinar, župan občine Dobrovnik, predsednica MSNS Dobrovnik Ana Car in vinski vitez Zlatko Borak.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.