https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ta konec tedna je v ZDA dišalo po Prekmurju

24.09.2018 ob 10:00  

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) in Slovensko-ameriško gospodarsko združenje (SABA) sta združila moči in v ZDA začeli promovirati slovensko kulinariko. Pod okriljem blagovne znamke Gostilna Slovenija ameriški javnosti vrhunsko slovensko kulinariko kot prva predstavlja Gostilna Rajh iz Bakovcev.

Za prvo gostovanje v ZDA je bil pripravljen dvotedenski program, ki vključuje predstavitve slovenske kulinarike v treh ameriških zveznih državah: Ohio, Illinois in Pennsylvania.

Začel se je v soboto, 22. septembra, ko so v Slovenskem narodnem domu Clevelandu v Ohiu pripravili večerjo za več kot 90 ljudi. Ti so lahko poskusili značilne prekmurske jedi in pozdravili organizatorja, direktorja SABA, Jurčka Žmauca ter kuharja Leona Pintariča in njegovo sestro Valentino iz Gostilne Rajh. Ob pripravi hrane po domačih receptih pa je pomagala tudi slovenska skupnost v Clevelandu.

Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS z blagovno znamko in znakom Gostilna Slovenija skrbi za promocijo vrhunske kakovosti na področju gostinstva v Sloveniji.

Pravico do uporabe kolektivne blagovne znamke »Gostilna Slovenija« pridobijo gostinci, ki izpolnjujejo stroge kriterije vezane na zunanjo in notranjo ureditev lokala, v ponudbi morajo prevladovati hišne, lokalne in regionalne jedi, seveda tudi ustrezna živila in živilski proizvodi lokalnih pridelovalcev, ustrezna mora biti tudi glasbena kulisa, načini strežbe in vrsta drugih stvari.

Vse to bodo lahko v prihodnjih dneh in mesecih izpod rok slovenskih kuharjev okusili tudi Američani. V sklopu gostovanja se bo v ZDA odvilo devet kuharskih dogodkov in tudi nekaj promocijskih, tako pri slovenski skupnosti v ZDA kot v restavracijah, kjer se bodo lahko seznanili s slovensko kulinariko in Slovenijo kot turistično gastronomsko destinacijo.

FOTO: FB Gostilna Rajh

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.09.2018 ob 20:34 danica gost

      Res Čestitam...brez zgodovine,dolgoletne tradicije vaše gostilne in truda vseh vas ne bi bilo tega današnjega velikega dogodka v Ameriki...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.09.2018 ob 12:18 imre gost

      tile so rodbina od kučanovih ! drugod se boljše kuha, samo nimajo možnosti da bi prišli k koritu

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.09.2018 ob 15:39 jože gost

      čestitke!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.