https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Murska Sobota v znamenju festivala znanstvene ustvarjalnosti

Murska Sobota, 28.09.2018 ob 0:00  

Danes se v središču Murske Sobote odvija prireditev Festival znanstvene ustvarjalnosti SOBOTA V PETEK, ki jo organizira Pomurski tehnološki park, v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota.


Za obiskovalce so pripravili pestri nabor aktivnosti, ki so za vse obiskovalce popolnoma brezplačne. Dogodek je namenjen vsem občanom, prireditelji pa so učencem okoliških osnovnih šol omogočili, da se ga organizirano udeležijo v dopoldanskem času. Dogajanje bo trajalo do večera, in sicer na več lokacijah v širšem centru mesta.

 

Hiška eksperimentov

Pod šotorom na Drevoredu Martina Luthra se nahajala Hiška eksperimentov, interaktivna razstava za spodbujanje radovednosti ter učenja. Na isti lokaciji poteka tudi delavnica Drzni eksperimenti s samostojno izdelavo nezahtevnih stvari, kot sta glasbeni inštrument ter papirnato letalo, z domačimi, vsakdanjimi izdelki, obiskovalci pa bodo svoje stvaritve lahko odnesli s seboj domov. Obe aktivnosti sta na voljo od 9. do 19. ure.

 

Znanstvene dogodivščine

V dvorani Mladinskega informativnega in kulturnega kluba potekajo Znanstvene dogodivščine, ki so kot improvizacija promocije izobraževanja s privlačnimi tematskimi poskusi, skupaj z izvrstno interakcijo z udeleženci, nekakšna jazzovska umetnost v znanosti. Poleg orisanih šovov na isti lokaciji potekajo projekcije dokumentarnega filma, v galeriji pa si lahko ogledate razstavo Ko je bil [določeni znanstvenih] še mlad, katere avtor je Božo Kos. Vse aktivnosti so na voljo od 9. do 17. ure.

V osrednjem prostoru Hranilnice pomurskih dobrot od 9. do 14. ure potekajo Pogovori z znanstvenikom, kjer se lahko udeleženci spustijo v debato z znanstvenikom, ki deluje na določenem raziskovalnem področju, a je vseeno navdušen nad odkrivanjem novih spoznanj, in z njim pokramljali o vsakdanjih pojavih.

Na isti lokaciji je od 9. do 20. ure na voljo EU kotiček, s pomočjo katerega se lahko udeleženci informirajo o vsebinah aktivnosti, ki jih opravljajo razni funkcionarji. Pod šotorčkom pred stavbo so od 9. do 19. ure razstavljene optične iluzije, Optikalije.

 

Konferenca Urbane inovacije v lokalnem okolju

V prostorih Pomurske gospodarske zbornice od 9. do 13. ure potekala konferenca Urbane inovacije v lokalnem okolju, kjer govorniki predstavljajo dobre prakse iz velikih mest iz Slovenije ter tujine in predloge inovativnih rešitve za implementacijo na območju pomurskih občin.

Celotno dogajanje bo dodobra začinila zadnja letošnja Sočna vilica, katere tematiko izvirno ter pomenljivo opisuje naslov Jesenska kulinarična pravljica. Na tradicionalni lokaciji na Slovenski ulici potekala od pol enajste do 19. ure.

Zvečer bo izveden tudi Café scientifique-a, večerno sproščeno druženje z znanstvenikom, v zgornjem nadstropju Bunker postapocalyptic steampunk bara.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.