https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Območna obrtno-podjetniška zbornica Murska Sobota obeležila abrahama

Murska Sobota, 29.09.2018 ob 6:00  

V petek, 28. septembra 2018, je ob 18. uri, v Gledališču Park Murska Sobota, potekala slavnostna prireditev ob 50. obletnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota.


V letu 2018 mineva 50 let, odkar so se obrtniki ustanovili in povezali v svojo obrtno zbornico v Murski Soboti. Tako povezani in združeni so ostali še danes, ko mineva 50 let obstoja. Območna obrtno-podjetniška zbornica Murska Sobota združuje obrtnike in podjetnike 12 pomurskih občin, ki delujejo v različnih dejavnostih in oblikah, ter so pomemben vir konkurenčnosti, zaposlitve in inovativnosti. S svojim poslanstvom so dokazali, da je obrtno-podjetniška zbornica Murska Sobota, sodobna strokovna organizacija, ki je organizirana lokalno in tudi na državni ravni. Območna obrtno-podjetniška zbornica Murska Sobota je strokovno poslovna, nestrankarska organizacija, samostojna in oseba javnega prava, ki združuje obrtnike in podjetnike v občinah: Mestne občine Murska Sobota in občine Beltinci, Cankova, Tišina, Puconci, Rogašovci, Grad, Kuzma, Šalovci, Hodoš, Gornji Petrovci in Moravske Toplice. 

Slavnostni govornik na prireditvi, predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je povedal:˝Veste, sam nisem kakšen pretiran filozof, nimam doktorskega naziva, pa še česa. Prihajam iz kmetov, zato tudi dobro vem, kaj pomeni ustvarjati, kaj pomeni delati, in kaj pomenijo včasih visoko leteče besede, s katerimi si pa praktično veliko ne moreš pomagati. Ampak delajmo, delajmo. Rešujmo probleme. Sam sem tudi prostovoljni gasilec, in vem, da se začetni požar lahko pogasi z gasilnim aparatom, vsaka nadaljna minuta pomeni cisterno več in pogorišče je nesluteno. Zato bomo tudi v tej vladi, kolikor bo v moji moči reševali probleme tukaj in zdaj. Naša vrata bo bodo vedno odprta za dialog. Mi se bomo tudi zelo potrudili, da bo tudi vaš glas oslišan. Želim Vam iskrene čestitke ob vašem visokem ljubileju, iskrene čestitke dobitnicam in dobitnikom priznanj in s polno energijo naprej nadaljnjih petdeset let.˝

Župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek, je povedal: ˝Murska Sobota in Pomurje danes rasteta. Krepimo gospodarsko rast, zmanjšujemo brezposelnost in povečujemo zaposlenost. K temu gotovo prispevajo ugodne gospodarske okoliščine, a tega ne bi bilo, če ne bi vi imeli poguma, idej, znanja in sposobnosti, da priložnosti izkoristite za rast. S strateškim razvojem občine odpiramo nove priložnosti, prostorske možnosti, boljšo infrastrukturo, spodbudno podjetniško okolje z mrežo institucij s programi za podporo podjetništvu. Mestna občina Murska Sobota zato ob 50. obletnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota podeljuje priznanje kot zahvalo za to, da sooblikujete mesto in njegov vsakdan. Predvsem pa ustvarite prodorni značaj mesta in regije. Hvala, da ste pogon našega razvoja.˝ 

˝Obrtniki in podjetniki potrebujemo zbornico. Samo organizacijo, ki nas zastopa na državni lokalni ravni, ki nas izobražuje, nam svetuje, pomaga promovirati in tudi informirati. Ob praznovanju današnjega jubileja zbornice čestitam vsem dobitnikom priznanj, čestitke pa izražam tudi vsem članom in članicam zbornice ob petdesetem jubileju,˝ je povedal Predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota, Vlado Mandič.

Na slavnostni prireditvi so podelili priznanja za sodelovanja in posebna priznanja. Najvišje priznanje, ki ga je podelila Območna obrtna-podjetniška zbornica, je podelitev naziva častni član. Naziv častni član je pripadel podjetniku Štefanu Pavlinjeku. Podeljuje se mu za dolgoletno, uspešno opravljanje obrtne dejavnosti ter za plodne rezultate v poslovnem sodelovanju z zbornico. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.09.2018 ob 7:57 DEBELI FUKJENEC gost

      Dr. Aleksander Jevšek bi povedal koliko novih delovnih mest si pripeljal v Soboto v svojem štiriletnem županovanju. Ne samo nakladati temveč resnično delati. Hvala.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.09.2018 ob 8:05 bluzator gost

      Sami sebi namen.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.