https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Strokovnjaki pri Gradu spregovorili o razvoju

Grad, 05.10.2018 ob 14:00  

V petek je v gradu pri Gradu na Goričkem potekala regijska razvojna konferenca. Na dogodku je bilo prisotnih mnogo strokovnjakov iz mnogih področij pa tudi županov in predstavnikov raznih organizacij.


Konferenca se je začela s kratkim filmom o mladih in razvoju, nato so sledila predavanja. Bojan Kar, direktor Razvojnega centra Murska Sobota, Regionalne razvojne agencije za Pomurje je predstavil proces priprave Regionalnega razvojnega programa za leta 2021–2027, nato pa je o priložnostih pomurske regije v luči globalnih trendov spregovoril Matej Čer, podjetnik, predavatelj, vlagatelj, vizionar, pionir na področjih električne mobilnosti in delitvene ekonomije v Sloveniji. Med drugim se je dotaknil neizkoriščenih potencialov pomurske regije v smislu turizma, ekološkega in samozadostnega kmetijstva ter naprednih konceptov, kot je digitalno nomadstvo in podobno.

Manuel Kuran, znanstvenik, raziskovalec na področju aplikativne nevroznanosti, podjetnik, vodja projektov raziskovalnega centra AST je predstavil uporabo nevroznanosti v oglaševanju, med drugim je podal nekaj primerov koriščenja te tehnologije tudi v Sloveniji. Zaključil je s hudomušnim razmišljanjem o Pomurju kot urarski velesili, pri čemer je opazil, da imamo v regiji ogromno povezav s Švico, ki po kvalitetnem urarstvu že slovi.

O Pomurju kot regiji prihodnosti je v zadnjem predavanju prvega dela spregovorila Sara Božanić, oblikovalka, strateginja, predavateljica, podjetnica in direktorica Inštituta za transmedijski dizajn. V predavanju je izpostavila pozitivno naravnanost v razvoju in izrazila potrebo po razvoju področij kot so podjetništvo, nepremičnine in turistična infrastruktura ter področje mladih.

V drugem delu dogodka so bile izvedene praktične delavnice na temo metod sodelovanja v procesu priprave RRP 2021–2027, komunikacije in sodelovanja regijskih deležnikov in ciljev procesa in skupne vizije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.10.2018 ob 14:45 DEBELI FUKJENEC gost

      Saj človek ne ve ali bi se smejal ali jokal. Ljudje so že bolni od tega turizma v Prekmurju ( je pa res, da nekaj posameznikov odlično služi od te mantre od turizma ). Zadnjih nekaj let smo v turizem v Pomurju zmetali na desetine in desetine milijonov evrov. Tudi več kot 20 milijonov evrov, ki jih je Ljubljana poslala v Pomurje za razvoj. Kaj imamo od tega. Nekaj turističnih kmetih, ki so izkoristile to pomoč in nekaj odlično plačanih posameznikov, ki širijo mantro o turizmu. Nismo mi Ljubljana, Bled, Primorska z morjem, Mura ni Soča, .... Proti ostalim nimamo kaj pokazati, toplice so pa tako že toplice. V Pomurju živi 140.000 ljudi. Nakladači dajte si že enkrat dopovedat, da vsi ti ljudje ne morejo živeti od turizma, da rabijo druga delovna mesta. A vi boste svojo mantro dalje širili, ker ste za to dobro plačani. JAO.

      24 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.10.2018 ob 14:49 victor gost

      Toga Čera imamo že pun k ..... Bodo po goričkih hribih električni avtomobili vozili?

      21 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.10.2018 ob 16:52 007 gost

      Ni mi jasno kaj bluzite o vsebini tisti, ki na dogodku niste bili. Predavatelji so odlično predstavili potencialne rešitve, bolj obširno je bila orisana slika smeri razvoja v katero bi Pomurje lahko šlo. Omenjene so bile napredne rešitve, katerih implementacijo sem do sedaj zasledil samo v ZDA in visoko razvitih evropskih državah. Treba je poudariti, da ne gre za degradacijo ampak napredek. Pomurje po drugih slovenskih regijah še vedno velja za nerazvito in zaostalo, veseli pa me statistični podatek o tem, da se trend spreminja. Govora je bilo tudi o ozaveščanju lokalnega prebivalstva in širjenju obzorij, verjetno prejšnjima komentatorjema slednje nebi škodilo.

      8 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.10.2018 ob 17:19 DEBELI FUKJENEC gost

      007, ti, ki imaš zelo razširjeno obzorje ( ostali smo verjetno še v prejšnjem stoletju ) in si bil prisoten na mega dogodku, bodi tako prijazen in nam neukim ljudem naštej vsaj tri rešitve, ki bodo Pomurje popeljale v klub razvitih. Prosim, bodi tako prijazen.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.10.2018 ob 18:28 DEBELI FUKJENEC gost

      007, meni je vsaj to jasno, da se NE BI piše narazen, kar tebi ni jasno. Takšno nakladanje ne prinese kruha!!!

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.10.2018 ob 21:02 zgodovina gost

      Mateja predlagati za Nobelovo nagrado.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.10.2018 ob 11:14 DEBELI FUKJENEC gost

      007 bo kaj z odgovorom???*??? Tudi ti samo nakladaš kot ostali, ki so za svoje nakladanje odlično plačani. Od nakladačev za ljudi ni kruha!!!

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.10.2018 ob 22:23 Turist gost

      Največja zaviralka turizma je pa med njimi.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.10.2018 ob 9:59 DEBELI FUKJENEC gost

      007, takšni ste nakladači. Nakladate tri dni skupaj. Ko vam pa človek postavi eno navadno vprašanje, ste pa v temi in ne znate aaaa povedati. Pojdite drugam, mi vas ne rabimo!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.10.2018 ob 22:24 pipi gost

      Ti James Bond ne razumeš, da ni bistveno biti tam ali ne. Bistvo je, da nekdo nekaj od nekje privleče in hoče povedati, da bi to tukaj delovalo. Stvari, ki so zelo uspešne v nekem okolju ne funkcionirajo povsod enako. In jasno je, da so eni pač plačani, da nekaj govorijo in morajo imeti določeno število takih in podobnih predstavitev za ljudi, ker pač od tega živijo. Če je zadeva zrela za Pomurje pa je druga zgodba.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.