https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ferencovo senje spet privabilo množico obiskovalcev

Turnišče, 07.10.2018 ob 15:00  

Danes je v Turnišču potekalo Ferencevo senje. Obiskovalci so na stojnicah lahko kupili razne izdelke in si ogledali povorko in nastope folklornih skupin.

Tudi na letošnjem sejmu so se predstavili in prodajali svoje izdelke izdelovalci domače obrti, manjkala pa ni tudi "kitajska roba". Obiskovalci so med drugim lahko kupili izdelke iz lesa, iz medu, sveče, tekstil, kostanje in razne dobrote.

Povorki se je letos pridružilo 9 skupin iz Slovenije in Hrvaške. Nastopili so Godba na pihala Sv. Jurij ob Ščavnici, Folklorna skupina KD Štefan Raj Turnišče, Folklorno društvo Prekmurje Lendava, KUD »Vivodina«, FS Gomilica – KPD Pedal Gomilica, KUD »Petőfi Sándor« Laslovo in Ženska FS DU Turnišče. Na povorki se je predstavil tudi Kolesarski klub Varaški šujstri Turnišče, ki so prikazali, kako so nekoč šivali čevlje.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.10.2018 ob 10:11 Varoošanka gost

      Ker je PR članek "Občina Turnišče se je vpisala med prvake" zaklenjen za komentiranje, bom pa tu napisala: KOEFICIENT RAZVITOSTI je tudi podlaga za določitev obsega financiranja investicij v posamezni občini iz državnega proračuna. To pomeni, da bolj kot je občina razvita manjši delež finančnih sredstev bo občini namenila država. Napredovanje iz 0.94 do 0.97 je podlaga za manj "PEJNEZ" v občinsko blagajno prihodnja leta od države ! Sicer pa je občina TURNIŠČE po prihodkih na občana na predzadnjem mestu v Sloveniji.

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.10.2018 ob 12:06 varošanec gost

      Županja, bolj boš razvijala občino, manj sredstev boš dobila iz državne kase. Kaj nam bodo lamelne table, naj psi in mačke ne "kakajo" na športnih poljih, če jim pa lastniki to omogočijo ob jutranjih špancirjih ob prečudoviti cesti skozi Turnišče,, ko še "psički" napol spijo, da do igrišč niti ne pridejo. Plenic pa nimajo, da bi preprečile "pražnjenje" ob magistrali. Varošanka je v redu omenila problem, nič ne delaš nič ne rabiš, nič nimaš. Koliko delovnih mest ste že župani zriktali v občini, mogoče sem spregledal v 278. letih to cifro, me pa resnično zanima. Članek spada med Turnišče med prvaki, mogoče se nam pa res nasmiha tekmovanje v ligi prvakov, itak nam Evropa vse financira, malho ji pa polnijo članice unije. Pitaj boga, mogoče je Polanščekovo domačijo financiral grški denar.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.10.2018 ob 12:09 varošanec gost

      popravljam = v 28. letih občinske istorije, koliko delovnih mest zriktanih.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.10.2018 ob 20:30 varašanka gost

      zakuj pomurec brijše komentar ka se nanašajo na vprašanja oziroma mnenja ka jih mij varašanci pijšemo, pomurec podpiramo županjo turnišča, vej pa se je že začala volilna kapanija, ka samo ona svoje hvaljenje lejko pijše, vsaka čast pomurci, ka samo županji da prav druge komentare pa brijše, zhakuj pa ne brijšete pod židanon pa pod ostalimi prispevki

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.10.2018 ob 6:38 77 gost

      V Turnišču so sami lažljivci,kradljivci in špotljivci in naj večji ,zavistneži celotna občina.Turniška občina ni bila nikoli razvita in nikoli ne bo,Turniško občino so vodili sami prišleki zato pa ni in nikoli nebo razvita,če imaš občinsko knjižico potem ti v občini dobro gre ampak jih je peščica in to so sama žlahta,kolegi,prijatelji,v Turniški občini je največ brezposelnih seveda tega nebo nihče priznal ampak je to resnica.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.10.2018 ob 6:09 Jaz gost

      Ja županja se redno pojavlja v medijih, mislin ka v prekmurji nega kandidata keri ma telko nastopov. Po razvitosti je Turnišče deleč odzaja, saj pa kak je "77" napisal, je dosta nezaposlenih. Naj bi se povezavala s kakšno firmo pa jo pripelala v Turnišče, ji dala parcelo, pa bi narod mel službe. Zdaj pa se samo nekaj na silo dela.....parkirišče pri cerkvi samo na pol napravljeno, kolesarska do Lušta samo na pol napravljena, ja volitve so pred vrati in naj se vidi ka se nekaj dela. Premalo se napravilo v teh 4 letih.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.10.2018 ob 7:06 napredni gost

      Ja dragi moji Varašanci začali ste leta 35, kda ste joukali ka nete več trg... ka nemate pejnez pa ste siromačeki... zdaj tudi joučite za pejnezami ka so van jih pokrali v prejšnjih mandatih... v času žuto plavoga župana... zaj bi pa radi nazaj prišli tisti ka ste si te očij dol držali....ali pa držali žakel.... Zakoj van ne prijdejo investitori v vašo občino, če pa sakšoga ošpotate malo si poglednite posnetke sej, pa kvan še vrag ne prijde kak ste poškoudni...

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.