https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Kongres SD izvolil novo vodstvo stranke

Murska Sobota, 08.10.2018 ob 6:05  

Na 11. volilnem Kongresu socialnih demokratov, so delegatke in delegati izvolili novo vodstvo in članstvo v Predsedstvu in nadzornemu odboru stranke, sprejeli pa so tudi spremembe statuta. 

Na Kongresu socialnih demokratov so potrdili tudi deklaracijo Socialnih demokratov ˝Za solidarno Evropsko unijo, za Evropo za ljudi.˝ Vzpostavili so tudi nekaj navez glede prihodnosti Evropske unije, ki se nanašajo predvsem na razmerje med delom in kapitalom, na demografske izzive in na boj proti nacionalizmu in skrajnim politikam. 

Foto: SD

Delegati kongresa so dosedanjemu predsedniku stranke, mag . Dejanu Židanu podelili drugi mandat, in sicer z 253 glasovi za in 4 glasovi proti. Matjaž Nemec, dr. Jernej Pikalo, Andreja Katič in Tanja Fajon pa so bili izvoljeni kot podpredsedniki. 

V predsedstvo stranke Socialnih demokratov pa je bil izvoljen tudi župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek. 

˝Novoizvoljeno vodstvo je po Židanovih besedah dobilo pomembno nalogo, da z vsem svojim znanjem in energijo ter spoštovanjem do ljudi, države in socialne demokracije trdo delajo naslednja štiri leta. “Ne morem trditi, da bodo vse naše odločitve optimalne in da nikoli ne bo zmote, saj smo ljudje. Trdim pa odgovorno, da bomo energijo in znanje usmerili v to, da počnemo koristne stvari, da počnemo to, kar socialna demokracija počne že sto let,” je poudaril novoizvoljeni predsednik SD,˝ so zapisali na uradni strani Socialnih demokratov. 

˝V svojem nagovoru na Kongresu SD je predsednik Židan poudaril, da so pričakovanja ljudi do SD včasih večja, kot jih odraža moč stranke. A to nas po njegovih navedbah ne ustavi, ampak krepi, zato smo dolžni, da smo v prihodnje še močnejši. Stranko SD je, kot pravi sam, profesionaliziral in tudi okrepil z novimi ljudmi, ki “želimo tvorno sodelovati pri ustvarjanju pogojev za boljše življenje slehernega človeka v Sloveniji”. Izpostavil je, da “se Socialni demokrati ne skrivamo za lažnimi predvolilnimi obljubami in ne podpiramo le všečnih ukrepov, nismo projekt za ene volitve, ampak znamo teči na dolge proge”. Prav tako smo po njegovih besedah stranka, ki se nikoli ne bo poimenovala po eni osebi, saj za to ni potrebe, ker nas oblikujejo ideje in vrednoste, ki so starejše od sto let,˝ so zapisali na uradni strani Socialnih demokratov. 

 

    Fotogalerija