https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Farmtech odpira novo lakirnico

10.10.2018 ob 17:00  

Podjetje Farmtech d.o.o. odpira dne 11. oktobra v Industrijski coni v Ljutomeru novo, tehnološko sodobno in ekološko učinkovito lakirnico. Lakirnica je bila zgrajena v manj kot devetih mesecih po najzahtevnejših sodobnih smernicah in bo namenjena za lastne potrebe. Celotna vrednost nekaj več kot 2.000 kvadratnih metrov investicije znaša okoli 4,2 mio. Evrov.


Nova lakirnica je zgrajena po najvišjih evropskih standardih in ni le visoko učinkovita, je tudi okolju in delavcem prijazna ter varna. Namenjena bo zgolj za lastne potrebe in namene. Skupna površina nove lakirnice, ki je bila zgrajena v vsega devetih mesecih, je 2.077 kvadratnih metrov.

Z novo lakirnico se bo tako močno povečala produktivnost podjetja, dvignila učinkovitost, izboljšala kakovost, zvišala stopnja avtomatizacije in procesne varnosti, prav tako bo prinesla izboljšave na področju ergonomije in varstva pri delu. Z zaprtjem obstoječe lakirnice na prvem obratu podjetja Farmtech, ki je bila premajhna in dotrajana, pa bo poskrbljeno še za konkretne izboljšave na področju okoljskih standardov.

Naložba vredna skoraj 4,2 mio. evrov

Projekt je bil v celoti financiran iz lastnih virov skupine. Tehnični direktor skupine Komptech Christian Oberwinkler pravi: »Podjetje Farmtech kot del skupine Komptech in Hirtenberger s to naložbo ponovno dokazuje svojo dolgoročno strategijo in dosledno vlaga v prihodnost. To je pomembno tako za konkurenčnost – in s tem dodano vrednost – kot tudi nova delovna mesta v regiji.«

S to naložbo, vredno skoraj 4,2 mio. evrov, podjetje tako sistematično nadaljuje in uresničuje svojo dolgoročno strategijo rasti. »Z aktualnim investicijskim programom seveda želimo še okrepiti močan položaj in ugled naših blagovnih znamk na trgu, povečati prihodke in seveda zagotoviti zaposlitev za sodelavce,« še poudarja Oberwinkler.

Zaposlili že 80 novih sodelavcev

Z novo lakirnico se bo tudi bistveno povečala zmogljivost, saj bo letna kapaciteta zdaj znašala kar 300.000 kvadratnih metrov pobarvanih delov. A le na ta način se lahko sledi in zagotovi vse večje povpraševanje kupcev po Farmtech in Komptech proizvodih. Ta investicija v lakirnico pa je le del obsežnega investicijskega paketa, saj se že in se še bo naprej intenzivno vlagalo v posodobitve in izboljšave na obeh obratih v Ljutomeru. Letos je podjetje zaposlilo že 80 novih sodelavcev. V obeh obratih v Ljutomeru je tako trenutno več kot 360 zaposlenih.

Foto: Farmtech

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.10.2018 ob 19:19 Prlek gost

      Farmtech tak se dela samo gas

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.10.2018 ob 19:48 DEBELI FUKJENEC gost

      Zakaj Prleki imajo, Sobočanci pa nimamo? Jevšek?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.