https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Izbrali so najboljša pomurska podjetja v letu 2017

Murska Sobota, 17.10.2018 ob 8:30  

V torek, 16. oktobra 2018, sta tednik Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica na svečani prireditvi v Gledališču Park razglasila najboljša pomurska podjetja v letu 2017.

Drugo leto zapored so organizatorji akcije predstavili najuspešnejša podjetja, ki si svoj kruh ustvarjajo na regijski, nacionalni in tudi svetovni ravni. Izbor in podelitev priznanj najuspešnejšim pomurskim podjetjem izpostavljata dobra podjetja in dajeta podjetniški naravnanosti v regiji spodbudo za naprej. Prireditve sta se udeležila tudi predsednik Državnega zbora Dejan Židan in Aleš Cantarutti, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Zmagovalci so naslednji:

-          v kategoriji MIKRO podjetje je zmagovalec Miniplast d.o.o, ki se ukvarja s proizvodnjo plastične embalaže.

-          komisijo je v kategoriji MALO podjetje najbolj prepričal Paradajz d.o.o., ki goji rastline v zaprtih prostorih, ogrevanih z geotermalno energijo.

-          med SREDNJIMI podjetji so slavile Radgonske gorice d.o.o., pridelovalec in ustekleničevalec vin.

-          naj VELIKO podjetje je postalo Carthago d.o.o., ki se ukvarja s proizvodnjo avtodomov

-          letošnja novost je bila kategorija za PERSPEKTIVNO podjetje. Ta naziv je prejel Martmetal d.o.o., ki se ukvarja z izdelavo kovinskih konstrukcij.

-          naj zaposlovalec je Elrad international, proizvajalec elektronskih sponk .

-          naj podjetje po mnenju bralcev Vestnika pa je KIT Žižki d.o.o., proizvajalec kovinske opreme.

V okviru prireditve je potekala tudi okrogla miza na temo Kaj pomursko gospodarstvo pričakuje od nove vlade. Na njej so sodelovali poleg Cantaruttija še Marian Šefčovič, predsednik uprave Radenske, Peter Polanič, predsednik uprave Panvita in predsednik Pomurske gospodarske zbornice, ter Metod Grah, direktor in lastnik Term Vivat.

Direktor Podjetja za informiranje, Uroš Hakl, je na prireditvi povedal: ˝Izbor Pomurskega podjetja leta je lansko leto – ko sem stal pred tem avditorijem in obljubil, da ga ne organiziramo zadnjič – naletel na odlične odzive. Kot rečeno, regija pridobiva samozavest, ki v prvi vrsti temelji na uspešnih poslovnih zgodbah naših ljudi, zato je prav, da jih na ta način izpostavimo. Tako tudi letošnji nagrajenci ne bodo domov odnesli priznanja, ki pomenijo samo nagrade podjetjem, temveč gre tudi za priznanja vsem zaposlenim in njihovim družinam, kakor tudi za priznanja lokalnemu okolju, ki jih pri tem podpira. To so zgodbe za prihodnji razvoj Pomurja.˝

Direktor Pomurske gospodarske zbornice, Robert Grah, je povedal: ˝Naša podjetja so v teh zadnjih letih pokazala in dokazala, tako na domačem, še bolj pa na globalnem trgu, da se lahko pokažejo, tako s svojimi izdelki, kakor tudi s svojimi idejami in inovativnimi rešitvami. Danes radi pravimo, da v Pomurju »Vse raste«, kar tudi drži, v prvi vrsti raste izvoz, ki je postal motor – gonilno sredstvo, za razvoj tako regijskega kot slovenskega gospodarstva. Ponovno zaznavamo povečano zanimanje tujih, predvsem, kar je še bolj pohvale vredno, pa domačih investitorjev, ki s svojim prihodom in širitvijo v regiji potrjujejo, da je Pomurje stabilna regija, z odlično infrastrukturo in visoko usposobljenimi in motiviranimi zaposlenimi.˝

Dogodek je povezovala Tajda Lekše, za glasbeni del večera pa je poskrbel Dominik Bagola – Balladero.

FOTO: Vestnik in Pomurec.com

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.10.2018 ob 9:15 zgodovina gost

      Paradajz, ki daje delavcem minimalne plače ali pa še to ne. Svetla prihodnost Pomurja v takih podjetjih?

      26 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.10.2018 ob 10:25 77 gost

      Najboljše podjetje je zavod za zaposlovanje,dobil je dvestotisoč oskarjev.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.10.2018 ob 12:57 brb gost

      Carthago ja, odnosi na firmi pa plače pa zelo slabe, o Elrade rajši ne bom ka ljudje dajejo odpovedi kot po tekočem, sposobni ljudje jim bežijo drugam, saj potem so lahko naj zaposlovalec. Katastrofa kakšno mazanje oči, in to so potem zgodbe za prihodnji razvoj pomurja...

      21 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.10.2018 ob 13:09 gost

      Naj portal pa Pomurec, haha

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.10.2018 ob 13:22 kura kokodajska gost

      xxxxyyyyyyyyyyyyyyyyrrrreeeeooozp

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.10.2018 ob 14:13 strelec gost

      Naj komentator pa Baaaaaaajsi Telebajskiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.10.2018 ob 17:35 DEBELI FUKJENEC gost

      Strelec, hvala. Zelo si prijazen. A zapomni si, da sem jaz na strani delavcev, zato mi gre na bruhanje, ko nagrade dobivajo podjetja, ki svojim delavcem izplačujejo minimalne plače ali še manj.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.10.2018 ob 19:20 Novi paradajz gost

      Ka je vam? V Paradajzu mamo jurja plače.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.10.2018 ob 19:33 strelec gost

      Vem bajsi, kar se tiče delavcem, vem da si na naši strani pa želiš da bi imeli boljše plače, samo kaj ko je vse preveč delavcev po domače povedano ovce in se podreja in zaradi takih ne pride do revolucije-upora. Enostavno premalo nas ima jajca in se pustimo tlačit izkoriščat. Žalostno a resnično.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.10.2018 ob 15:52 zafrik gost

      vij mate v paradajzi jurja plače. Ko boste to imeli, ne bo več suše na vašem področju. Veš kaj mislim povedati, ko boste vi, ki delate v paradajzu prišli do jurja plače, prozorna škatla zaprta, vroča voda se ne bo več pretakala in polja odo spet ozelenela. toda za to bo potrebno leto 2045, ko bo narod v Evropi žrl samo vaš paradajz, kajti le tako lahko zaslužite. Uživaj ob delu in sanjaj, se boš boljše počutil.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      19.10.2018 ob 3:21 gost26 gost

      Kaj pa ima spet tu veze ROTO??? A obstaja v Pomurju samo ROTO in veliki Pištek ostalo pa je vse brez pameti??? A je vse v plastiki, tehnologiji, ki je v razviti Evropi že zdavanaj zastarela, ali kako drugače??? A se mogoče motim???

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.