https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Mestna občina Murska Sobota izdala novo monografijo

Murska Sobota, 17.10.2018 ob 12:20  

Danes, na spominski dan Mestne občine Murska Sobota, je v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota potekala predstavitev nove monografije Mestne občine Murska Sobota.


Danes je za Mursko Soboto dvojni prazni. Do leta 1995 je bil namreč 17. oktober občinski praznik »velike« občine Murska Sobota, po odloku iz leta 1997 pa ta praznik obeležujemo kot spominski dan Mestne občine Murska Sobota, v spomin na deportacije in internacije v II. svetovni vojni.

Hkrati pa je danes velik občinski praznik tudi zaradi nastanka monografije, je povedal župan murskosoboške občine dr. Aleksander Jevšek. V monografiji je na izjemnih fotografijah predstavljena Murska Sobota in to od začeta do današnjih dni.

Po skoraj 22-ih letih je Murska Sobota dobila novo monografijo.

Monografija, ki je bila natisnjena v 2 tisoč izvodih, je stala slabih 50 tisoč evrov.

Urednica monografije je bila Brigita Bavčar, za likovno zasnovo in grafično oblikovanje je poskrbel Sandi Červek, besedilo je pripravila Metka Fujs, slikovno gradivo je izbral Sandi Červek skupaj z uredniškim odborom, ki so ga sestavljali: Brigita Bavčar, Sandi Červek, Mekta Fujs, Vida Lukač, Brigita Perhavec in Darja Potočnik.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.10.2018 ob 18:41 DEBELI FUKJENEC gost

      Samo dva tisoč izvodov??? Zdaj, ko bodo rezultate dala vlaganja v Redb Bull - promoviral Podlunšek in v Expano in bo drugo leto pridrvelo na sto tisoče turistov, vi samo tako malo izvodov. Za kakšno izredno monografijo bodo prikrajšani ti množični turisti.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.10.2018 ob 18:55 Stanko s sosednje občine gost

      Zelo lepo. Pri prejšnji monografiji sem bil aktivno prisoten in vem, kaj pomeni pristopiti k takšnemu projektu. Zanima pa me kje in po kakšni ceni je mogoče monografijo kupiti, bo lepo novoletno darilo. Čestitam in lep pozdrav

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.10.2018 ob 19:48 ha ha gost

      https://www.youtube.com/watch?v=zw78tXkNTig&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3XdVopBB5QIxqIXunpBlmPqCaej3qcnqe0TFq74MyUKM21W3ZzpFYCFfQ http://vfokusu.com/post/431263/bo-plenilska-koalicija-sd-smc-tudi-v-prihodnje-vladala-v-murski-soboti

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.10.2018 ob 19:49 jani r gost

      nabito puna dvorana :-)

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.