https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Lokalni režiser je poučeval v Gornji Radgoni

25.10.2018  

Študentsko-mladinski klub Klinka je v petek, 19.10.2018 v Mladinskem centru Gornja Radgona pripravil zadnji dogodek v sklopu dogodkov Educo – mesec izobraževanja (oktober), v katerem so se celoten mesec izobraževali na različne teme.

V petek so se izobraževali na temo ustvarjanja filmov. Predavanje je vodil režiser Vasja Rovšnik, ki ga Radgončani dobro poznajo, saj je režiser trenutno zelo aktualnega celovečernega filma Oto, režiral je tudi filma Kolesarji v temi in Kolega.

 

Vasja Rovšnik je na predavanju predstavil vse od njegovih začetkov režiserske poti pa do nastanka zadnjega celovečernega filma Oto. Tako so obiskovalci uživali v številnih izsledkih iz kratkih in celovecernih filmov ter se nasmejali številnim prigodam, ki so se pripetile med snemanji. Vasji Rovšniku so se na predavanju pridružili tudi gostje, ki so tako ali drugače sodelovali pri nastajanju radgonskih filmov in s svojimi izkušnjami popestrili predavanje.

Obiskovalci so domov odšli polni novega znanja, spoznali so potek nastanka filma vse od procesa pisanja scenarija do predstavitve končnega produkta, spoznali pa so tudi opremo, s katero so nastajali radgonski filmi.

Fotografije: ŠMK KLINKA

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.