https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na Viničarskem pohodu v Ivanovcih več kot 80 pohodnikov

Ivanovci, 22.10.2018 ob 6:05  

Na Viničariji v Ivanovcih ob vinogradniškem centru Goričko je v nedeljo, 21. oktobra od 10. ure dalje, potekal drugi »Viničarski pohod«.

Kljub nekoliko hladnejšemu vremenu to nedeljo se je na Viničarskem pohodu v Ivanovcih zbralo več kot 80 pohodnikov ter ljubiteljev rekreacije na prostem. Pohodna pot je bila dolga okoli 9 km in je potekala po poteh, med vinogradi, travniki in gozdovi ter po okolici vasi Ivanovci. Pohod po slikoviti gorički pokrajini je privabil pohodnike od blizu in daleč, kar nekaj jih je prišlo tudi iz sosednje Avstrije.

Prva postojanka se je nahajala na kmetiji družine Makari v Andrejcih, druga pa v Kančevcih pri cerkvi Sv. Benedikta, kjer so se pohodniki lahko spočili, okrepčali in družili. Okoli 13. ure je sledil povratek nazaj na Viničarijo v Ivanovce, kjer je pohodnike čakalo kosilo.

K prijavnini je bil vključen zajtrk, kava, čaj ali druge pijače ter kosilo ob zaključku pohoda. Vsi udeleženci pohoda so prejeli spominek, medenjak družine Celec s simbolom deteljice. Številni pohodniki in pohodnice so, kljub nekoliko hladnejšemu vremenu, tako izkoristili oktobrsko nedeljo za rekreacijo in druženje na drugem Viničarskem pohodu v Ivanovcih.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.