https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V občini Cankova tekli za mir na svetu

Gerlinci, 23.10.2018 ob 13:30  

Na mostu miru čez Kučnico na mejnem prehodu Gerlinci in Pölten v občini Cankova je v nedeljo, 21. oktobra, potekala mednarodna prireditev imenovana »Tek čez most miru in harmonije«, na kateri so pričakali tekače, ki so tekli z namenom miru in prijateljstva na svetu.


Občina Cankova in občina Klöch iz sosednje Avstrije ter Osnovna šola Cankova so to nedeljo popoldan pripravile dogodek na mostu miru na mejnem prehodu Gerlinci in Pölten, kjer so s pomočjo tekačev Teka svetovne harmonije pozvali k miru in harmoniji na svetu. Obiskovalci na mostu miru so sprva ob 15. uri pričakali tekače Teka svetovne harmonije s plamenico, istočasno so pritekli tekači iz Avstrije.

Nato je sledil pozdravni nagovor župana Občine Cankova in župana Občine Klöch, ki sta namenila nekaj besed o pomenu miru, prijateljstva in sodelovanja na simboličnem mestu, kjer je nekoč na državni meji stal mejni prehod.

Dogodek so s kulturnim programom in glasbenim nastopom obogatili učenci OŠ Cankova in Klöch, Mešani pevski zbor sv. Helene iz Pertoče ter duet Rihtar, oče Gregor s hčerko Elo. Zatem je sledil še pozdravni nagovor predstavnice Teka svetovne harmonije, Jasmine Ridzi in pesem pobudnika svetovnega projekta harmonije ŠriČinmoja.

Poseben del prireditve je bil spust golobov, s katerim so učenci OŠ Cankova na simboličen način pozdravili mir na svetu. Mladi športniki in ljubitelji rekreacije ter podporniki miru, prijateljstva in sodelovanja so tako na simboličnem kraju med dvema sosednjima državama doprinesli k prizadevanjem za mir na svetu.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.10.2018 ob 14:52 Pax gost

      Joj, kakšen poceni populizem😩

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.10.2018 ob 16:48 Godžiro gost

      Ka za to šolsko deco , ka jih non stop zvlečejo na te prireditve , to pomeni del izobraževanja oz.del učnega programa , ali je to v bistvu proti njihovi volji in predstavlja kršenje učnega programa , skratka vse za politične potrebe , bom povprašal na ministrstvo .

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2018 ob 8:02 zaneuke gost

        ko nepoučeni komentirajo: "48 000 km dolg tek po 100 državah sveta 100 držav in 6 kontinentov združuje Tek svetovne harmonije, globalni štafetni tek s plamenico, ki simbolizira univerzalno stremljenje k bolj harmoničnem svetu. Od svoje ustanovitve je plamenica obiskala že 140 držav sveta, tudi Slovenijo. ....ge so te tu politične potrebe???

        7 8 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.10.2018 ob 12:12 Pax gost

      Zaneuke, preberi moj komentar še enkrat. Ne govorim o politiki, ampak o populizmu. Če ne veš kaj to pomeni, vzemi slovar tujk v roke in potem komentiraj!

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2018 ob 12:41 zaneuke gost

        Pax, tij se san s sebof pogučavleš, san tebi kaj napijso? Ka pa, če je Pax in zauke eden iste???

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.10.2018 ob 13:17 Ni res. gost

      Hm. Enako kot lani in predlani in leta nazaj. NITI ENEGA UČENCA iz Avstrije ni bilo!! Ali laže naročnik članka ali pa kdo rabi okulista. Kje je tu harmonija, sodelovanje?? Bojkot Avstrijskih šol že leta, naši otroci pa v kratkih rokavih in z mokrimi hrbti na vetru in seveda z zelo dobro pripravljenim programom. Čestitke učiteljem! Torej še enkrat: Avstrijske šole pri tem projektu NE sodelujejo!! Kljub temu je sporočilo prijetno, mir mora biti vrednota in prav je tako.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.10.2018 ob 14:19 Pax gost

      Zaneuke, komentiral sem prvi in povedal, da je to poceni populizem. Ti pa govoriš, da pišem jaz ali pa kdorkoli drugi, o polititiki. Nikjer v komentarjih nisem zasledil, da kdo piše o politiki. In ne, nisem noben zauke! Pa še enkrat, kakšno knjigo preberi in ne piši o bedarijah. Ni res ti je nalil čistega vina.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2018 ob 15:07 sskj gost

        ka se pa tij ideš: poceni populizem!!!! "zaneuke" je lepo napijso, ka je plamenica obiskala že 140 držav....te so to po tvoje vsi populisti? Beri malo, ja, knjigo v roke, nede ti škodilo!

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2018 ob 16:27 Pax gost

        SSKJ, res si omejen/omejena. A pišem mogoče o tistih, ki so nosili plamenico? A so otroci samoiniciativno vzeli baklje v roke? Kakšne barve je nebo v tvojem svetu? Vsak povprečno razgledan človek je skapiral kaj sem hotel povedati. Ti pač na žalost nisi. A si takšno budalo že od rojstva ali pa je to vpliv okolja?

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.10.2018 ob 19:19 resnicaboli gost

      Sam tek ima dober namen. Vendar premalo je da prideta na mejo sosednja župana enkrat ali največ dvakrat letno. Pod harmonijo se razumeva nekaj več. Sodelovanje na različnih področjih in še mnogo več. Res je pa , da otrok iz sosednje Avstrije že nekaj let ni.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.10.2018 ob 20:41 janko gost

      Ravenčar jih scat pela, eni do se razpočili od zavisti! Ajdi Drago, samo daj gas!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.