https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

S promocijskim dogodkom in degustacijo goričkih vin so zaključili aktivnosti v okviru projekta Po poteh goričkih biserov

19.10.2018 ob 7:40  

V Dvorcu Rakičan so obnovili vinsko klet, ki predstavlja vstopno točko Goričkih biserov - naravnih in kulturnih biserov goričkega.


Cilj omenjenega projekta je povezovanje turističnih, naravnih, kulturnih in kulinaričnih produktov z namenom celovitejše promocije in trženja. Iz obnovljene vinske kleti v Dvorcu Rakičan sta turistom na voljo dve novi lokalni storitvi, in sicer hop on hop off prevozi in vip prevozi po poteh Goričkih biserov z degustacijskimi postojankami , možnostjo ogleda lokalnih prireditev in lokalnih vaških tržnic. V okviru projekta so nastali tudi novi turistični paketi.

V Dvorcu Rakičan je turistom  na voljo ogled pomembnega dela bogate kulturne dediščine LAS Goričko – dvorec Rakičan,  degustacija vin ob tradicionalnih prireditvah, obogatenih s folkloro, ljudsko pesmijo in ljudskimi običaji, značilnimi za LAS Goričko ter prostor v urbanem naselju, kjer bodo lokalni pridelovalci tradicionalnih goričkih dobrot prodajali svoje izdelke na stojnicah v obliki kmečkih tržnic.

V okviru projekta so si prizadevali za aktivacijo nevladnega sektorja, ki predstavlja neizkoriščen potencial na področju turizma. Tukaj so mišljena predvsem različna društva, ki delujejo na področju promocije turizma in ohranjanja običajev.

Projekt so tako zaključili s promocijskim dogodkom in degustacijo vin v vinski kleti, kjer se skozi projektne aktivnosti izvajali tudi druge promocijske dogodke vezane na ljudsko folkloro, petje in običaje. Predvsem so si prizadevali za vključevanje žensk, mladih, Romov in madžarske narodnostne manjšine. Zaključni dogodek je temeljil predvsem na promociji vin ter lokalnih izdelkov in obrti.

V projektu so sodelovali:

-          Depta, prevozne in druge storitve, Dejan Prasl, s.p. (vodilni partner)

-          RIS Dvorec Rakičan (partner)

-          KTD Dvorec Rakičan (partner)

RIS Dvorec Rakičan je partner v projektu PO POTEH GORIČKIH BISEROV (krajše GORIČKI BISERI), ki je bil izbran v okviru JAVNEGA POZIVA za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja »LAS Goričko 2020« v letu 2017 za sredstva iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.           

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.