https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Medicinske sestre odhajajo v tujino

05.11.2018 ob 6:00  

Medicinske sestre v slovenskih zdravstvenih ustanovah se vse pogosteje odločajo za delo v tujini. Odpovedi o delovnem razmerju s strani medicinskih sester se v zadnjem času kar vrstijo, žalostno je, da zaradi tega odpadajo tudi nekatere operacije. Zakaj prihaja do tega in kakšne so morebitne alternativne rešitve tega problema?


Prvi problem je pomanjkanje kadra oziroma medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov. Srednje zdravstvene šole so skorajda v vsaki slovenski regiji in so polno zasedene. Prav tako so zasedeni študijski programi zdravstvene nege, ki se zapolnijo že v prvem vpisnem roku. Bi torej morali razpisati več prostih mest na fakultetah in razširiti srednješolske programe v tej stroki? Za mlade je izobraževanje v smeri zdravstva zelo obetavno, tudi zaradi večje možnosti zaposlitve.

Foto: publicdomainfiles.com

Ob zaključku šolanja mladi zdravstveni tehniki, višje medicinske sestre, polni navdiha, vstopajo skozi vrata bolnišnic in zdravstvenih domov, a hitro ugotovijo, da takšnemu tempu dolgoročno ne bodo mogli slediti. Nočno delo, izpostavljenost virusom, tekanje po hodnikih in ob tem občutek pomanjkanja osebja, posledično strah in utrujenost so dejavniki, ki imajo zagotovo vpliv na zaposlene v zdravstvu. Si ob takem tempu lahko zamislite, da bi imeli še družino, otroke?

Vsak išče alternativne rešitve za boljše življenje in ena od teh je zagotovo večja plača zdravstvenih delavcev v tujini. Avstrija, Nemčija in Švica ponujajo veliko večje plače, seveda je ob tem potrebno aktivno znanje nemškega jezika. Slednje očitno ni ovira, zato se pri nas vse več medicinskih sester odloči za odhod v tujino. Njihov kader bo Slovenija ob takih plačah težko nadomestila z delovno silo iz Hrvaške in drugih Republik nekdanje Jugoslavije.

Foto: publicdomainpictures.net/

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.11.2018 ob 8:51 tnt gost

      Za mezde strokovno usposobljeni kader ni več pripravljen delati. Poleg kadra, zgleda, da bomo morali tudi bolniki hoditi na zdravljenje v tujino. Do kdaj bo naš zdravstveni sistem deloval na ta način? G. Fakin začni reševati križanko v zdravstvu, drugače te ne rabimo. Samo zmanjšanje pravic v škodo pacientov ne rabimo.

      28 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.11.2018 ob 11:09 victor gost

        Ta Fakin je izjavil, da je zaposlenih preveč medicinskih sester. Tako dobrih rešitev od njega ne pričakuj. Ta minister vidi samo evre, človeka ne vidi.

        21 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.11.2018 ob 8:53 Ff gost

      Ne samo medicinske sestre,tudi ostali drugi odhajajo v tujino!!!!! Plače bo treba dvigniti tudi navadnim delavcem!!!!!!!!!!!

      43 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.11.2018 ob 9:11 gost

      V tujini v kapitalizmu se dajo izkoriščati za 1500 EUR, pri nas v socializmu pa samoupravljajo za 700 EUR. Toti grdi kapitalisti.

      18 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.11.2018 ob 11:58 victor gost

        Zakaj lažeš? Pri nas ima medicinska sestra več kot 1000 evrov plače - glej plačne razrede.

        8 11 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.11.2018 ob 10:42 77 gost

      Kdo je kri saj se pave kdo je kriv politika,delodajalec,če delodajalec da delavcu dostojno plačilo in normale delavni čas nebo delavec šel drugam 100%,ampak je država v čistem gnoju ali v virusu.Pametno da delavci gredo v tujino,saj pa naša država tako hoče ker hoče država uvoziti poceni delovno silo juga to je dobro premišljena stvar kako delavce prisiliti da bodo za manj denarja več naredili in se na koncu izselili,mislim na nas delavce in navadne smrtnike,ker nas politiki in delodajalci morejo iztrebiti.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.11.2018 ob 11:44 02 gost

      Kot se omenja ,je medicinskih sester dovolj,samo delat treba,a nobena medicinska sestra nima minimalne plače ampak najmanj 25 procentov več od minimalca .Reci in piši ,je pa res da v medicini pokažejo najmanjšo plačilno listo v javnost ,kar tudi narod ni tako butas da ne bi vedel da se zavaja narod.Zakon pa dopušča ,da vsak državljan se sam odloča ke bo delal ,vemo pa da na Zavodu za Zaposlovanje je medicinskih sester dovolj za menjavo na oddelkih bolnišnic.

      16 26 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.11.2018 ob 12:02 victor gost

        Zopet tisto napačno razmišljanje, če imam jaz slabo plačo jo naj ima tudi drugi. Namesto, da bi vsi zahtevali za dobro delo dostojno plačo.

        25 4 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.11.2018 ob 12:19 tnt gost

      Zato pa obstaja sindikat, ki se naj zavzame, da bo imelo medicinsko osebje dostojno plačo, za odgovorno delo, ne pa da se nekateri sindikalni voditelji borijo kako čim dlje ostati na svojem položaju, v nekaterih primerih celo stopijo na stran delodajalca in tako izigrajo svoje člane.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.11.2018 ob 14:26 zgodovina gost

      Iz Nemčije tudi odhajajo na delo v Švico, Luxemburg, Nizozemsko.

      22 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.11.2018 ob 19:29 čondraš gost

      A vi bi razpisovali še več študijskih mest in dijaških za poklice sestre ? Se hecate ? Da jih bo še več odhajalo v tujino ? Problem v osnovi jaz vidim popolnoma drugje, srednje sestre in bolničarji so žrtve predragih in umetno ustvarjenih diplomiranihs ester, število le teh se je nekj v zadnjih letih podvojilo, potrojilo ali celo početverilo . Drage diplomirane sestre plačujemo za pisarijo papirjev, srednje in bolničarji kolikor jih še je, pa so posledično v kadrovskem pomanjkanju, ker diplomirana je na urniku in se šteje v tim, v samem procesu dela pa jo je bolj malo . Sem delal v UKC LJ, na mojem oddelku je bila glavna sestra oddelka, tudi edina diplomirana na otroškem oddelku, ko je odšla je prišla nova glavna sestra, ki si je omislila pomočnico, potem pa je otroški oddelek dobil še 2 diplomirani, kjer je bilo dela dejansko za pol diplomirane sestre, midva pa dva tehnika v dopoldanski izmeni pregorevala. In komu je to v interesu ? Fakultetam, ki s pomočjo države umetno ustvarjajo delovna mesta za dipl.sestre da se potem lahko na veliko znova kasira, predvsem od izrednih študentov . V tujino v glavnem odhaja srednji kader, ne toliko zaradi nizke plače , ampak zaradi slabih pogojev dela ( prevelika obremenitev z zadolžitvami in premalo kadra, kar vodi v izgorelost ) .

      20 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.11.2018 ob 19:39 čondraš gost

      Slovenija rabi ljudi ki dejansko delajo, ne pa poklice ki so namen samo fakultetam ali sami sebi..vsakemu ki ima malo pameti v glavi je jasno da ne more 80 % dijakov it na študij, doštudirat in potem čakat na službo v svojem poklicu , v mali Sloveniji . To je ena velika dobro načrtovana laž in zavajanje, ki se je začelo pred leti ko so množično mediji prali možgane kako slabo pismeni smo . Na podlagi tega so se začeli zmanjševati kriteriji za sprejem na fakultete, tako imamo vse polno diplomiranih mladih ljudi, ki jih slovensko gospodarstvo ne premore . Študentje, izredni predvsem ( za izredne zapravlja državna mafija ), so zapravili na milijone € za svoj poklic, potem pa skrušeni ugotovijo da lahko v večini kelnarijo, pa z ekonomsko fakulteto delajo na blagajni v kakšni trgovini..žalostno, ampak to je vrhunska manipulacija s pomočjo državnih medijev . Da ne omenjam koliko denarja se je legalno pokradlo ( predvsem državne firme ) z zaposlovanjem preko študenstkega servisa, koliko milijonov € v vseh teh letih ni bilo vplačanih v pokojninsko blagajno...sramota ! Dežela neobdavčenega študenstkega dela, za kapitaliste in za državno mafijo.

      9 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.11.2018 ob 19:59 lolek gost

        Glej čudo. CERARJEVA VLADA je leta 2016 uvedla plačilo prispevkov iz študentskega dela - tako študenta kot delodajalca! Ne veš tega?

        15 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.11.2018 ob 21:35 čondraš gost

        popravek... ( za izredne zapravlja državna mafija ) ( za REDNE zapravlja državna mafija )

        1 9 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.11.2018 ob 20:01 lolek gost

      Sem pa takoj za ukinitev študentskega dela.

      19 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.11.2018 ob 20:03 lolek gost

      IN TAKOJ UKINITI IZREDNI ŠTUDIJ.

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.11.2018 ob 22:22 Đa naven gost

      Halo , pa mar ni slovenski izobraževalni sistem med najboljšimi , in ah , in sploh v svetovnem merilu , kot nas prepričujejo školniki in njihovi sindikalni voditelji .

      3 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.11.2018 ob 0:05 victor gost

        Je, ker naš izšolani kader lahko kdajkoli dobi delo v tujini. To pomeni, da so učitelji in profesorji dobro opravili svoje delo.

        13 1 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      06.11.2018 ob 9:11 KLINACI gost

      VICTOR PRI TEBI SE NE VIDI DA SO UČITELJI IN PROFESORJI OPRAVILI SVOJE DELO DOBRO KER IMAŠ TI VGLAVI SLAMO

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      06.11.2018 ob 10:31 čondraš gost

      lolek..vem kar je uvedla Cerarjeva vlada, pa ne govorim o tem, govorim o letih pred tem, ko se je študenstko delo izkoriščalo v prid države in podjetjem in v škodo državljanom, saj vem da veš o čem govorim.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.11.2018 ob 12:38 lolek gost

        Zakaj ni vsemogočni Janša v dveh mandatih tega uredil? Moral je priti nov v politiko, da je to porihtal. Zakaj pljuvate po Cerarju, ki je za državo in za državljane veliko dobrega napravil?

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      06.11.2018 ob 10:40 KLINAC gost

      ZDRAVSTVO NE MORE BITI V ISTEM PLAČNEM RAZREDU S ŠOLSTVOM PLAČE ZDRAVSTVU MORAJO BITI ZA NEKAJ RAZREDOV VIŠJE ODGOVARJAJO ZA ŽIVLJENJE ZDRAVJE LJUDI ŠOLSTVO SE NE MORE PRIMERJATI Z ZDRAVSTVOM

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.11.2018 ob 12:43 lolek gost

        Kdo je že napravil te plačne razrede? Virant in desna vlada. Profesor ti bo na tvoje pisanje odgovoril, da je te sestre in doktorje, ki odgovarjajo za zdravje in življenje ljudi, on izšolal. Vsekakor pa mislim, da mora zdravnik imeti višjo plačo od profesorja.

        10 1 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      06.11.2018 ob 11:08 Gost34 gost

      Logično da odhajajo v drzave z boljsimi pogoji dela. V Avstriji je placa medicinske sestre visja od osnovne place zdravnika pri nas, za 40 urni delovnik. Enostavno se ne najde vlada, ki bi zecela resevati dejanske tezave v zdravstvu, presekati udbomafijske povezave v zemljaricevem sistemu, kamor dejansko odteka denar. Pri nas se bo pa spet sparalo na racun bolnikov in zaposlenih v zdravstvu. Glede enotnega placnega sistema in stavk v javnem sektorju....dajmo posamezno delovno mesto na trg.....profili, ki jih primanjkuje in imajo dodano vrednost bi morali imeti obcutno visje place od tistih, ki jih je prevec in so z lahkoto nadomestljivi. V takem primeru raznorazni ucitelji in prof. iz FDV-ja nimajo kaj strajkat....

      1 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      06.11.2018 ob 14:38 gost

      V tujino grejo zaradi boljših plač in boljših pogjev dela. Enostavno? Ja!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      06.11.2018 ob 16:22 čondraš gost

      Pa akj znova mešate Janšo s tem ? tos eje dogajalo 20 let, Janša ni dveh mandatov preživel..vse ostalo je na oblasti levica.. Kars eCerarja tiče...dodatno je obdavčil tiste ki hodijo v tujino delat, ljudi ki so se znašli in ki nosijo v Slovenijo čisti denar s tujine, je udaril po žepu. Cerar je vzel 50 € dodatka za samozaposlene invalide ali za delodajalca ki zaposluje invalida . Cerar je vzel, razen socialno ogroženim, pogrebnino, tisto najmanj kar ti pripada po smrti. Cerar je populistično nenormalno dvignil socialno podporo in s tem še razvrednotil minimalno plačo. Pod Cerarjem se je nagnetlo tujcev ki sploh ne vedo slovenskega jezika, po 5-6 z ene familije jih črpa socialne prispevke in koristijo ugodnosti, med tem ko edini ki dela ne doprinese niti polovico za vse prispevke ki jim jih da država. Pod Cerarjem je vojska hodila naokoli v strganih škornjih, z ozeblinami, se smešila na testih kjer je padala na izpitih. ...tega je še veliko.. Je pa dobro da je obdavčil študentsko delo in ga omejil, to pa je za pohvalit.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      06.11.2018 ob 19:46 DEBELI FUKJENEC gost

      Čondraš, ne trosi desnih laži. Nobene dodatne obdavčitve ni uvedel Cerar. Da za tiste, ki delajo v tujini, ravno tako velja zakon o dohodnini kot za tiste, ki delajo v Sloveniji, JE ODLOČILO USTAVNO SODIŠČE REPUBLIKE SLOVENIJE!!! Tudi v Avstriji, Nemčiji in skandinavskih državah imajo podoben zakon. To, da je dvignil socialno pomoč, je samo za pohvalit, ker zaradi tega ljudje, KI SO POTREBNI TE POMOČI, vsaj malenkost bolje živijo. Tudi minimalno plačo je dvignil za 35 evrov več kot so bili pripravljeni delodajalci!!! Je pa še vedno potrebno veliko dvigniti oboje. DA SO PLAČE NIZKE, NISO KRIVI TISTI, KI PREJEMAJO SOCIALNO POMOČ, PAČ PA DELODAJALCI!!! Tudi, če bo socialna pomoč samo 50 evrov, delodajalci zaradi tega ne bodo dali višjih plač. Da bi pa delodajalci lahko dali brez posredovanja države veliko višje plače, kaže podatek, da so imeli samo v letu 2017 3,2 milijardi evrov dobička!!! Tu socialna pomoč nima nobene veze. Taki desni butli, kot si ti, tega pač ne morete razumeti, ker imate luft v glavi. SOCIALNO POMOČ LAHKO DOBI SAMO DRŽAVLJAN SLOVENIJE in so obširni zakoni in predpisi po kakšnih kriterijih se podeljuje. Državljanstva tudi ne dobijo ljudje na lepe oči temveč po zakonih, ki veljajo v Sloveniji!!! Na ostale tvoje laži je brezveze odgovarjati. Samo nekaj stvari, ki so že omenjene, je Cerarjeva vlada opravila še naslednje : vsem delavcem vrnila plačan in dela prost dan 2. januar ( vzela Janševa vlada ), vsem upokojencem vrnila regres in za 40 let dela določila najnižjo pokojnino 516 evrov ( vzela in znižala Janševa vlada ), mnogim študentom vrnila štipendije ( Janševa vlada z zakonom ZUJF uvedla novi dohodkovni razred in jim jih je vzela ), pogajanja o plačah v JS, ki jim je Janševa vlada zamrznila, potekajo, priznala dodatna plačila za pokojninsko zavarovanje, ki so jih posamezniki vplačevali v pokojninsko blagajno za višjo pokojnino ( vzela Janševa vlada z zakonom ZPIZ - 2 ), ............. Vse, kar sem naštel, je resnično in lahko kdajkoli najdeš na Googlu!!! Še en nasvet zate: če si ti tako neumen, da verjameš tistim lažem, ki jih vidiš v Janševih medijih, ne širi teh laži na tem portalu. Pojdi komentirat na Reporter in tam boš med svojimi. Tam boš lahko lajal, sovražil, blejal, žalil, obračal zgodovino, lagal, ........ Na tem portalu smo pač malo pametnejši ljudje, ki mislimo s svojo glavo in ne nasedamo lažem.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      06.11.2018 ob 21:09 titograd gost

      KLINAC,omenjaš da zdravstvo mora biti v višjem plačilnem razredu,kot profesorji,a sploh veš kakšne plače dobijo medicinske sestre z nižjo stopnjo-da sigurno več,kot omenjajo med. sestre -poglej si OD v Domu upokojencev,kjer nimajo nobene odgovornosti z bolniki ,sestre imajo samo tečaj in že bi rade ble da bi imele isti OD kot medicinska sestra z višjo izobrazbo,pravzaprav pa niti ne rabijo višjo izobrazbo saj so kot v domu negovalke in si tudi zaslužijo manjši OD.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.11.2018 ob 22:00 lili gost

        Titograd, tečaj za medicinsko sestro sploh ne obstaja. Sem medicinska sestra z znanjem in izkušnjami. Vem vzeti kri, vem nastaviti infuzijo, vem pristopiti k trpečemu in umirajočemu, vem potolažiti žalujočega in ja, vem menjati plenico polno izločkov odraslega človeka. Pa me ni sram. svoj poklic opravljam z vso odgovornostjo in s srcem. Žal mi je, da so nam delo odvzele, prav tako tudi vse kompetence in tako degradirale naš poklic prav diplomirane medicinske sestre oz. nova kadrovanja in novi plani dela. Vem, niso one krive in vem, da sem si sama kriva, da nisem diplomirana. Za veliko slabega, kar se je storilo srednjim sestram krivim Zbornico zdravstvene nege, kjer so nam odvzeli še naziv in diplomirane sestre dvignili na oblake. Toda brez nas so nič in tega se zavedajo. Ne zavedajo se pa tega, da so zelo drag kader v našem ljubem slovenskem zdravstvu in je tudi posledično blagajna toliko bolj prazna.

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      07.11.2018 ob 0:09 KLINAC gost

      TITOGRAD SI PA PREMEKNJEN V GLAVI TAKOJ V HRASTOVEC TEBI NEBO POMAGAL NIHČE TAKO PRAVIŠ TI

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      07.11.2018 ob 7:56 LF gost

      DF trdiš da je vse vzela Janševa vlada.Za to vlado so prišle naslednje vlade , ta in ta pa mi povej katera je pa to popravila,te po tvoje nepravilnosti.KO se zakon sprejme ga ne moreš razveljavti 4 leta.Od časa Janševe vlade paje minilo že več kot 6 let pa še zmeraj nihče ni odpravil po tvoje teh NEPRAVILNOSTI. Zdaj so pa na oblasti že lep čas ; TVOJE VLADE ; pa še zmeraj ne vidim nobenega napredka. Ja smo nekaj se dogaja , postajamo RAJ za MIGRANTE. ŠE malo pa se boš moral preimenovati iz DF vdebelega IBRAHIMA.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.11.2018 ob 9:12 DEBELI FUKJENEC gost

        Ti si totalno nepismen človek. V zgornjih komentarjih sem napisal veliko tega, kar je Cerarjeva vlada popravila od Janševe vlade v korist državljanov. Še veliko dobrega je napravila. Daj še nekaj krat preberi moje komentarje, da boš končno razumel zapisano! Ti ne vidiš napredka, ker si Janševa ovčka, katera bleja na Janševo strašenje z migranti, ostali državljani občutimo napredek tako v denarnicah kot drugod. Tudi naše in EU statistika nam kažejo velik napredek. Idi pa Janši rit liži.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.11.2018 ob 12:11 DEBELI FUKJENEC gost

        Levica in levica bosta z novim letom dvignili minimalno plačo za 5 % in potem v teku leta še za 5 %!!! Desničarji boste zopet od favšarije imeli peno na ustih.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.11.2018 ob 15:50 čondraš gost

        Mah, bedaka je najboljše ignorirati, saj v vsako debato hodi smetit s pljuvanjem po JJ, plačanec pač ali pa neka manijak obseden z JJ, ki jih na levici ne primanjkuje.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      07.11.2018 ob 10:45 KLINAC gost

      BRAVO LILI IMAŠ PRAV ŠOLSTVO SE NE DA PRIMERJATI Z ZDRAVSTVOM

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      07.11.2018 ob 12:19 DEBELI FUKJENEC gost

      Z NOVIM LETOM MINIMALNA PLAČA 667 EVROV, OB KONCU LETA 2019 700 EVROV. Mater, kaj ti levičarji delajo. SDS bo pa 10 izrednih sej DZ sklical na temo, da zaradi tega ubogi privatniki tipa Boscarol, Akrapovič, Batagelj, Šešok ..... ne bodo preživeli.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.11.2018 ob 12:58 čondraš gost

        ja, najlažje je dvigovat,samo to bo nekdo plačal..majmuni, potem pa država sofinancira podjetja da nekatera sploh pridejo do minimalne plače..vi ste res pritegnjeni v Božjo mater.

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      07.11.2018 ob 12:25 čondraš gost

      LILI...podpis pod tvoj komentar, sploh kar se tiče Zbornice zdravstvene nege, največja mafija od sveh mafij..da ne omenjam njihovih predavanj in nenormalnih cen le teh...ter obvezno udeležbo na vsaj 4 - ih predavanjih kar znese okoli 500 €...sramota..samo za svoje plače so tam in za puljenje denarja. Vsa predavanja bi mogla biti zastonj in to v javnih zaviodih, vsaj za javne uslužbence, ne pa da si s hoteli ( kjer radi organizirajo predavanja ) delijo dobiček od tistih ki smo prisiljeni v njihova predavanja, bizarno. Naš delodajalec na 3 leta organizira tečaj TPO (temeljni postopki oživaljanja ), ki ga moremo opraviti vsi zdravstveniki, potem pa nam Zbornica še vsiljuje enak tečaj, v hotelu, za katerega je treba plačati 180 € ali pa se moreš včlaniti v zbornico in plačevati članarino, mislim da najmanj 3 leta. Lopovščina od lopovščine..na enem predavanju 70 ljudi po 180 €..čista kraja denarja..v ceno...brez računa seveda, pa všteto kosilo, plaketa in predavatelji ( javni uslužbenci , očitno s popoldanskim S.P. hahaha), seveda pa gre denar organizatorju in tudi najemodajalcu prostora. Za bruhat in nihče nič ne ukrene zoper to lopovščino.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      07.11.2018 ob 12:27 čondraš gost

      Kar s etiče vzgojiteljev in učiteljev, imajo mojo podporo, vsi jim serj.ejo po glavi, od učencev, staršev do zmešanih liberalnih politikov. Ne bi rad bil učitelj, že za grdi pogled učenca lahko ostaneš brez službe.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      07.11.2018 ob 12:32 čondraš gost

      Deebeli in ostali ki non stop serjete z Janšo in potem poveličujete ostale politike...malo ste že patetični, tematika ni JJ in ni Miro Cerar..pojdite reklamo delat zanj na ulico. Še enkrat in zadnjič, niste na realnih tleh, mi nismo Avstrija da bi lahko imeli socialno podporo 800 €, minimalno plačo pa čez jurja kot jo imajo v AVstriji..imelis te možnost po osamosvojitvi narediti tako, pa ste kradli samo, omadeževali ste samostojnost SLovenije zaradi lastnih interesov, banda komunajzerska , potem ste še v devetdesetih uničili skoraj celotno obstoječe gospodarstvo, pod vodstvom Drnovška, zdaj pa nehaj srat Debeli s temi politiki tvojimi . Kar s epa tiče davka za delavce v Avstriji, predlagala ga je politika pa prenehaj s tvojim jugovičkim manipuliranjem svojih levih ovc.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.11.2018 ob 14:31 DEBELI FUKJENEC gost

        Nobenih politikov ne forsiram, pišem samo dokazana dejstva. Še enkrat ti bom napisal dokazljiv in resničen podatek: DELODAJALCI V SLOVENIJI SO V LETU 2017 IMELI 3,2 MILIJARDI EVROV DOBIČKA!!!!!! Da ti delodajalci ne morejo dati svojim delavcem višjih plač, lahko trdi samo popolnoma nor človek. Človek božji, kje ti živiš. Vsi zakoni se sprejemajo v parlamentu. Desne vlade ( Peterle, Bajuk, Janša ) so sprejele tako slabe in za državljane ( razen ekstra bogatih ) tako škodljive zakone, da jih še deset levih vlad ne bo moglo popraviti. In tudi plačne razrede, v katerih so medicinske sestre, vzgojiteljice, učiteljice, ... je sprejela desna vlada ( Janša - Virant ). Za " nagrado " jim je še te plače desna vlada ( Janša ) z zakonom ZUJF zamrznila in onemogočila napredovanja. Ravno tako je s tem zakonom upokojencem zamrznila pokojnine. Pa kako človek ne bi pisal o Janši, njegovi vladi, stranki SDS, če so pa ravno ti sprejeli ogromno za državljane škodljivih zakonov?????

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      07.11.2018 ob 13:00 Ff gost

      Slovenija rabi dobro vojsko,policijo,šolstvo,zdravstvo,pravosodje in prave voditelje!!!!! Slovenija ima vrhunske športnike,gasilce,samo nam trebajo pravi sposobni ljudje na odgovornih mestih!!!!!! Slovenija je prelepa drzava in rabimo samo vodjo!!!!!!!!!!!!!!!! Človek,ki bo udaril po mizi in rekel,naredimo Slovenijo najboljšo na svetu in ki,ga bo cenil vsak državljan!!!!!! Slovenija moja država!!!!!!!!!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      07.11.2018 ob 13:02 čondraš gost

      Debeli daj povej koliko te plačajo da dnevno serješ po JJ ? ZA dober denar bi jaz tudi..ali delaš volotnersko to ?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.11.2018 ob 14:45 DEBELI FUKJENEC gost

        Dokaži mi, da moji našteti podatki niso točni!!!!!!! Glej, nekdanji član stranke SDS Čuš je lepo povedal, da so najeti komentatorji plačani preko študentskih napotnic, pisali slavospeve Janši, stranki SDS, širili laži, polresnice, neresnice, blatili nasprotnike, ..... Sam Čuš je nekaj časa to počel. Kaj ti resnično ničesar ne veš? In če so takrat to počeli, to počnejo še danes. Z ženo imava dovolj premoženja in dovolj visoki penziji, da mi ni potrebno biti nekomu plačanec. Študentom pa vsak evro prav pride, še posebej tistim ki so, tako kot ti, obsedeni s puklastim Kimom.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      07.11.2018 ob 15:38 čondraš gost

      Samo nekaj stvari, ki so že omenjene, je Cerarjeva vlada opravila še naslednje : vsem delavcem vrnila plačan in dela prost dan 2 januar..populizem brez primere, pa je sveeno popušil volitve, gladko..da ni to zarota JJ ? Ti, kot večina levakov, ste bolestno obsedeni z JJ, dobro nadrilani kako ga žalit, diskreditirat, kot tudi krščane in zavedne Slovence . To je Kumrovška šola za polpismene ovce z diplomami iz Beograda. Prave legende ste, delate kar se vam zapaše, ves državni ustroj, večina podjetij državnih naročil je levičarskih, potvarjate zgodovino,zavozili ste Slovenijo, izropali jo, pol Prekmurja spravili na beraško palico ( Nafta Lendava, Mura, Indip, Gorenje Varstroj )...nihče vam nič ne more, obvladujete državne , lokalne in zasebne medije, obvladujete sodstvo in policijo..nedotakljivi. Kdo pravi da JJ ne počne istih svinjarij kot levičarji, saj se je pa ja učil od levičarjih, ima on plačane pisune, kot ste vi z levice, malo morje, eni samo zato da minuse talate, kaj si slep aršloh, že na tej strani se vidi kaj počnete.- Daj ne sprenevedaj se ker si patetičen, pomilovanja vredni ste. Kar se pa tiče tega kar je JJ vzel, vse to bi že lahko tisti za JJ vrnili, pa ugani kaj...še vedno je trajala ekonomska kriza in ugani kaj, ni se začela z JJ ampak z Wal streetom, bizgec manipulativni . JJ je dr. profesor za vse vas, zaradi tega pa ste tako histerični ob njemu in zaradi takih kot si ti in levih forumaških podpihovalcev in obsedencev z JJ, bom od lokalnih volitev naprej namenil simbolično svoj glas SDS -u. Učinke tvojega sranja JJ, še več, še moja ki je politika ne zanima bo hodila volit , ko do slej ni hodila na volitve, ugani kaj...ja, volila bo SDS..JJ se ti zahvaljuje za dva nova glasova na vseh naslednjih volitvah ;) . No bizgec, pa si s svojimi lažmi in zavajanji pljunil v lastno skledo : Zdaj se pa goni nekam z JJ , Cmerarjem in s tvojimi komunajzerskim homostupidusi in prenehaj v vsako tematiko vpletat JJ in tebi ljube politike ki jih reklamiraš tu, si sposoben tega ali si zbalznel ? Od jkuhanja pridemo do JJ, od fuzbala pridemo do JJ, prenehaj smetit, manijak moten.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2018 ob 14:31 DEBELI FUKJENEC gost

        Jaz tebi same dokaze, ti meni samo pljuvanje. NIKOLI VEČ PUKLASTI KIM. TO JE SAMO ŠE ŽALOSTNA IN NELJUBA ZGODOVINA SLOVENIJE. POPUŠILI STE ŽE ZDAVNAJ.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.