https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Namesto nakupa sveč, darujte za otroke

26.10.2018 ob 12:11  

Člani društva Namesto pike vejica, so z dobrodelno akcijo Manj sveč za manj grobov, že drugo leto zapored v Murski Soboti. 

Dobrodelna akcija Manj sveč za manj grobov, letos poteka že 10. leto zapored. Namen akcije je zaustaviti pretirano krašenje grobov. Namesto gore sveč se svojih pokojnih spomnite s prostovoljnim prispevkom, ki bo reševal življenja. 

Sveče na grobu so močan simbol spomina na najdražje, in z to dobrodelno akcijo, ne želijo porušiti tradicije. Svoje pokojne nosimo v mislih in srcih vsak dan. S sodelovanjem v akciji Manj sveč za manj grobov pa lahko naredimo še nekaj dobrega za tiste, ki nas najbolj potrebujejo.

Zbrana sredstva bodo letos namenili za plačilo nevrofizioterapevtskih obravnav za otroke s posebnimi potrebami. 

Na Trgu kulture v Murski Soboti, vas bodo člani društva in prostovoljci čakali v petek, 26. oktobra 2018, v soboto, 27. oktobra 2018, v ponedeljek, 29. oktobra 2018, in v torek, 30. oktobra 2018, od 9. ure do 17. ure. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2018 ob 13:25 Lovrenc gost

      vse lepo in prav , ampak denar ne pride v prave roke !ničkoliko posrednikov se ukvarja z to ( humanitarno ) dejavnostjo in darove izrabljajo v čisto druge namene ! nekateri se celo življenje šlepajo po takih organizacijah in si rešujejo svoje trebuhe !

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.10.2018 ob 13:41 Marjan Škalič gost

        Dragi Lovrenc, na osnovi česa si prepričan, da denar ne pride v prave roke? razumem tvoje nezaupanje, ki izvira iz slabih izkušenj nekaterih organizacij, tudi recimo Rdečega križa. To društvo Namesto pike vejica je verjetno eno bolj transparentnih, vsi prostovoljni prispevki gredo vedno na račun društva, društvo pa nato plačuje terapije otrokom. Edini denar, ki se ne porabi za dobrodelne namene je strošek zakupa spletne domene v višini pr. 70 EUR/letno, vse ostalo dobijo otroci. Verjemi, da obstajajo tudi poštena društva! In nobenih posrednikov ni poleg, samo starši otrok z posebnimi potrebami, ki delujemo v tem društvu in želimo pomagati tistim, ki so pomoči potrebni in to so otroci. Če pa res ne verjameš te pa vljudno vabim na obisk, skupaj bova pogledala delovanje, finance, pa malo podrobneje ti lahko predstavim težave, ki jih imajo družine iz naše regije. Posploševanje in metanje vseh v isti koš pa verjemi mi ni korektno in dela škodo predvsem otrokom.

        10 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.10.2018 ob 13:43 rudi gost

      Lovrenc, popolnoma se strinjam s tabo, reveže obiskat na domu in jim denar položiti točno v roke. Vse drugo je lari - fari, isto kot malo večje organizacije, mogoče tudi RK, kjer tisto, kar daruješ, je skoraj novo in v v vsakdanjem trendu, nikdar ne dobi kak siromak, ampak ostane pri delavki te organizacije. Pišem iz prakse, kjer se je točo to zgodilo. Se pa ta delavka ni zavedala, da je bil podarjen predmet unikat in ga v trgovini ni bilo moč kupiti. Da je ni sram, pohujšanke ene.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.10.2018 ob 13:53 Marjan Škalič gost

      A vidita osebe na fotografiji - to so starši otrok z posebnimi potrebami, vsak s svojo težko zgodbo, ki se trudijo svojim in tudi drugim otrokom pomagati pri plačilu terapij. Torej če bi ju obiskal na domu bi bilo OK, ker pa stojita na stojnici pa jima ne zaupaš? a veš, da je potrebno zbrati pogum in stopiti na stojnico in "prositi" pomoč?

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.10.2018 ob 14:02 DEBELI FUKJENEC gost

      Če nočete pomagati vsaj ne škodujte.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.10.2018 ob 15:13 DEBELI FUKNJENEC gost

      Jaz bi tudi prispeval , ne vem kam ?

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.10.2018 ob 15:40 Marjan Škalič gost

        Na Trgu kulture v MS je stojnica in zbirajo prostovoljne prispevke v zameno za zastavice, ki se dajo na grob. Lahko pa kot nakazilo na TRR društva SI56 2900 0005 0065 243

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.10.2018 ob 17:08 strel v polno gost

      Kaj bomo na pokopališčih omeli tekmo, da bo vse polno zastav, pa ja na bomo vsi navijali za plavo-bele

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.10.2018 ob 13:53 štejf gost

      To akcio bi morali ponoviti ob novoletnih zaključkih meneđerjev in vodilnih sranj v državi, naslov bi pa lahko bil: manj špricerjev, jegermaistrov, viskijev - za več treznosti vodilnih struktur.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.