https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Črenšovcih otvorili Večgeneracijski center

Črenšovci, 28.10.2018 ob 6:05  

V Črenšovcih je v petek, 26. oktobra, potekala svečana otvoritev Večgeneracijskega centra.

Ob priložnosti sta zbrane nagovorila predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije Janez Sušnik ter župan občine Črenšovci Anton Törnar. V kulturnem programu pa so nastopili Ljudske pevke iz Žižkov, otroci iz Črenšovskega vrtca, flavtistki iz OŠ Franceta Prešerna Črenšovci ter Ljudske pevke Kulturno-turističnega društva Črenšovci.

Center so simbolično otvorili Anton Törnar, Janez Sušnik in predsednik Društva upokojencev Črenšovci Matija Majcen. Po svečani otvoritvi pa so si navzoči v prostorih centra lahko ogledali razstavo izdelkov lokalnih rokodelcev in ustvarjalcev, imenovano »Pozdrav jeseni«.

Večgeneracijski center je nastal v sklopu projekta IntegRast – Integracija za rast in razvoj, s katerim želijo pomembno prispevati k izboljšanju kvalitete življenja starejšega podeželskega prebivalstva, k izkoreninjanju revščine in socialne izključenosti ter k večgeneracijskemu sodelovanju in družbeni solidarnosti.

V sklopu projekta so preuredili prostore opuščenega objekta nekdanjega vrtca v Črenšovcih. Del objekta so usposobili za izvajanje socialne oskrbe starejših na domu ter del objekta za potrebe pilotnega večgeneracijskega centra - večnamenski prostor, računalniška učilnica in prostor za rekreacijo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.10.2018 ob 18:45 MojTeGuro gost

      Vse je to lepo in prav...ampak gospod župan Törnar,kje so pa igrala za otroke ki so nekoč stala na tej travi?! Kam naj peljemo naše otroke iz občine Črenšovec igrat?V Odrance?ME zanima kako bi bilo če bi nehali v gostilni Vuk in Žižek točiti špricer a bi potem dvignili prah?!

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.10.2018 ob 11:27 Mamica z mladobudneži gost

        Zdaj ali ti nisi iz naših krajev oz. občine Črenšovci ali čepiš samo pri računalniku. V vsaki vasi so igrišča in v vsaki vasi otroška igrala. Nazadnje odprta ob otvoritvi tematske poti Medovita, v Žižkih. Pridi s svojimi otroki in se razgibajte. Mi s kolesi radi obiščemo kar vse vasi. Priporočam. Se vidimo.

        13 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.