https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Škof sv. Martin krstil mošt v Brezovici

Brezovica, 04.11.2018 ob 6:00  

V soboto, 3. novembra, so PGD Brezovica znova pripravili martinovanje, kjer je sveti Martin krstil mošt.

Navzoči so se lahko okrepčali ob stojnicah, kjer so Brezoviški vinogradniki in gospodinje ponujali hrano in pijačo ter ob tem prisluhnili petju MePZ Marija pod Logom.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.11.2018 ob 8:59 DEBELI FUKJENEC gost

      Samo, da se pije. En teden pred Martinom in en teden za Martinom. Gostinci si pa polnijo žepe. In potem se čudimo, da smo Slovenci visoko v vrsti po številu alkoholikov. Živelo pijančevanje ( za odvisnike od alkohola )!

      13 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2018 ob 12:35 DEBELI FUKJENEC gost

        Alkoholiki z minusi dokazujete, da imam prav. Kupica in kupica. Še dobro, da k hiši pridejo poštaš, roraš, serviser in, da obstajajo sosedje, ki niso vedno pod gasom.

        4 10 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.11.2018 ob 9:19 strelec gost

      Bajsi Telebajsi lahko ga malo popušiš Janši pa vsem desničarjem.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2018 ob 9:23 DEBELI FUKJENEC gost

        Ko ti bo pijan voznik ubil kakega bližnjega sorodnika, boš drugače gledal na te stvari.

        9 7 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.11.2018 ob 12:03 rUDI gost

      tou nej škof Martin, tou je kmet iz okolja Brezovice, mij smu ži meli Martinovo na Ferenčovo, kajti imelo je nek smisel, da je pač vino že takrat dozorelo. To pa v luči tega, ker smo grozdje obirali po Velki maši. V brezovici je to vino že verjetno imelo pridih starost moštu, zaradi zaradi tradicije. Ljudje božji, ne morem povedati, da sem imel žetev konec julija, če sem pa njivo požel v sredini junija. Eni bodo pač morali god sv. Martina prestavit na god Franca (4. oktober), ne bodo pa nam laikom dokazovali, da se jim komaj po 3 mesecih mošt spremeni v vino. Fizikalno nemogoče, ali so pa nevedi v delu z žlahtno kapljico. Tako pač je, upam pa, da bodo drugo leto imeli trgatev 15. julija, po vremenu sodeč.Samo takratbodo 11. novembra pili eno žlahtno staro štorijo.Amen.

      7 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.11.2018 ob 12:12 feri gost

      Lejku smo Slovenci na vrhu po porabi alkohola, če v Brezovici po slikah sodeč pijejo iz vrčev, ne vidim stoječih ljudi z kozarci. Da ne boste pomotoma razumeli, tudi blagosliv se lahko naredi v manjši količini. Neuk ne ve, kaj pomeni "vrček v roki", takih, ki jih gostilne ne zaznavajo, doma pa spraznijo "akove" Taki prikriti pijančki so problem, ko doma spije dnevno 2 litra, v službi pa pove, da je nealkoholičar, ker ga ljudje ne poznajo kot obiskovalca gostiln.Da ne bom moškin dodajal še nežnejši spol.

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.11.2018 ob 21:50 mitra gost

      Joj, ne pišite, da je bil kdo v škofa oblečen. Bo to videl debeli iz sobočke škofije in boste imeli cel mesec molitve za zadoščevanje. In po kolenih boste lezli v Turnišče.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.11.2018 ob 21:58 jim gost

      pa ka že zdaj škofi majo s seuf rožleta iz kekca? siromak, ve pa pauleg je zadrejmal!

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.11.2018 ob 9:00 Jožef gost

      Meni in večini gostov na martinovanju pa je bilo fenomenalno. Kritikom pa je vrjetno žau da niso bili zraven in okušali Brezovički dobrot🍷🎂

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.