https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prihaja film o Vladu Kreslinu

06.11.2018 ob 11:00  

Na projekcijska platna že konec novembra prihaja novi dokumentarni film o Vladu Kreslinu, ki nosi naslov “Poj mi pesem.”


Vlado Kreslin si v družbenem kontekstu Pomurja zasluži vse pohvale, saj je njegovo ustvarjanje na tem področju prisotno že več kot štirideset let. Poznan je v vseh krogih, od vrtca ali osnovne šole pa vse tja do mestnih in vaških starešin, ki se spomnijo njegovega delovanja v mladostniških letih.

Miran Zupanič je režiser, scenarist in profesor režije na AGRFT, ki je z veseljem sprejel režiranje nedavno ustvarjenega dokumentarca o Kreslinovem življenju in umetniškem ustvarjanju.

V kinu že novembra

Film, ki si ga boste v Cineplexxu lahko ogledali od 30.11.2018 naprej, ustvarjalci iz Arsmedie napovedujejo tako: “Tista črna kitara, Namesto koga roža cveti, Od višine se zvrti … so že ponarodele pesmi Vlada Kreslina. Vlado ima pri svoji publiki kultni status, ki ni posledica samopromocijskih strategij, ampak rezultat osebne karizme in sugestivnega glasbenega izraza. Ta temelji na prepletu tradicionalne panonske melodičnosti, rockovskega uporništva in izvirne pesniško-glasbene govorice. Dokumentarec ”Poj mi pesem” ponuja uvid v ključne faze Kreslinove rasti k avtentičnemu umetniškemu izrazu ter obenem vzpostavlja obrise kulturnega konteksta znotraj katerega deluje že več kot štirideset let. To je film o glasbi in tistih, ki jo imajo radi.”

Video napovednik filma si lahko ogledate spodaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.11.2018 ob 14:36 vladek gost

      bravo legenda

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.11.2018 ob 14:42 kurbar gost

      on je res legenda in muziko ma zelo dobro ampak zame on že dolgo ni več prekmurec. čist se je poslovenil

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.11.2018 ob 17:21 Brodar gost

      Bravo kreslin vüpan ka si nej pozabu na Kocipre ,ka če nebi bilou njih bi še zaj brnkal v Lüblani na tromostovji na tisto tvojo staro čarno gitaro.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.11.2018 ob 22:33 canada gost

      Ce neje esce pozabo Prekmurski te je dobro ges san ze prek 50 lejt v Canadi pa me veselij ce cujen Prekmurski

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.11.2018 ob 12:29 bralka gost

      Bravo,Vlado!Tij še skoz gučijš prekmursko.Pravi Boltinčar ,keri nidar ne zatajo svojega jezika.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.11.2018 ob 8:58 Branko gost

      Brodar, prav imaš, grdo in arogantno se je obnašal do Kociprove glasbene skupine, s katero se je sploh uveljavil.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.11.2018 ob 9:16 zgodovina gost

      Samovšečnež. Misli, da svet vrti okoli njega.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.11.2018 ob 9:42 Joužek gost

      Bravo Vlado! Za prepoznavnost Prekmurja si s svojim glasbenim delovanjem naredil več kot vsi politiki s Kučanom na čelu. Nadaljuj tako. Si pa še eden od prekmurcev, ki so novodobni migranti, ker jim država v njihovem okolju ni omogočila dostojnega preživetja. Bomo pa poskrbeli za množice, ki so pred vrati in ki močno skrbijo od vlade plačane nevladnike in človekoljubno levico na oblasti, ki osebno še ni sprejela nobenega migranta - ne iz Bosne pa tudi ne iz Azije ali Afrike. Mi je žao, ka san tej prispevek izkoristo za tou dodatno komentejranje. Seposejdi te pač ne pistijo notri. Sploj, če kaj prejk Jevšeka ali prejk tisti, šteri z desnov rokouf pijšejo, so pa lejvi

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.11.2018 ob 10:45 DEBELI FUKJENEC gost

      O njegovem petju ne bi debatiral. Ali tisto najbolj pomembno za glasbenika - človek se ne zna obnašati. Preveč vzvišen, poln samega sebe, kot, da je on edini.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.11.2018 ob 12:02 victor gost

      Kaj pa alkohol?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.