https://ris-dr.si/go/555/1275/Novoletni_zakljucki_v_RIS_Dvorcu_Rakican
https://www.facebook.com/mitraljutomer/
https://www.apms.si/go/488/Turisticna-agencija-Klas
http://www.zniders.com/

POLITIKA

FOTO: Predstavili pravo ekipo in 22 razvojnih projektov

Murska Sobota, 06.11.2018 ob 17:00  

V torek, 6. novembra 2018, je v prostorih Hotela Zvezda v Murski Soboti, potekala novinarska konferenca, kjer je dr. Aleksander Jevšek predstavil svoj program in ekipo SD za razvojni preporod Murske Sobote. Z 22 razvojnimi projekti in močno ekipo želijo Mursko Soboto spremeniti v občino, ki bo privlačna za življenje, delo, za naložbe in za počitnice, prepoznavna po visoki kakovosti življenja in enakih možnosti vseh. 

https://www.pomurec.com/data/attachment/49f7eedb64cce786e5307db8fd09ede79860c043/1541842941Volitve_SMC_net.pdf

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, je na novinarski konferenci predstavil svoj program in ekipo, s katerima se poteguje za ponovno zaupanje ljudi. Jevšek, ki zaključuje svoj prvi mandat, je kandidat Socialnih demokratov (SD). Na njeno listo so pritegnili številne nove in prepoznavne obraze, ki so se izkazali s svojim delom in idejami. Zato je po Jevškovih besedah to lista, ki je zrasla iz skupnosti in za skupnost. Na njej so ljudje vseh generacij in različnih profilov: od študentov, kulturnikov, nevladnikov, podjetnikov, javnih uslužbencev in obrtnikov ter upokojencev.

Murska Sobota je v zadnjih štirih letih doživela velike spremembe. Jevšek kot ključno spremembo izpostavlja nov optimizem v skupnosti, opogumljen z novimi načrti in novi projekti za modernizacijo mesta. Ti projekti mestu že dajejo novo podobo, predvsem pa odpirajo nove priložnosti. Med njimi je Jevšek najbolj ponosen na začetek revitalizacije Soboškega jezera s paviljonom Expano, ki Mursko Soboto z novimi vsebinami postavlja na turistični zemljevid regije, ob tem pa še na projekt celovite prenove mestnega središča in obsežna vlaganja v cestno in športno infrastrukturo. 

˝Pred štirimi leti so mnogi dvomili, da lahko dosežemo razvojni preobrat. To nam je uspelo. Murska Sobota ima Pravo smer. Zdaj nas čakajo novi izzivi: kako modernizirati našo javno infrastrukturo, povečati razvojne možnosti in izboljšati naše javne storitve, da bomo z njimi odgovorili na potrebe in pričakovanja ljudi. Imamo program 22 razvojnih projektov in pravo ekipo, ki so odgovor na te izzive,˝ je na konferenci povedal župan Mestne občine dr. Aleksander Jevšek

Dr. Aleksander Jevšek je predstavil program 22 razvojnih projektov, ki predstavljajo celovit odgovor na razvojne izzive Murske Sobote. Med njimi kot ključne izpostavlja nadaljevanje prenove mestnega središča, razvoj Soboškega jezera s privlačnimi aktivnostmi za domačine in turiste, izgradnjo vzhodne in zahodne obvoznice ter obnovo lokalnih cest, komunalno urejanje obrtne cone in prenovo kanalizacijskega sistema. Razvojni projekti so usmerjeni v oblikovanje pametne, žive in ustvarjalne, solidarne, povezane, vključujoče in zelene občine.

 

  https://yes-pohistvo.si/

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   06.11.2018 ob 19:04 DEBELI FUKJENEC gost

   Volite Petrijana. Župana, ki bo mestno središče zalil z betonom, ne rabimo. Župana, ki v osmih letih ne bo zgradil niti enega najemniškega stanovanja, ne rabimo. Župana, ki ne bo pripeljal v svoje mesto vsaj nekaj tisoč delovnih mest, ne rabimo. VOLITE PETRIJANA!!!

   32 53 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   06.11.2018 ob 19:55 nikoli SD gost

   Tako bom rekel. Najprej pohvale Pomurce.com, da si sploh upajo dovoliti komentarje pod tem člankom. Na Sobotainfo so, seveda po diktatu Jevška, prepovedali komentarje in s tem izražanje mnenj ljudi. Več kot očitno je, da se Jevšek in celotna SD bojijo mnenj in določenih resnic, ki bi županu in tej koruptivni, ideološko zaostali stranki onemogočili zmago na teh lokalnih volitvah. Korupcija, klientalizem, nepotizem, nesposobnost, zapravljivost, grožnje, populizem, všečnost itd. so edini rezultati, ki jih je dosegla ta svetniška skupina v tem mandatu in ni nobenih razlogov, da s tem delom ne bi nadaljevala še naprej. Ker oblast pokvari človeka (sem sicer mnenja da je Jevšek bil pokvarjen že ko je dobil oblast) sem 100% prepričan, da bodo v tem mandatu (če bodo seveda dobili večino) to oblast še bolj zlorabili. Volite druge stranke, samo SD ne. Volite stranke, ki bi te straniščne demokrate in Jevška konstantno nadzorovale in držale v šahu. Naj se človek nauči demokracije. Trend politične pripadnosti v Evropi se nagiba bolj v desno kar pa ne pomeni, da levičarjev ne volite. Volite zmerne levičarje (če jih že morete), in nej radikalce (SD).

   67 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   06.11.2018 ob 19:59 Gost gost

   Ukinimo občine,edino,kaj nam preostane.Saj na razvoj gospodarstva nimajo nobenega vpliva.Poglejte primer prekmurja,vse kar je bilo industrije,je uničeno. Načrtno pokradeno,pa nikomur nič.Ostalo sedaj nič.POMURKA ,MURA,PANONIJA,INTEGRAL,TOVARNA SLADKORJA ORMOŽ IN ŠE IN ŠE,VSE TO ADIJO.PA NIKOMUR NIČ. LJUDI PA NA CESTO.SEDAJ,PA JA OBČINE,PA ŽUPANE VOLIT,JA ZAKAJ VRAGA LE .212 OBČIN,PA KAJ SE GRESTE BANDA ENA.

   21 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   06.11.2018 ob 20:11 Gost gost

   Mene bolj,kot volitve zanima,kdaj bodo v Murski soboti,pri Trgovini Dipo odstranili beton,kateri po moji oceni tja ne sodi.To si naj Župan domov odpelje za spomenik.

   32 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   06.11.2018 ob 20:25 pušča gost

   jevšek ti si naš mi te mo volili saj vse dobimo od občine sastonj in velke podpore dobivamo jevšek bo napravo na pušči nova stanovanja za rome

   77 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   06.11.2018 ob 20:27 pravičnik gost

   g. župan .na občini imate nekega aparatčika ki dovoli registracijo akatletskega kluba z imenom ki bo ustanovitelju omogočalo manipulacijo z imenom ak pomurje , ki ima nad pedesetletno tradicijo . neki mlinarič

   20 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   07.11.2018 ob 5:14 št.7 gost

   Gremo na volitve in volimo delavko ,ki že več kot 35 let dela za minimalca in se bo 100% borila in zavzemala za 1. NIŽJI ZNESKI NA POLOŽNICI za komunalne storitve (voda, kanalizacija, odpadki), za nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča; 2. VEČ javnega denarja ZA DELOVANJE DRUŠTEV (športnih, kulturnih, humanitarnih…) in za SOCIALO; 3. SOFINANCIRANJE STANARIN (najemnin) MLADIM DRUŽINAM; 4. IZBOLJŠANJE ŽIVLJENSKEGA OKOLJA (zrak (PM 10 delci), obnovljene ceste, igrišča) v MESTU in tudi v VSEH primestnih NASELJIH; 5. Pomoč podjetjem za ZAPOSLOVANJE MLADIH in VEČ OBČINSKIH ŠTIPENDIJ; 6. Večji NADZOR PRI TROŠENJU našega DENARJA iz PRORAČUNA občine in večjo POMOČ OBČINE POMOČI POTREBNIM; 7. VEČ kapacitet za DNEVNO VARSTVO STAROSTNIKOV in VEČ OTROŠKIH IGRIŠČ za najmlajše. https://www.youtube.com/watch?v=3qFvOPa1x0U&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3JjZZRsy5jx_WjqJ46oOYMtf89_Y0wAiDIywmIEk0vwg7eVFC4V9sXVFA

   13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   07.11.2018 ob 6:05 22 gost

   Katerih 22 projektov? Da jih vidimo... Na internetu se programa ne da nikjer najti - na hitro... ????

   16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   07.11.2018 ob 7:13 ha ha gost

   čisto zavajanje

   16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   07.11.2018 ob 7:17 buhuhu gost

   22 projektov ?kerih ? novi obrazi ? keri ? debela ? miloševič? bivša ravnateljica ? samo pohleb vas skup drži.

   20 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   07.11.2018 ob 7:48 občan gost

   Katastrofa! Sami priskledniki na sliki, ge je že biu prlej Žižek, pa Angela, pa Gergjek, Recek.., ka nemo dale! Kak ovce se selijo iz stranke v stranko pa piskrček kcoj držijo, ali na konci do ugotovile ka so samo potisna hrana za Miloševiča pa Perhafčko in nesposobnoga Bencika keri je oudo moravske Terme gorenskoj Save! Strašen potencial na kujpe, keri ne vej z svojo glavou mislite in se skrijva za Jevškom. Pozabili so povedate ka majo v programi še 3 tir za železničara, ka tej tuj lekar začo rokej ftegavate za pejnezami! Ja volite tou združbo leko de se še ena Mensana zijdala ali pa še kakšen javni zavod ustanouvo za kakšoga njuvoga člana ka de lejko pejneze iz proračuna vlejko. Ge je razvoj malih primestnih krajov, ge v programe je posodobitev infrastrukture v občine in po KS-jih? Nega ga v programi ka za tou SD nema pejnez, pejnezi so samo za brezvezne Sočne vilice pa skrita dvorišča! Ne ven ka li tej predsedniki KS- jov na tej slikaj svojim krajanom gučijo, vej so pa nej nika čednoga napravile v ton mandate. V glavnom vsi samo obečavlejo kda so volitve, eni se forserajo v tej parlament ka sčejo biti glavni ka so tan, eni pa zaradi sejnine ka si malo žepke napunijo ka vači nemrejo na špricar, tej zagnji pa ka pejneze nagrabijo iz proračuna, zdaj pa veselo na volitve pa volite ka de njim ležej.

   15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   07.11.2018 ob 10:50 Makarov gost

   Labodji spev koruptivne naveze SD - SMC. Upam da so volilci spregledali 4 letno okoriščevanje posameznikov z javnim denarjem in jih bodo temu ustrezno "nagradili" na volitvah.

   10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   07.11.2018 ob 11:32 riglof gost

   Poleg vsega ne pozabite še na en udaren projekt v lasti Miloševič-Cipot-Židan-Perhavec družinskih navez katerega se finacira z žegnon SD: MENSANA Zaradi tega projekta boste kmalu plačevali preko CEROPa zgubo, ki jo ta objekt prinaša. Dodatno boste preko položnic plačevali še plače v društvih ala Pomelaj, itd... In seveda odvoze nakopičene plastike po raznih odpadih, tudi te bodo na koncu dodatno zaračunane na položnicah...

   8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   07.11.2018 ob 21:45 gost gost

   saj tudi na pomurci brišejo komentarje po naročilu županov oz. županj, če kaj slabega o njih napišeš, če jih pa hvališ pa ostanejo, tako je pomurec brisal komentarje o županji turnišča

   6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   07.11.2018 ob 23:32 bulmastif gost

   Pokvarjeni policaj, bulmastife zataškal, Miloševič krade na debelo preko socialnih podjetij, čak Mensane, da ne govorimo o prisklednikih, ki so se prislinili k koruptivni stranki. Fuj bljak, kje je Štihec, da te pijavke razžene ?

   5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   07.11.2018 ob 23:36 korupcija do dna gost

   Kje so novinar Cipot ,KPK, štihec, SDS, NSI, Desus, nihče ne bo odprl vprašanja da je ista firma postavila hišo direktorju občine Đurovu in drvarnico expano ? Ni tu kakšnega prelivanja sredstev ob takšnih podražitvah ? Cipota ne upaš pisati ?

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    08.11.2018 ob 9:48 občan gost

    Maš dokaze? Če maš prijavi na policiji, drugače pa ne guče. Poleg toga, če maš dokaze de tude Cipot o ton pijso, drugače pa nej trbej blatite človeka, če nemaš argumenta za tou ka trdijš! Najležej je na portale lapate vse povprejk pa lidij šinfate, samo ka ga namočiš, pa nej san fan od Džurova ali tou vala za vse. Če želiš kaj dobroga in pozitivnoga napravite se tou dela z argumente in podlago za trditve. Vsi komentare zgibijo kredibilnost zaradi takših komentarov, še posebej tej keri so naperjeni prouti določenim osebam brez argumenta, te se pa debata sprevže v brez vezno temo!

    1 0 Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
   08.11.2018 ob 8:34 Marionete gost

   Donesi dve pive , i reci bogati muzici malo tiše .

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  18. gost
   08.11.2018 ob 9:54 Joužek gost

   San presenečeni, ka so šče püjstili komentejrati. Ponavadi so za komentejranje zaprejti vsi prispevki, ge se sedanja občinska oblast hvali pa laže, ka so napravili pa ka do šče napravili. Vse de se hitro poznalo na naši žepkaj. Sploj, če mo je šče dale volili kak ovce.

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  19. gost
   08.11.2018 ob 9:59 Z gost

   Zakaj so izginili vsi komentarji v članku o otvoritvi Polanščekove domačije? Ker so vsi kritizirali delo županje, je ta dala izbrisati komentarje! Saj pa pohvaliti nikakor ne moreš njenega dela, le kritiziraš ga lahko!

   5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.