https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kam na martinovanje ta konec tedna?

08.11.2018 ob 18:15  

Ta konec tedna bo v znamenju martinovanj, ki se začnejo že jutri. Različne občine in društva po Pomurju vam ponujajo pestro izbiro prireditev, ki bodo obarvana kulinarično in športno. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj idej, kam se lahko odpravite praznovat martinovo.


Osrednje prekmursko martinovanje v Murski Soboti

Osrednje prekmursko martinovanje bo potekalo jutri, 9.11., s pričetkom ob 11. uri. Kot že tradicionalno, bo martinovanje potekalo v središču Murske Sobote, kjer ne bo manjkalo odlične domače kulinarike in vrhunskega izbora vin. Dogodek bodo popestrile stojnice z domačo obrtjo, suhim pecivom, medenjaki, doma izdelanimi adventnimi venčki in še mnogo drugega.

Zabavni del se bo pričel ob 11. uri z DJ-jem in harmonikaši. Od 14. ure naprej vas bo zabaval PLUS – BAND. Ob 15.30 bo zapel vokalni oktet BELMURA, ob 16. uri pa bosta za dozo smeha poskrbela MACHO IN MEJKE.

 Martinovanje z vinogradniki občine Puconci

Prav tako se lahko v petek od 13. ure naprej odpravite v Puconce, kjer KTD Puconci organizira martinovanje in pokušnjo mladih vin z vinogradniki občine Puconci pred občinsko zgradbo v Puconcih. Za vas so pripravili še slastne prigrizke, krst mošta, kulturni program in še kaj. Na dogodku se bodo pridružili tudi gostje iz pobratenih in prijateljskih mest.

Martinovanje v Turnišču

Vinogradniško sadjarsko društvo Turnišče organizira martinovanje, ki bo v nedeljo ob 17. uri pred občinsko stavbo.

Martinovanje na Kobilju

Martinovanje bo potekalo v petek, 9. novembra 2018, s pričetkom ob 16. uri na hribu sv. Martina.

Martinovanje v Črenšovcih

V sklopu prireditev PO VEČERAJ V ČRENŠOVCAJ Kulturno-turistično društvo Črenšovci prireja martinovanje, ki bo v petek, 9. 11., ob 18. uri v Športnem parku Črenšovci. Obiskovalcem bodo prikazali kratek skeč (krst mošta), poskusili boste lahko vzorce mošta vinogradnikov, si »spajali krüj«, ga namazali z domačim »zabilom« in ga po želji tudi začinili z okusom česna. Na prireditvi si boste lahko pridobili svojo »Martinovo kupico«, ki jo boste potem lahko brezplačno polnili z vzorci mošta ali drugo pijačo (namizno vino, domači sok).

Martinov pohod in martinovanje v Odrancih

Društvo vinogradnikov in Sadjarjev Odranci in občina Odranci organizirata 4. Martinov pohod in martinovanje, ki bo v soboto, 10. novembra 2018, ob 11.11 pri odranskem mlinu. Program, ko se bo začel pohod ob potoku Črncu do Ribiškega doma v Beltincih in vrnitev po isti poti. Pohod organizira Odbor za družbene zadeve in Društvo upokojencev Odranci.

Od 13. ure dalje bo na prireditvenem prostoru v šotoru krst mošta, ki ga pripravlja Klub mladih Odranci. Po krstu bo na razpolago topla brezplačna malica, pečeni kostanji in pijača. Druženje z glasbo, predvidoma do 18.00 ure. Društvo vinogradnikov in sadjarjev Odranci organizira 2. ocenjevanje vzorcev odranskih pridelovalcev domačih samorodnih vin (klinton, šmarnica, jurka, izabela, dalmatinec…).

10. Martinovanje na Kapeli

Pestro dogajanje pripravljajo tudi na Kapeli, na turistični točki »Pri preši« in sicer v soboto, 10.11., od 11. ure naprej. Zabaval vas bo ansambel Prleški kvintet in drugi glasbeniki, prireditev pa bo spremljal bogat kulturni program. Prav tako pripravljajo »Martinovo mini tombolo« za otroke in odrasle ob 12:30. Ob 14. uri sledi spust klopotca in tradicionalni krst mošta. Ne bo manjkalo niti kulinaričnih dobrot.

Martinovanje v Gornji Radgoni

Prav tako se lahko v soboto odpravite v Gornjo Radgono, kjer vam na Kerenčičevi ulici pripravljajo tradicionalno Martinovanje s Štajerskimi fakini in vinskimi kraljicami. Prireditev se bo začela ob 11. uri. Pripravljen je pester spremljevalni program: krst mošta, ogledi vinskih kleti, tržnica, ogled vinogradniške zbirke v muzeju Špital ter nastopi različnih glasbenih in plesnih skupin.

Martinovanje na prostem v Beltincih

Martinovanje na prostem bo potekalo v soboto, 10. november 2018, ob 10. uri na dvorišču gostilne Zvezda Beltinci. Prireditev organizira Vinogradniško društvo Beltinci.

Martinovanje pri Vinariumu

Praznik vina in veselja na poseben način praznujejo na posebni lokaciji lendavskih gričev – na prizorišču Stolpa Vinarium. Obiskovalce vabijo Martinova tržnica, kulturni in glasbeni program, degustacija in predstavitev domačih in vinarjev sosednjih dežel, seveda pa ne bo manjkalo Martinovih dobrot in obilice dobre volje. Prireditev bo potekala v soboto, od 10. ure naprej.

Martinov pohod in martinovanje v Lendavi

Martinov pohod z martinovanjem bo potekal v soboto, 10. novembra 2018, s pričetkom ob 10. uri na prizorišču pred hotelom Lipa s ponudbo na stojnicah, krstom mošta, martinovo večerjo in zabavo.

Martinovanje v Ljutomeru

V soboto se lahko od 10. ure naprej odpravite tudi na Glavni trg v Ljutomeru, kjer pripravljajo bogat program za vse obiskovalce. Čez dan vas bo zabaval Ansambel Opoj, zvečer, od 20. ure naprej pa Tanja Žagar in skupina Avantura. Potekalo bo tekmovanju v kuhanju kisle juhe, pospravljanje klopotca, martinova tržnica, krst mošta …

Športno obarvana Martinovanja

V soboto bo v okviru Martinovanja na Kapeli potekal tudi 36. Martinov pohod, tek in kolesarjenje na relaciji Kapela – Bratonci. Start bo »Pri preši«, na Paričjaku, cilj pa pri Gasilskem domu Bratonci.

Start:

-        pohodniki ob 8. uri,

-        tekači ob 9.30 in

-        kolesarji ob 10.30.

Prav tako bo v soboto s pričetkom ob 10. uri potekal Martinov pohod od Murske Sobote do Martjancev. Zbor pohodnikov bo pred Hranilnico dobrot na Slovenski ulici, ki jih bo nato pot vodila skozi Nemčavce do Martjancev, kjer si bodo ogledali cerkev Sv. Martina. Ob vrnitvi v Mursko Soboto bo vse udeležence pohoda pričakala malica in pijača. Pohodniška trasa je dolga 9,4 km.

Pohod so organizirali tudi v občini Puconci, in sicer v soboto, 10.11., s pričetkom ob 9.30, ko se začne prijava udeležencev. Začetek pohoda bo izpred Gasilskega doma v Dolini. Pohod bo dolg približno 9 km z vmesnimi postanki in okrepčili. Startnina znaša 7 € za odrasle in 4 € za osnovnošolske otroke, predšolski otroci se pohoda lahko udeležijo zastonj. Pohod je vključen v program Pohodnika/pohodnice po Goričkem v letu 2018 in izkaznico pohodov po Občini Puconci "V naše krajaj je lepou".

Martinovanje v Dobrovniku

V nedeljo, 11. novembra, bodo martinovanje pripravili tudi v Dobrovniku. Ob 13. uri bo potekala trgatev potomke najstarejše trte, ob 14. ur pa martinovanje in krst mošta v Kulturnem domu Dobrovnik.

Martinovanje v Filovskem Gaju

DRUŠTVO GAJ - Vinogradniško turistično društvo Filovci organizira v nedeljo, 11. novembra 2018, ob 14.00 v Filovskem Gaju pri kapelici Martinovo nedeljo. Blagoslovili bodo petnajsti mošt vinograda VITIS VITAe ter mošt gajskih vertov in vertinj ter ostalih vinogradnikov.

Po blagoslovitvi mošta se bodo obiskovalci družili ob pokušnji mladega vina iz vinograda VITIS VITAe ter pridelkov, ki jih bodo prinesli gajski verti in vertinje ter drugi vinogradniki.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.11.2018 ob 19:51 Diego mali brazilec gost

      Vlil se ga bom v ozjem druzimskem krogu :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.11.2018 ob 14:39 rUDI gost

      Kaj so to "verte", ki kraljujejo v Filovskih goricah. Vem kaj pomeni "vertinja", za drugo besedo pa prvič slišim. Moren si malo spiti, ka razvozlam, kaj hudiča bi to pomenilo. Slišal sem že za "virte", a so "verti" njihovi potomci, ali pa budale s Filovskega brega.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.11.2018 ob 17:30 Dori gost

      Pa SKEČ za krst mošta . Pa ka se te v navok davlete, če ne vejte toga napraviti tak kak se tomi šika !!!! Pa pohod! Tudi drugega ne vejte pripraviti ob tako velikem vinskem prazniku , kot pohod !? Tole je naša turiastična ponudba!? Sram vas bodi!!!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.