https://ris-dr.si/go/555/1275/Novoletni_zakljucki_v_RIS_Dvorcu_Rakican
https://www.facebook.com/mitraljutomer/
https://www.apms.si/go/488/Turisticna-agencija-Klas
http://www.zniders.com/

POLITIKA

FOTO: Dialog med županskimi kandidati in mladimi v Ljutomeru

Ljutomer, 08.11.2018 ob 6:00  

V sredo, 7. novembra, je ŠIC Ljutomer gostil soočenje županskih kandidatov in mladih, ki je bilo organizirano s strani Mladinskega sveta Ljutomer in Mladinskega sveta Slovenije. Dogodek je financiran preko projekta Partycipiraj, s katerim želijo tudi preko videa (“Manj poziraj, več participiraj!”) nagovoriti mlade k udeležbi na volitvah, tokrat lokalnih. Srečanja so se udeležili trije županski kandidati (od skupno 5) ter več kot 100 mladih. 

https://www.pomurec.com/data/attachment/49f7eedb64cce786e5307db8fd09ede79860c043/1541842941Volitve_SMC_net.pdf

Namen soočenja med županskimi kandidati občine Ljutomer in tamkajšnjo mladino je bilo namenjeno pogovoru in konstruktivni debati o položaju mladih in mladinski problematiki v lokalnem okolju. Organizatorji dogodka, Mladinski svet Ljutomer in Mladinski svet Slovenije, je ob tem želel mlade tudi ozavestiti o njihovi aktivni vlogi državljanstva in jim približati analizo stanja mladinske problematike. Na soočenju so sodelovali naslednji županski kandidati: Maksimiljan Gošnjak (Lista Marjana Šarca), Dejan Karba (SD-Socialni demokrati) in Gregor Žižek (NSI - Nova Slovenija - Krščanski demokrati). Zaradi službenih obveznosti se je opravičil Andrej Vršič (SMC - Stranka modernega centra), aktualna županja občine Ljutomer, mag. Olga Karba (dr. Miran Puconja in skupina volivcev z Olgo in ekipo SR(e)ČNO NAPREJ!) se soočenja ni udeležila.

Mlade na dogodku so predstavljali dijaki gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, ki sami dobro vedo, kaj pomeni biti aktiven državljan. Ob tem pa priznavajo, da so starši vlogo in pomen aktivnega državljanstva slabo prenesli na svoje otroke. Slednje je tudi eden od razlogov, zakaj se mladi ne udeležujejo volitev. 

Debata je tekla o razlogih za kandidaturo, upoštevanju mladih, aktivnem državljanstvu in strategiji za mlade, kjer so po izboru Mladinskega sveta izpostavili področje izobraževanja, zaposlitvenih in poslovne možnosti, prosti čas mladih in mladinsko organizacijo. Mogoče na prvo žogo malce nezanimive teme saj so kasneje iz občinstva sledila vprašanja o kulturi, turizmu, stanovanjski politiki in mladem kadru, ki prihajajo s področja družboslovnih ved. Mladi so dejali, da je Ljutomer "mesto duhov", saj lokalno okolje oziroma celotna regija ne ponuja veliko zabav in drugih prostorov za druženje. V kolikor želijo mladi biti aktivni v svojem okolju, se morejo vpeti v delovanje kakšnega društva, ki to nudi oziroma ponuja. Podana je bila kritika na Večgeneracijski center Pomurja - enota Ljutomer, ki organizira v novembru peko peciva, izdelovanje adventnih venčkov in druge za mlade neprivlačne dogodke. Mladi bi si želeli karierne delavnice in druge aktivnosti, ki bi olajšale njihovo "pot" do prve zaposlitve. Vsi vemo, da pri večini razpisov zahtevajo 3 do 5 let delovne dobe. 

Županski kandidati se zavedajo problematike mladih in tudi sami želijo spremeniti in nekaj narediti za svojo občino. Kaj točno je predstavljeno v njihovih političnih programih. Strinjajo se, da "na mladih svet stoji" in dodajajo, da se mlade vsekakor ne sme sankcionirati oziroma izključiti. Zakaj je treba upoštevati mnenje mladih, odgovarjajo naslednje. Mladi lahko veliko naučijo starejše, so ustvarjalni, polni idej. Po drugi strani pa mladi dodajajo žalostno dejstvo, da se bodo odselili, v kolikor ne bodo v občini oziroma svojem lokalnem okolju videli svetle prihodnosti. Zavedati se je treba, da se mladi velikokrat odpravijo za "boljši kruh" v prestolnico in druga večja mesta in tam tudi ostanejo. To pa vsekakor ni dobro za Prlekijo in njen nadaljnji razvoj. 

Neformalno izobraževanje, ki ga ponuja Večgeneracijski center Pomurja - enota Ljutomer se ne zdi napačno, saj s tem mladi pridobijo pomembne veščine za življenje. S tem se strinjajo tudi prisotni županski kandidati. In zakaj so potemtakem praktične delavnice (na primer peka peciva) slabo obiskane s strani mladih? Kje je težava? 

S strani mladih je bilo zastavljeno tudi zanimivo vprašanje o štipendijah v občini Ljutomer, saj nekatere sosednje občine poznajo nagrade za dijake in študente. Velikokrat je nagrada za napredovanje v višji letnik s strani občine večja od Zoisove štipendije. Županski kandidati so pri tem spomnili na kadrovske štipendije in karierna mentorstva. Delovanje Mladinskih centrov se jim ne zdi sporno, nekateri v njih vidijo tudi priložnost za dodaten zaslužek v obliki hostla. Mladi pa ob tem poudarjajo, da bi sedež Mladinskega sveta Ljutomer moral imeti svoje prostore v središču mesta Ljutomer (ne v Spodnjem Kamenščaku) saj bi bil tako mladim bolj dostopen. 

Na vprašanje, kako priti do župana in mu predstaviti idejo o turističnem potencialu občine Ljutomer so si kandidati za župane enotni. Vedno bodo pripravljeni prisluhniti, vendar je ob ukinitvi Zavoda za turizem Ljutomer situacija v občini na področju turizma zelo slaba. Trenutno so društva tista, ki vodijo turizem v Ljutomeru. Glede podjetništva so županski kandidati odprti nagrajevanju novih "Start up-ov". Na drugi strani se zavedajo, da je iz "nule" zelo težko začeti.  

Zanimive so tudi ideje prisotnih županskih kandidatov o novih festivalih, ki bi mesto Ljutomer uvrstile na "festivalski zemljevid" ter večji angažiranosti v občinski upravi, ki jih eden izmed kandidatov označuje z besedami "občinska uprava more bolj švicati". Čeprav zaradi časovne stiske ali premalo konkretnih odgovorov županskih kandidatov mladi niso prejeli veliko informacij, je soočenje tudi po zaslugi gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer "obrodilo sadove". 

 

  https://yes-pohistvo.si/

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   08.11.2018 ob 8:34 gost

   Teolog Karba s podporo komunista Židana, to pa je za tiste najbolj naivne Ljutomerčane.

   10 32 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    08.11.2018 ob 17:41 Dejan Karba gost

    Kocbek, Grmič, Trstenjak? So tudi oni delovali za naivne? Malo osnovne izobrazbe prosim, preden pišeš neumnosti. Pa lep pozdrav.

    9 3 Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   08.11.2018 ob 8:37 Ja pa ja gost

   Kdo bo te Karbo volo ?

   21 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   08.11.2018 ob 9:16 Podjetnik gost

   Vsi ki jim je mar za občino , bodo volili Olgo Karba ! Gospa magistra polna znanja, izpeljanih obljub, ki si upa in zna jasno in glasno povedati kako in kaj , vse pa za dobrobit občine in blaginjo občanov ! Olga ponosni smo , da te imamo in te hočemo še naprej !!!!!!!!

   12 54 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    08.11.2018 ob 10:28 prlek gost

    Ja če bi imela čisto vest in nebi zavajala z projekti ki so bili izgrajeni potem bi ji verjel. sedaj ko pa gledam njene letake in zavajanja pa mi gre na bruhanje. Vsi ki smo približno njena generacija vemo kaj se je izgradilo pred nenima dvema mandatoma in kaj pozneje v dveh mandatih. Vemo tudi kateri projekti so bili potrjeni že pred 10 leti in je sedanje vodstvo to nadaljevalo in izpeljalo. ko pa pogledamo njihove ideje pa so v par alinejah. -Likvidacija ŠIM, LTO - Povečanje zaposlenih v OU (ŠM,ŠM,GL,itd) -Izgradnja tribun na nogometnem igrišču po lastni presoji bar ve pa po tradicjonalnih barvah kluba pa nebom več ker bom predolg. zato pa občani na volitve in volite ljudji ki so povezani že dalj časa ne pa samo pred volitvami vstopijo v sekto.

    32 5 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    08.11.2018 ob 12:50 Cista vest gost

    Ce bi jo una mela,bi se udelezila soocenj z ostali kandidate, ker pa ve ka bi jo ostale "pojele" je rejse duma, brez opravicila!

    16 1 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    08.11.2018 ob 15:05 Folga gost

    Ma volgica z 1001 nickom uživaj do primopredaje in išči valy še malo nakaži rabila jo boš v procesih, ko boš izključno občanka.

    10 0 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.11.2018 ob 8:08 sivina gost

    Bog pomagaj. Olga Karba za dobrobit občine? Šala leta. Sicer pa vsak ima svojo mnenje ampak žal taki, ki ne vedno kaj se dogaja, volijo in potem sebe in vse druge spravljajo v katastrofo. Ljutomer mora dobiti novega župana, pa naj bo to kdorkoli, samo dosedanja županja ne.

    8 0 Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   08.11.2018 ob 9:45 Franc gost

   Olge Karbe nikoli več, FOLGA NAM Olga

   42 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   08.11.2018 ob 9:47 marjan gost

   Gošnjak je še nekak najbolj racionalna izbira.

   15 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   08.11.2018 ob 9:53 Nina gost

   Tudi mladi smo spoznali, da so nujne spremembe za Občino Ljutomer!

   38 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   08.11.2018 ob 9:57 Joško Jošković gost

   Olgi Karba očitno mladi v Lotmerku dol visijo, še bolj kot netopirji med spanjem...

   35 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   08.11.2018 ob 9:59 Matej gost

   res je, ima rajši babice in dedeke, ker ti ji ne oporekajo nič.

   37 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   08.11.2018 ob 10:35 Urška gost

   Če bi imela možnost glasovat v občini Ljutomer bi z veseljem obkrožila Številko 2 za g.Gregorja Žižka, ker je dokazal povezanost saj ga že sedaj podpirajo 4 stranke in ni govoril konfliktno. V razpravi pa se vidi da pozna problematiko saj je svoj čas tudi delal na tem področju.

   23 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   08.11.2018 ob 11:17 Sabina gost

   Škoda, da ni bilo Andreja Vršiča....glede na dosedanje službe....ima od vseh največ izkušenj na vodilnih mestih....Upam da še bo kakšno soočenje....

   24 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   08.11.2018 ob 12:00 Gimnazijka gost

   Samo Olge ne več. Vsi v moji družini pravijo tako in imajo slabe izkušnje z njo in tudi sama je ne bom volila. To bodo moje prve volitve in ne bi rada naredila narobe. Kot skoraj povsod čujem, Lotmerk rabi spremembe. Tako za nas mlajše kot tudi za stare.

   29 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    08.11.2018 ob 12:25 Franc gost

    Tak je puca, razmisljaj s svojo glavo in če vsi fkuper želimo, da lahko vsaj upamo, da bo drgači mora priti do SPREMEMB.

    20 3 Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   08.11.2018 ob 12:10 Olga nam folga gost

   Že to, da ne upa priti na soočenje pove zelo veliko o županji Olgi Karba. Vsak, ki ima čisto vest in konkretne argumente se bo pripravljen kjerkoli in kadarkoli soočit v javnosti. Ona pa gre samo med svoje podanike in s svojo ekipo. Sedaj po 8. letih pa res res že dovolj tega. Olga nam folga !!!!

   30 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   08.11.2018 ob 12:31 Dvojkica gost

   Mladi potrebujejo ZAPOSLITVE, da bodo ostali v občini. Potreben je razvoj CELOTNE občine Ljutomer. Ne pa poudarek na ustanavljanju javnih zavodov, ki bodo občinski proračun in tako vse prebivalce občine stali NAJMANJ 30.000 € na leto - namenjeni pa bodo strankarskim izbrancem.

   5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    08.11.2018 ob 17:49 folga gost

    ja volga, kaplja v morje proti tvojem financiranju izbranih medijev. Erar vse ve... kmalu bodo razgaljena nakazila enemu od portalov iz MS, ki je na tvoji plačilni listi.

    10 0 Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   08.11.2018 ob 12:49 Povprečnež gost

   Na soočenju in članku je razvidna neinformiranost avtorja in nekaterih sodelujočih v razpravi: -nagrade v občini za mlade so -že ime "Večgeneracijski center" pove kaj je njegovo bistvo -kako lahko ignorirate koncerte, srečanja in druženja, ki jih pripravljajo društva... za mlade - in članstvo ni pogoj za udeležbo -koliko mi je znano se na nekatere predstavnike mladinskega sveta lahko obrnete tudi v Ljutomeru -karierne in druge delavnice, ki so v članku navedene kot zanimive za mlade se izvajajo - le pozanimati se je treba Pa škoda, da se bralcem meče pesek v oči

   5 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    08.11.2018 ob 13:31 Gogi gost

    Se pozanimas in nič drugo kot peka peciva, kuhanje in kvačkanje, za starejše gospe, ki so v penziji.

    18 1 Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   08.11.2018 ob 13:16 Tone gost

   Mladinski svet Ljutomer je še daleč od Mladinskega sveta. Žal je tako

   19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    08.11.2018 ob 13:45 Alen gost

    Da sem ironičen - ja res škoda, da zaposlujejo mlade in omogočajo pridobivanje izkušenj

    0 1 Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   08.11.2018 ob 13:19 Mateja gost

   Prebudimo našo občino! Z resnico na plano! Poštenost in iskrena 18.11. vsi na volitve, recimo NE arogantnosti!

   17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    08.11.2018 ob 13:31 Gost gost

    Mateja, večina smo vse skozi budni in vidimo vse, tako da samo tako napej Ljutomer! Kdor pa noče videti, pa je samo njegov problem in še zdaleč ne naš. Nevoščljivost pa je in bo vedno, tak je pač na tem svetu. Pa vse dobro vsem v občini Ljutomer od prvega do zadnjega občana.

    1 12 Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
   08.11.2018 ob 14:07 lotmerk mesto starodavno gost

   S totin VGC ne serte. To so nastovljeni njeni lidje. Saj je šefica nejna svetnica. Že malo diši na navzkrižje interesov. Povsod pa zaposleni sami kimavci, ki so srečni, ka dobijo drobtinice z Olgine mize. Tak so kak jeni peseki. Pa če koga pitate po Lotmerki jih večina ne ve ka toti VGC sploh obstaja. Če bi bija ali pa ne. Nekda je ŠIM bor nekaj nareda. Pa še ŠIC je bija vzdrževoni kak treba. Zaj pitajte športnike kakša je dvorana. Pesek, ka se jin skliže. Zrušiti ŠIM in postaviti VGC ji je pomoga še UDBOvec ki se joj je proda za dobro podžupansko pločo v prešjen mandati. Olga pa jena ekipa kak rada ponovla so sami jeni podrepniki.

   23 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  18. gost
   08.11.2018 ob 14:54 lotmerk mesto starodavno gost

   Kaj, UDBAš ti minuse stiskaš? Ali Olgini podrepniki?

   14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    08.11.2018 ob 17:47 Gost gost

    ... in večina vedno odloči in se pač treba sprijazniti s tem in se lahko piše vse najgrše in potem se človek zave, da grda beseda slabo mesto najde....

    1 7 Prijavi neprimerno vsebino
  19. gost
   08.11.2018 ob 15:39 Abrakadabra gost

   Vi mate srečo, ka ste jo meli samo osem let. Naš lendavski se je po šestnajstih letih komaj odplazil. Oh, te ankete.

   9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  20. gost
   08.11.2018 ob 17:59 kurcović gost 9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  21. gost
   08.11.2018 ob 18:32 Resnica gost

   Življenska resnica: "ukvarjajmo se s svojo življensko potjo in bodimo srečni za dosežke drugih"

   5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  22. gost
   08.11.2018 ob 18:54 Bobo gost

   Olga je ok. Glas mene, ter moje družine ima na vsak način. Lp.

   6 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  23. gost
   08.11.2018 ob 21:03 Halo gost

   Lista mladih je v akciji, saj je večgeneracijski center projekt za 5 let in se bo v naslednjem mandatu iztekel, zato Olga mora svojo svetnico spraviti v resnejšo službo. Sedaj ji je ostala še samo knjižnica. Ljudi pa ima za budale, da je lista mladih samostojna lista. Vsi vemo, da je to njena veja. Na mlade pa se očitno požvižga, tako kot na vse, ki mislijo s svojo glavo in si ji drznejo nasprotovati. Vse bo boljše od nje. Čas je, da začnemo sodelovati s sosednjimi občinami, ne pa da smo z vsemi skregani. Dokazala je, da nima čiste vesti, saj na soočenje na kanal A ni upala priti. Če imaš čisto vest, se soočiš. Ampak ona še vedno računa na naivnost ljudi, da jih lahko kupi s špricarjem in klobaso. Kako poceni se nekateri prodajo, žal.

   15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  24. gost
   08.11.2018 ob 21:18 Jadran gost

   Javno vprašanje: Olga si upaš pokazati fotke svoje prestižne rezidence na Jadranu? In s katerim denarjem si jo kupila?

   16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  25. gost
   08.11.2018 ob 21:24 Jadran gost

   Nimaš niti malo slabe vesti ti sr(e)čna dama?

   14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  26. gost
   08.11.2018 ob 21:48 Jűršovka hills gost

   Kaj veš Jadran, mogoče pa je ni kupila. Včasih ti kdo kaj podari! Še posebej, če se dolgo delajo kakšni večji projekti. Žalostno je, da si ona in njej podobni župani z občinskim denarjem kupujejo glasove ljudi. Enim je itak vseeno katera rit sedi na županskem stolu. Glavno, da nekaj dobijo. Pa četudi je to samo donacija društvu, da se imajo fajn na enem občnem zboru. Nekaterim podrepnikom pa se še fajn zdi, da so lahko po njenim repom. Ko prdne jim je vsaj toplo. Veš kak je lepo bti na vasi tisti, ki reče, da se z županjo oebno pozna. V društvo kapne kak evro donacije iz občine. In potem še kolegom plača liter v vaški gostilni, da jo bodo volili. Volk sit in koza cela.

   15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  27. gost
   09.11.2018 ob 4:27 Tinc gost

   Naj se ze spoka carovnica da koncno zadihamo, unicevalka

   11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  28. gost
   09.11.2018 ob 6:06 Gost gost

   Kdor drugemu jamo koplje sam vanjo pade

   1 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  29. gost
   09.11.2018 ob 6:51 Nik gost

   Njen cas je potekel to vemo vsi cas je za spremembe zato vsi na volisca da bomo dobilo nazaj vsaj upanje.

   11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  30. gost
   09.11.2018 ob 7:22 Klement gost

   Mladi dobri ste bili se gospoda kao politologa ste degradirali. Sami ste ze spoznali za kaj se gre. Super ste, zdaj pa vsi volit da se ze nehajo v lotmerk ustrahovanje in groznje

   14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  31. gost
   09.11.2018 ob 9:14 Renato gost

   Folga folga, folga nan Olga

   11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  32. gost
   09.11.2018 ob 10:41 halo gost

   Ta gost je prav smešen s tem, kdor drugemu jamo koplje. Kje je kopanje jame, če poveš resnico, da županja izključuje in ignorira ljudi. Kaj je pa potem to, če pa ni prišila, poslala je svojega podrepnika, ki pa je od mladih, vsaka jim čast, doživel hladen tuš. Ali mu pa mogoče ni jasno, da si je sama skopala zelo veliko jamo, ki se z novimi dejanji samo še poglablja.

   9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  33. gost
   09.11.2018 ob 11:18 Gost gost

   Ni vse črno -belo. Resnica pa boli, to je res in tudi to kdor drugemu jamo koplje....

   1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  34. gost
   09.11.2018 ob 11:22 halo gost

   Tako je gost, ni vse črno belo, tako kot v življenju ni nikoli vse črno belo. Njena dejanja pa govorijo več od besed, tako da si vsak lahko ustvari svojo sliko.

   10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  35. gost
   09.11.2018 ob 11:49 Gosta gost

   Tako je dejanja so nam vsem v pogled, vidimo jih vsak dan, ko hodimo po lotmerški občini, besede pa včasih le besede....Pa veliko dobrega vsem

   4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  36. gost
   09.11.2018 ob 13:19 Jűršovka hills gost

   Pa saj njeni podrepniki ne znajo drugo, kot ponavljati tisto, kar so naučeni. Ona noče takih okoli sebe, ki bi s svojo glavo kaj mislili. Zato neprestano in neutrudno ponavlja tisto o kopanju jame. To je njihov stil. Mogoče celo kaj dobi za to, da ponavlja eno in isto. Dejstvo je pač, da ljudje povedo svoje mnenje na vse to, kar vidijo. Tudi kritiko. Njen ego pač ne prenese kritike in zato smatra, kot napad in kopanje jame. Zato je tudi odstranila od sebe vse, ki bi karkoli kritizirali, konstruktivo seveda zaradi izboljšanja. Njeni podaniki pa, kot sem omenil ne razmišljajo s svojo glavo in zato ne vidijo nič, kar bi bilo potrebno izboljšati in potem tudi kritike ni. Če bi si pa mogoče še kdo kaj upal pa ga hitro utiša in od sebe odstrani. Obstaja pa še kak, ki zmore kaj misliti in je pač tiho, ker ima od tega korist. Noben je na slepo ne podpira, če ne bi imel koristi. Bravo, njeni podrepniki!

   13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  37. gost
   09.11.2018 ob 13:39 vic maher gost

   Hecno je, da se je na Pomurcu razvila takša debata na prlekija-on.net pa nič. :)

   15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  38. gost
   09.11.2018 ob 17:34 Gasilec gost

   Ja veliko posameznikov se skriva za strankami in zupanskimi kandidati. Le s kaksnimi interesi? Bo zadosti placa za vse?

   4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  39. gost
   09.11.2018 ob 19:28 Simona gost

   FOLGA NAN OLGA

   4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  40. gost
   10.11.2018 ob 6:58 Miha gost

   Folgaaaa

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  41. gost
   10.11.2018 ob 11:11 Gost gost

   Večini pa ne !

   0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  42. gost
   10.11.2018 ob 11:43 juš gost

   OLGA, BILA SI IN BOŠ NAM TI!

   1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  43. gost
   10.11.2018 ob 12:09 Halo gost

   Županjin nagovor na martinovanju: čimveč si spijmo, boljše bo naše zdravje. Ta gospa je čisto zgubila kompas. Ko se drugi borijo za zmetno pitje alkohola, v Ljutomeru županja poziva ljudi, naj čimveč spijejo.

   8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  44. gost
   10.11.2018 ob 13:24 dvignimo čaše gost

   A se čudiš Halo? Več, kot ga bodo spili manj bodo videli njene grehe in bolj jo bodo imeli radi. Takšna, kot je ona rabi poslušne kužeke, kimavce in podrepnike, ki ji slepo sledijo. Ostali štirje kandidati so imeli vsak svojo majhno stojnico. Ona si je omislila, kar šotor, muzikante in ves ceremonijal. Saj narod plača.

   7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  45. gost
   10.11.2018 ob 15:44 lotmeržanar gost

   Tan ste pri družinski sagi občinske uprave poleg 2x MŠ pa LG pozabili še dve gospe dodati- JK in IL.

   5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  46. gost
   10.11.2018 ob 20:11 Đani gost

   Ja, naše dobrosrčne županje Olge je res dovolj. Olga gre preko trupel in to dobesedno. Koliko ljudi, prijateljev je že "uničila" ali kakorkoli osebnostno degradirala? Z ljutomerskimi podjetniki ne funkcionira, vse delajo iz drugih občin. Ena redkih ali edina od županov je, ki sta ji komaj uspela uiti oba direktorja občinske uprave, ker je bilo neznosno vroče..., ena redkih županj je, ki si je za podžupane nastavila dva neizobražena patrona, dobesedno skorajda osnovnošolca. Mislim, da ta funkcija vseeno potrebuje kar precej drugega znanja, kot sta ga imela ta dva. Hja Kavčiča in Pihlarja, ki sta jo dobesedno postavila na položaj, pa je odrezala še isti teden po volitvah, verjetno sta bila prepametna. Kaj se je dogajalo z Romanom Žinkom in še polno drugimi, ki so preživeli Olgin pogrom? Kaj je s Šoštariči v službi in kako vse to? Kaj je z njenim partnerjem in sorodnikom, ki so poskušali zakriti nesrečo, z dolgovi njenega partnerja, kar precej nevidnega premoženja pridobljenega. Prosim lepo, mladina NUJNO na volitve. Kar koli volite je veliko boljše od naše ljube Olge. Penzionistov na žalost to več ne zanima, saj živijo tako slabo, da so veseli, če dobijo kaj zastonj za popit in za pojest na srečanjih, kjer je Olga prisotna. In Olga dobi volitve...!

   10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    10.11.2018 ob 20:22 Natasa gost

    Jaaa se vec je grehov pridejo ta teden na plano. Cas je da naredimo spremembe vsi volit! Folgaaaa nan OLGA

    7 0 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    10.11.2018 ob 21:35 Gost gost

    Kdor drugemu jamo koplje sam vanjo pade. Skrivnost sreče pa je v tem, da pričakuješ mnogo od sebe in malo od drugih.

    2 7 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    10.11.2018 ob 21:53 Stanko gost

    Ja tak je to ko človek več ne ve kaj bi pa začne s trosenjem laži, ki še jim sam ne vervle. Človeki se prav zasmilite

    4 1 Prijavi neprimerno vsebino
  47. gost
   10.11.2018 ob 23:53 Đani gost

   Smešno. Na žalost Olga dela takšne stvari, da jih noben ne verjame, saj se vam zdijo nemogoče. Žal, nič novega ni napisano. Še druga žalost pa je, da si je svoje ime in priimek sama oblatila. V Sloveniji je vedno tako, da je vsega kriv tisti, ki ugotovi napake javnih oseb. Nič pa ni kriv tisti, ki jih stori. SIcer pa je funkcija župana popolnoma javna in sama je vedela, da bo na tnalu, ko bo pogrnila. Noben ji ni kriv za njen zloben karakter in nastop. Če so to laži, pod kaj spada le njeno sprenevedanje...?

   8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  48. gost
   11.11.2018 ob 11:01 Miha gost

   Naj se ze spoka ker nam folga Olge in njinih kimavcev

   5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  49. gost
   11.11.2018 ob 11:47 ukinjeni javni zavodi = županski kandidati gost

   Tak je kak je Đani povedal. Ko gre nekdo v politiko in postane javna oseba mora pričakovati, da bodo pljuvali po njem. Če bo kaj narobe še bolj! Tista, da si je nastavila dva neizobražena pa itak zmaga. Saj ona noče okrog sebe ljudi, ki mislijo s svojo glavo. Rabi kimavce in kužke, ki ji verno sledijo. Ljudi brez hrbtenice in svojega jaza. Ljudi, ki se prodajo za drobiž. Zato tudi, kot je omenjeno sta dva direktorja občinske uprave odšla. Ker sta bila sposobna in sta videla, da nimaš kaj narediti, ker imaš zvezane roke. In še prava lotmerška posebnost. Trije, ki kandidirajo za župana so ostali brez službe, ko je Olga ukinila dva javna zavoda. Seveda s pretvezo, da bo ceneje. Pozneje so določena dela opravljali drugi njeni ljudje in zadeva ni nič cenejša. Je pa veliko slabše.

   4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  50. gost
   11.11.2018 ob 11:58 Janez gost

   Ni vse črno belo....kako že pravi nekdo tu gore..Kdor drugemu jamo koplje....

   1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  51. gost
   11.11.2018 ob 18:26 Miha gost

   FOLGA IN KONEC. Dovolj je vsem groženj, diktatorstva. FOLGA NAN OLGA!!!!!!!! tudi če je damjan murko, samo da ni Olga K.

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  52. gost
   11.11.2018 ob 19:20 Marjan gost

   Mihec Mihec nič nede s tega pa če toto besedo napišeš še tisočkrat

   2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  53. gost
   12.11.2018 ob 6:02 Darko gost

   Bo bo Olga mora oditi, zanimivo bo ko se ven pride nesreca na Jursovki, te pa bi to se3. Izvolili? Nee folga nan Olga to je zdaj lotmerska zelena luc.

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  54. gost
   12.11.2018 ob 16:05 Lotmeržanar gost

   Zanimiva debata, kdo kaj je in kdo kaj ni... Koga je zaposlila in kaj ta dela tam na občini. Lahko da keri dela dobro in za korist lokalne skupnosti, težko rečem, ker ne poznam organizacije znotraj občine. Poznam sicer nekaj od kratic, ki so navedene, vendar nisem glih takega mnenja, kot se piše. Jaz bi raje povedal nekaj drugega. Kdo so ljudje, ki so rušili Špindlera, da so si nastavili Juršo, kdo je rušil Juršo, da je nastavil Karbo, kdo je pred štirimi leti rušil Karbo, da bi nastavil Karlovčeca.... Vestee kdo so to? Pa bom jaz tudi v kraticah DB, AK, DP,... zakaj pa ta golazen ne kandidira na volitvah kot kandidat za župana? Ne ti se skrivajo za kandidati, ko pa so le-ti izvoljeni, pa bi radi funkcije... Res? Si želimo da vodi občino Gošnjak, ki je menjal že vse od leve do desne in svoje liste, Žižek, ki je bil na LTO za organizacijo prireditev??? To, da se oblečeš v konjička Tinka, je premalo za župana, Karba D.? Halllooooo, kaj pa je Palček Smuk dobrega naredil za občino? Propadel novinar, ki je pobral denar od Janše in Rodeta, da je preživel. Lepo vas prosim, pa ne da je Karba O. idealna, daleč od tega, vendar občino vodi boljše kot mesar Jurša ali pa bi jo bilo kdo drugi od prej naštetih priimkov.

   2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    12.11.2018 ob 20:30 Stef gost

    Ej kaj si na koki? Olga FOLGA za marsikaj pa se bo odgovarjala.Rajsi Damjana Murka kot Olgo ki Folga

    2 0 Prijavi neprimerno vsebino
  55. gost
   12.11.2018 ob 20:26 Franc gost

   Olga Karba ima v cetrtek predstavitec v Kulturnem domu kjer so socasno predcasne volive....koza je zrela za KPK....krsi vse kar je mozno upam sa bo dobila kazen. FOLGA NAN IME OLGA

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  56. gost
   12.11.2018 ob 20:32 Mateja gost

   Hahaha pa neksa pravnuca ki 2x rukne pravosodnega??? Sramota za njeno listo upam da so jo prijavili

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  57. gost
   12.11.2018 ob 22:36 Jursovka gost

   FOLGAAAAA

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.